Ο πρίγκιπας Ζβέρεφ έκοψε το δρόμο του Βασιλιά Ρότζερ και πάει στην αγκαλιά του διαδόχου Νόλε

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Ο πρίγκιπας Ζβέρεφ έκοψε το δρόμο του Βασιλιά Ρότζερ και πάει στην αγκαλιά του διαδόχου Νόλε
Αν ακούγεται από μια γωνιά της O2 Arena ένα γοερό κλάμα είμαστε εγώ και η Μίρκα Φέντερερ μετά την ήττα του Fedexpress από τον παρθένο στους ATP Finals Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Μόνο σας παρακαλώ μην της πει κανείς ότι και πέρσι μπροστά στα μάτια μου ηττήθηκε ο Ρότζερ από τον Γκοφέν. Βγήκε η μισή ευχή μόνο για τον Τελικό της Κυριακής κι αυτή έχει να κάνει με την παρουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Ελβετός δε θα είναι συνεπής με το ραντεβού του με την ιστορία και τον ATP τίτλο νούμερο 100.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ξεκίνησα λίγο χιουμοριστικά (λέμε τώρα) για να προσπαθήσω να ξεχάσω τα όσα απρεπή συνέβησαν στον ημιτελικό ειδικά την ώρα που ο νεαρός Γερμανός έδινε την after match interview. Οι “φίλαθλοι” του υπέροχου αθλήματος που λέγεται τένις δεν έχουν καμιά σχέση με τους οπαδούς του Φέντερερ που υπερέβαλαν ακόμα και τον ίδιο τον Ελβετό στην απογοήτευση και στην πικρία.

Η φάση που ξεσήκωσε το κοινό αλλά ήταν απλά η αφορμή είχε αφετηρία ένα ball boy από το οποίο έπεσε ένα μπαλάκι κι αυτό το γεγονός έδωσε λαβή στον Ζβέρεφ να διακόψει έναν πολύ κρίσιμο πόντο. Η απόφαση του πολύ έμπειρου chair umpire ήταν να δώσει επανάληψη του πόντου κι από τη στιγμή που ο Κάρλος Χερνάντεζ αποφάσισε έτσι, πολύ απλά αυτό έπρεπε να γίνει. Λίγα λεπτά μετά ένα λανθασμένο βολέ ρουτίνας του King Roger που κατέληξε στο φιλέ έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα για τον τίτλο νούμερο 100 αύριο βράδυ. Όποιος ισχυριστεί ότι ο Ελβετός recordman επηρεάστηκε ψυχολογικά από το προηγούμενο συμβάν, ας αναρωτηθεί πως γίνεται να μην επηρεάστηκε από τις αποδοκιμασίες ο πιτσιρίκος Γερμανός. Οφείλω να σας πω πάντως ότι μπροστά στους φανατικούς του Φέντερερ και ο Τσιτσιπάς να έπαιζε θα είχε δεχτεί bullying αν τολμούσε να κερδίσει. Άραγε εμείς οι Έλληνες fans του Ελβετού, πως θα νιώθαμε τότε;

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ είναι μετά τον αγαπημένο μου Μπόρις Μπέκερ ο πρώτος Γερμανός τενίστας που φτάνει στα ημιτελικά των ATP Finals και έδειξε για μια ακόμα φορά ότι θα μας απασχολεί για πολλά πολλά χρόνια όπως κι ο Στέφανος, ο Μεντβέντεφ, ο Σαποβάλοφ και μια πληθώρα ικανών νέων παικτών. Αυτό που πρέπει να αποφασίσουμε είναι αν επιθυμούμε να υποστηρίξουμε τους πιτσιρικάδες μετά από μια μακρά περίοδο που οι Big 4 μονοπώλησαν τίτλους και πρωτιές.

Όσο μπορώ να σχολιάσω το τεχνικό μέρος του παιχνιδιού, ακροθιγώς δηλαδή, ο Ζβέρεφ έχει όλο το πακέτο που χρειάζεται για την κορυφή, εξαιρετικό σερβίς, δολοφονικό αλλά και έξυπνα τοποθετημένο forehand, σταθερό backhand και το κυριότερο διαθέτει το σύμπλεγμα ανωτερότητας που χρειάζεται για να μην κομπλάρει απέναντι σε κανέναν αντίπαλο υπό καμιά συνθήκη. Είναι ένα δυο βήματα πιο μπροστά από τους συνομηλίκους του κι άσχετα με τη συμπεριφορά και τις δηλώσεις του μετά την φετινή του ήττα από τον Στέφανο Τσιτσιπά που δεν τον κάνει και τον πιο αγαπητό σε μας παίκτη, πρέπει να παραδεχτούμε πως είναι ένας αθλητής πάνω στον οποίο θα στηριχτεί το τένις τα επόμενα χρόνια.

Εκεί που το τένις στηρίζεται σήμερα,ο καλύτερος τενίστας τον κόσμο για το 2018, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε ή καλύτερα δημιούργησε τις συνθήκες για ένα εύκολο βράδυ κόντρα στον Νοτιοαφρικανό Κέβιν Άντερσον που δεν μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση κόντρα στην ποικιλία του παιχνιδιού και στην ακρίβεια του Σέρβου. Το 6-2 6-2 ήταν μάλλον η απόδειξη ότι ο Νόλε προσπάθησε να κάνει μια καλή τελευταία προπόνηση και να εξασφαλίσει χρόνο ξεκούρασης μια που σε λιγότερο από 24 ώρες από τη στιγμή που βγήκε από το γήπεδο, θα πρέπει να ξαναμπει σ' αυτό για τον 7ο τελικό στους ATP Finals της καριέρας του χωρίς μάλιστα να έχει χάσει ούτε σετ στο Λονδίνο! Κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ είναι το ξεκάθαρο φαβορί κι επειδή θεωρώ τον Σέρβο τον πιο κυνικό τενίστα στις μέρες μας θα μου επιτρέψετε την πρόβλεψη πως εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει. Αν βέβαια το κοινό πάει συντριπτικά με το μέρος του Τζόκοβιτς, αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση και την κατάθεση χαρακτήρα του Γερμανού πιτσιρικά. Πάντως όλοι περιμένουν με ενδιαφέρον αν ο Σέρβος θα διευρύνει το 35-2 σερί που τρέχει από την έναρξη του φετινού Wimbledon σερί που τον έφερε ξανά μέχρι το νούμερο 1 του κόσμου.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ είναι κι επίσημος ambassador της Peugeot χάρη στην οποία παρακολουθούμε από κοντά τους Nitto ATP Finals 2018 οπότε ως ένα σημείο συμμεριζόμαστε τον ενθουσιασμό των ανθρώπων της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και την ικανοποίησή τους για την επένδυση που έκαναν στον Γερμανό πρωταθλητή. Άλλωστε με την Peugeot είμαστε στο Λονδίνο μέχρι τον Τελικό των Τελικών απόψε!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.