Κωνσταντίνος Οικονομίδης: « Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν μια σίγουρη μετοχή που εκτοξεύτηκε»

Χρήστος Κιούσης
Κωνσταντίνος Οικονομίδης: « Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν μια σίγουρη μετοχή που εκτοξεύτηκε»
Ο Χρήστος Κιούσης συνάντησε τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη, τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα με τις τόσες διεθνείς διακρίσεις και τον άκουσε να μιλάει με απεριόριστο θαυμασμό και γενναιοδωρία αισθημάτων για τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον οποίο έχει συμπράξει και προπονητικά αλλά και αγωνιστικά κερδίζοντας μάλιστα τίτλους.

Στο κατώφλι του U.S. Open συνάντησα τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη, τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή τένις μέχρι την εκτόξευση του Τσιτσιπά, ο οποίος μου μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την ποιότητα του Στέφανου, τον ευγενικό αλλά και πολύ σκληρό κι ανθεκτικό χαρακτήρα του, τις δυσκολίες, που έπρεπε να υπερκεράσει ο ίδιος και η οικογένειά του και το αδιανόητο του κατορθώματος, να συγκαταλέγεται στα 19 του χρόνια στο Top 15 του κόσμου, αν και προέρχεται από την τενιστικά ανύπαρκτη Ελλάδα.

Νιούκαστλ - Τσέλσι! Με υψηλές αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ο πολύπειρος αθλητής και προπονητής μίλησε για το τένις και την δική του καριέρα σε μια φιλική συνέντευξη, που συζητούσαμε δυο χρόνια περίπου να κάνουμε κάποια στιγμή και η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο ερχόμενο Gazzetta Weekend Journal. Ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης που ποτέ δεν κρύβεται, όταν του ζητάς άποψη περί του αγαπημένου μας αθλήματος, μίλησε με τεράστια αγάπη και γενναιοδωρία για την καριέρα του Στέφανου, όχι γιατί είναι προσωπικοί φίλοι αλλά γιατί όπως μας είπε, «η προσωπική ιστορία του Στέφανου είναι ένα παράδειγμα άξιο αναφοράς και μίμησης και ο ίδιος ένα πρότυπο που κάθε μεγάλη ελληνική εταιρία θα έπρεπε να θέλει να «δέσει» με την εικόνα της.»

«Ο πόλεμος και τα εμπόδια που συνάντησαν ο ίδιος και ο πατέρας του, οι θυσίες που αναγκάστηκε να κάνει ο Στέφανος και η στήριξη υπό πολύ δύσκολες συνθήκες του τενιστικού του project μέχρι την τωρινή δικαίωση» είναι λίγα μόνο λόγια από αυτά που ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης μοιράστηκε μαζί μας. «Το τρένο Κωνσταντίνε έχει μπει στις ράγες;» ήταν η πρώτη ερώτηση που του έκανα, όταν έπεσε το όνομα του Στέφανου στο τραπέζι κι απάντησε κατηγορηματικά, «το τρένο Τσιτσιπάς έχει μπει εδώ και καιρό στις ράγες Χρήστο, αλλιώς ούτε να διανοηθείς, ότι θα ήταν ο Στέφανος εκεί που είναι σήμερα.»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στην Νέα Υόρκη όπου θα αντιμετωπίσει τον πολύ έμπειρο και πρώην Νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης Ισπανό Τόμι Ρομπρέδο, έναν πολύ σκληρό κι επίμονο αθλητή που πέρασε τρεις προκριματικούς γύρους απέναντι σε παίκτες με υψηλότερο ranking για να βρεθεί στο γήπεδο απέναντι στον Έλληνα αθλητή. Ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης χαρακτήρισε τον Ρομπρέδο παράδειγμα διάρκειας και αφοσίωσης στο άθλημα και μας ανέφερε την απάντηση του Ισπανού σε αμερικάνικο δίκτυο όταν τον ρώτησαν, γιατί στα 36 του και με μια τέτοια σπουδαία καριέρα πίσω του είναι πάλι εκεί, να προσπαθεί να μπει στο κυρίως ταμπλό του US Open. «Αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου, ζω και αναπνέω για το τένις» απάντησε ο Ρομπρέδο και είναι ενδεικτική νομίζω η απάντησή του, για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο Τσιτσιπάς απέναντι σε έναν αληθινό sportsman.

Τέλος ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης εξέφρασε την εκτίμηση στο πρόσωπο της σπουδαίας Μαρίας Σάκκαρη και στην ομάδα της, που με πολύ μεγάλο επαγγελματισμό κι όλα τα σωστά βήματα έχτισαν μια καριέρα, η οποία τώρα αποδίδει, όσα επενδύθηκαν πάνω της. «Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο ότι μετά από 17 χρόνια η Ελλάδα θα έχει πάλι εκπροσώπηση στο Hopman Cup με τον Στέφανο και την Μαρία κι ελπίζω αυτό να είναι ένα μεγάλο έναυσμα για το ελληνικό τένις». Για την περίπτωση της Μαρίας Σάκκαρη σύμφωνα με τον Οικονομίδη, «αξίζει ένα πολύ μεγάλο μπράβο και στη μητέρα της την Αγγελική Κανελλοπούλου για όλα τα σωστά βήματα και τόσο αυτή όσο και όλη η ομάδα της έχουν το σεβασμό μου.»

Ολόκληρη η συνέντευξη του Κωνσταντίνου Οικονομίδη, στην οποία μας μιλάει για την καριέρα του, το ελληνικό τένις γενικότερα, τους νεαρούς αθλητές και τους γονείς τους αλλά και για τις σκέψεις του για τους club players, θα δημοσιευτεί στο ερχόμενο Gazzetta Weekend Journal.

Ευχαριστούμε πολύ τον Θεόφιλο Δαδή για το video της συνέντευξης και το Salonica Tennis Club για την φιλοξενία.

 

Τελευταία Νέα