«Περήφανος που εκπροσωπώ τα χρώματα της Ελλάδας»

Gazzetta team
«Περήφανος που εκπροσωπώ τα χρώματα της Ελλάδας»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε λίγο μετά το νέο career-high [Νο40] στην καριέρα του, αναφέρθηκε στο ματς με τον Ναδάλ, την περηφάνεια για την Ελλάδα και έκανε σαφές ότι στόχος στο μέλλον είναι οι τίτλοι Grand Slam.

«Το να ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο για 30 εβδομάδες τον χρόνο, είναι ο καλύτερος τρόπος για εκπροσωπείς τη χώρα σου και είμαι πολύ περήφανος που εκπροσωπώ τα γαλανά και λευκά χρώματα της σημαίας μου» είπε ο Τσιτσιπάς σε Μέσο του εξωτερικού. «Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που μπορώ να τα πηγαίνω καλά και η χώρα μου να επωφελείται από αυτό. Προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και υπενθυμίζω στον κόσμο ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει ένας καλός παίκτης τένις, απ' όπου και αν είναι».

Ο 19χρονος αναφέρθηκε στο πως εξέλαβε το ελληνικό κοινό τις πρόσφατες νίκες του. «Εγινε viral στην Ελλάδα. Πολύς κόσμος το συζητούσε και είχα συνεντεύξεις με μεγάλα κανάλια στην Ελλάδα και άλλα media. Ηταν κάτι που τράβηξε την προσοχή του κόσμου. Κάποιοι πολιτικοί μου έδωσαν συγχαρητήρια, ήμουν πολύ χαρούμενος που τράβηξα την προσοχή. Μου δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για το μέλλον και με κάνει πιο δημοφιλή. Ελπίζω να εμπνεύσω περισσότερο κόσμο από την Ελλάδα στο να παίζει τένις».

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στην πρόοδο του τους τελευταίους μήνες. «Εχω μεγάλη βελτίωση από πέρυσι. Εχω ίσως πάει το παιχνίδι μου στο επόμενο επίπεδο. Είμαι ικανοποιημένος με τη δουλειά μου στην Mouratoglou Academy στην Γαλλία με τον προπονητή μου, Kerei Abakar. Είναι μια πρόοδος που γίνεται βήμα - βήμα. Εκανα κάποια μαθήματα με τον ίδιο τον Πάτρικ Μουράτογλου και μου έδωσε μια ιδέα για κάποια πράγματα και αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μου». Οσον αφορά το χώμα; «Νιώθω πολύ άνετα. Εχω ξεκάθαρο πλάνο στο κεφάλι μου όταν παίζω σε αυτή την επιφάνεια και δεν παίζει ρόλο για μένα κόντρα σε ποιον αγωνίζομαι. Σημασία έχει η τακτική που προσπαθώ να εφαρμόσω».

Για τον Ναδάλ και την σπάνια εμπειρεία που είχε να παίξει μαζί του σε χωμάτινο τελικό, ο Στέφανος, είπε. «Ηταν πολύ ωραίο. Θα μπορούσα να το πω εμπειρεία ζωής. Ηταν κάτι το οποίο ονειρευόμουν πολλά χρόνια και τελικά συνέβη. Δύο πράγματα με εντυπωσίασαν από τον Ναδάλ. Η δύναμη και η ταχύτητά του. Κατάλαβα για τα καλά ποια είναι η διαφορά από το να γίνεις ένας top παίκτης όπως εκείνος και πόση δουλειά χρειάζομαι για να φτάσω στο επίπεδό του. Είμαστε δύο εντελώς διαφορετικοί παίκτες, το κατάλαβα αμέσως όταν παίξαμε, πόση δουλειά έχει κάνει για να πετύχει αυτό που είναι σήμερα. Εχει ένα τεράστιο forehand. Σε παίζει συνέχεια στο backhand με πολύ spin και δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, είναι πέντε φορές καλύτερος από μένα».

Ο Τσιτσιπάς έχει στόχο να τερματίσει μέσα στο top-8 για το Next Gen Finals που θα γίνουν τον επόμενο μήνα στο Μιλάνο και αυτή τη στιγμή είναι στο Νο2, κάτι το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. «Είναι πολύ σημαντικό για μένα, θέλω να παίξω εκεί. Είναι εκπληκτικό να είσαι ένας από τους καλύτερους στο μέλλον του αθλήματος. Το Next Gen Finals είναι αυτό στο οποίο βρίσκονται οι κορυφαίοι under-21 και παίζουν μεταξύ τους. Είναι ένας από τους στόχους μου για φέτος. Δεν βλέπω την ώρα και έχω μεγάλο κίνητρο να τα πάω καλά».

Ο Ελληνας πρωταθλητής κατέληξε. «Θέλω να αφήσω πίσω μου σπουδαία πράγματα. Στην τελική, είναι η δουλειά μου την οποία ξεκίνησα στην ηλικία των 12. Θέλω να κατακτήσω τουρνουά, να κατακτήσω Grand Slam, να γίνω διάσημος, να κάνω διάσημο το άθλημα στην Ελλάδα και να σπάσω ρεκόρ. Αυτοί είναι οι στόχοι μου για το μέλλον».

 

Τελευταία Νέα