Ζαννιάς: «Το ελληνικό τένις μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο στο Τόκιο»

Gazzetta team
Ζαννιάς: «Το ελληνικό τένις μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο στο Τόκιο»
Η ΕΦΟΑ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το ATP Open της Σόφιας, στο οποίο θα συμμετάσχει ο Τσιτσιπάς, με τον πρόεδρο της να τονίζει ότι η Ελλάδα θέλει ένα μεγάλο τουρνουά και μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2020.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, η συνέντευξη Τύπου της ΕΦΟΑ, με θέμα το ATP Open της Σόφιας (3-10/11), στο οποίο θα συμμετάσχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στο πάνελ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ Σπύρος Ζαννιάς, ο πρόεδρος της βουλγαρικής Ομοσπονδίας τένις Στέφαν Τσβέτκοφ, ο διευθυντής του τουρνουά και αντιπρόεδρος της σερβικής Ομοσπονδίας Γκόραν Τζόκοβιτς η γενική διευθύντρια (CEO) του τουρνουά Κέι Γκοντκίντι, ο πρόεδρος του ΟΑΑ Στάθης Σταματόπουλος και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΕΦΟΑ Γιάννης Χατζηπροδρόμου.

Ο κ. Ζαννιάς αναφέρθηκε στην προοπτική να δημιουργηθεί ένα ανάλογο τουρνουά και στην Ελλάδα, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στο Ντέιβις Καπ με την Εθνική ομάδα, όπως έκανε η Μαρία Σάκκαρη στο Fed Cup, ώστε να είναι παρόντες και οι δύο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου ενδεχομένως η Ελλάδα καταφέρει να διεκδικήσει μετάλλιο. Οι ομιλητές εστίασαν στην συνεργασία της Ελλάδος με την Βουλγαρία και την Σερβία και τις άλλες βαλκανικές χώρες έτσι ώστε ν' αναβαθμιστειί το προϊόν στην περιοχή μας.

Προλογίζοντας τη συνέντευξη Τύπου ο Σπύρος Ζαννιάς είπε: «Έχω δίπλα μου δύο αγαπημένους φίλους από την διεθνή κοινότητα, τον Στέφαν Τσβέτκοφ και τον Γκόραν Τζόκοβιτς. Ο αθλητισμός ανοίγει δρόμους και αναφέρομαι στην βαλκανική χερσόνησο, με προεξέχουσες χώρες στον κόσμο του τένις, την Σερβία, την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Ελλάδα. Ανοίγουμε λοιπόν δρόμους, θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο στην περιοχή από επαγγελματικά πρωταθλήματα. Θέλουμε να στηρίξουμε τα παιδιά τα δικά μας, και τον Στέφανο και την Μαρία, ευελπιστώντας ότι θα είναι εκτός σοβαρού απροόπτου στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου για πρώτη φορά η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο. Οι νίκες ανήκουν στους αθλητές και τις αθλήτριες και όχι στους παράγοντες. Και θέλω να τονίσω πως ο Αθλητισμός ενώνει, δεν χωρίζει και ειδικά σε μια περίοδο που η χώρα μας βιώνει την οικονομική κρίση, είναι πάρα πολύ σημαντικό να βλέπουμε τους αθλητές μας σε όλα τα αθλήματα να σηκώνουν την ελληνική σημαία παντού, κόντρα στις συνθήκες».

Σε ερώτηση, αν μπορεί να διοργανωθεί ένα ανάλογο τουρνουά στην Ελλάδα, απάντησε: «Διεκδικήσαμε και πήρε για το 2019 και το 2020 το ευρωπαϊκό μπιτς τένις, με πάνω από 30 χώρες συμμετοχή. Αλλά τα τουρνουά όπως της Σόφιας ανήκουν κάπου, σε κάποιες εταιρείες, οπότε θα πρέπει ή να τα αγοράσεις ή να τα ενοικιάσεις και μάλιστα τουλάχιστον για πέντε χρόνια. Είμαστε κοντά σε αυτό. Πιστεύω πως μπορούμε να μετακινήσουμε ένα ανάλογο τουρνουά στην Αθήνα, ακόμη κι αν χρειαστεί να μετατρέψουμε ένα κλειστό γήπεδο, όπως κάνει η Σόφια. Οι συνθήκες είναι ώριμες και για αντρικό και για γυναικείο τουρνουά. Υπάρχουν επαφές και με την κυβέρνηση και με τους φορείς, αλλά χρειάζεται να συνδράμει και ο ιδιωτικός τομέας. Θα πρέπει να βρούμε χορηγούς».

Ο πρόεδρος της βουλγαρικής Ομοσπονδίας αντισφαίρισης, Στέφαν Τσβέτκοφ, τόνισε: «Σας προσκαλούμε όλους στην Σόφια γι’ αυτό το τουρνουά, που είναι το μοναδικό αυτού του επιπέδου στα Βαλκάνια. Είναι σημαντική αυτή η συνεργασία που ξεκινάει ανάμεσα στις βαλκανικές χώρες και αισιοδοξώ ότι θα γίνουν κι άλλα τέτοια τουρνουά στην Βαλκανική. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και είμαι χαρούμενος που συνεργάζομαι με την ελληνική Ομοσπονδία. Είμαι βέβαιος για την επιτυχία του τουρνουά στην Σόφια».

Ο διευθυντής του τουρνουά της Σόφιας Γκόραν Τζόκοβιτς είπε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Αθήνα και κοντά στον φίλο μου Σπύρο Ζαννιά. Το μέλλον στα Βαλκάνια είναι ελπιδοφόρο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην Σερβία, ο Γκριγκόρι Ντιμιτρόφ στην Βουλγαρία και τώρα το ανερχόμενο αστέρι ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και είμαι τόσο αισιόδοξος. Είμαι εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις εδώ στην Αθήνα. Στην Σόφια περιμένω ένα γεμάτο στάδιο και είμαι σίγουρος πως θα παρακολουθήσουμε ένα τένις υψηλού επιπέδου».

Αμέσως μετά ανέφερε ότι εκτός από τον Στέφανο Τσιτσιπά (νο 15), στην Σόφια έχουν πιστοποιηθεί μέχρι τώρα οι συμμετοχές του Ρώσου Κάρεν Χασάνοφ (νο 11), του Γεωργιανού Νίκολοζ Μπασιλασβίλι (νο 21), του Ισπανού Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ (νο 24), του επίσης Ισπανού Φερνάντο Βερντάσκο (νο 28), του Γάλλου Γκαέλ Μονφίλς (νο 29) και του Ελβετού Σταν Βαβρίνκα (νο 66). Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έστειλε βιντεοσκοπημένο το δικό του μήνυμα λέγοντας: «Είμαι χαρούμενος που θα αγωνιστώ στο όπεν της Σόφιας τον επόμενο Φεβρουάριο. Ένα πολύ ωραίο τουρνουά, όπου είχα παίξει και πριν από δύο χρόνια. Θα ήθελα να έχω την υποστήριξή σας εκείνη την εβδομάδα, αν μπορείτε να έρθετε και να με υποστηρίξετε. Θα ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για μένα να σας έχω στις κερκίδες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα