Η μητέρα του Τσιτσιπά αποκάλυψε τα μυστικά του στην Gazzetta dello Sport

Gazzetta team
Η μητέρα του Τσιτσιπά αποκάλυψε τα μυστικά του στην Gazzetta dello Sport
Η Τζούλια Σαλνίκοβα, μιλώντας στην ιταλική ιστοσελίδα gazzetta.it αποκάλυψε πως ο γιος της αποφάσισε να γίνει επαγγελματίας αθλητής του τένις.

Ο Στέφανος κατέκτησε προ ολίγων ημερών το Next Gen ATP Final στο Μιλάνο και η μητέρα του είχε την ευκαιρία να μιλήσει στην gazzetta.it για τη ζωή της, την ενασχόληση της με το τένις αλλά και για την πορεία του υιού της.

Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά... Η μητέρα του έπαιζε τένις στα νιάτα της και ήταν Νο1 στη Ρωσία: "Ήμουν το Νο1 στην Ρωσία και το Νο194 στον κόσμο. Μετά πέρασα στον τομέα της δημοσιογραφίας στο πανεπιστήμιο της Μόσχας, αλλά δεν ήταν αυτός ο δρόμος μου. Εγώ και ο σύζυγος μου παίζαμε τένις, ενώ ήμασταν εκπαιδευτές στο Astir Palace, ένα κέντρο διακοπών κοντά στην Αθήνα. Έμοιαζε φυσικό επακόλουθο να βάλουμε μια ρακέτα στα χέρια του Στέφανου. Από τριών χρονών την έπαιρνε παντού μαζί του".

Εν συνεχεία μιλάει για το ατού του Στέφανου και την λατρεία του στον Φέντερερ: "Το one-handed backhand είναι κάτι που κάναμε εγώ και ο πατέρας του. Μεγάλωσε παρακολουθώντας τον Ρότζερ Φέντερερ να παίζει. Έδωσε ό,τι είχε για να πετύχει, το ήθελε πολύ και τελικά τα κατάφερε".

Η Τζούλια Σαλίνκοβα στη συνέχεια δήλωσε: "Όταν διαπίστωσε ότι πραγματικά του άρεσε να παίζει, εμπιστεύτηκε το ταλέντο του σε έναν άλλο προπονητή. Αλλά όταν ο Στέφανος άρχισε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, ο σύζυγος μου τον συνόδευε και δούλευε μαζί του. Τώρα προπονείται λίγο στην Αθήνα μαζί μας, αλλά ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, εξασκείται περισσότερο στην Ακαδημία Μουράτογλου, στη Νίκαια της Γαλλίας".

Για την πρόοδο του σημειώνει o υιός της είπε: "Στα 20 του χρόνια δείχνει σημάδια μεγάλης ωριμότητας. Βλέπει ταινίες, λατρεύει τη φωτογραφία, χαλαρώνει με το ταξιδιωτικό του μπλογκ. Του λείπει η πλευρά του έφηβου, αυτή που σε ωθεί να κάνει βλακείες και να χαίρεσαι με τους φίλους σου, χωρίς έννοιες. Ξεκίνησε από μικρός τις θυσίες. Κατάλαβε ότι θέλει να γίνει επαγγελματίας τενίστας στα 10-11 χρόνια του. Έπαιζε παράλληλα ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Μετά από ένα τουρνουά στη Γαλλία ξύπνησε τον πατέρα του στη μέση της νύχτας και του είπε 'δεν θέλω να κάνω άλλα σπορ. Θέλω να γίνω παίκτης του τένις".

Η εικόνα του μέσα στο 2018, η κατάκτηση τίτλων, αλλά και η τιμητική διάκριση του ως πιο βελτιωμένος τενίστας στον κόσμο, δικαιώνει την μητέρα του: "Είχαμε ένα πρότζεκτ και το σεβαστήκαμε. Τα πράγματα εξελίχθηκαν καλύτερα από όσο περιμέναμε. Μια μέρα τον έβλεπα από την τηλεόραση στη Βαρκελώνη, έπαιζε στον τελικό και σκέφτηκα: 'Τελικά έγινε πραγματικά καλός παίκτης'!"

 

Τελευταία Νέα