Ντιμιτρόφ: «Έμαθα ότι μπορώ να ανεβάσω ταχύτητα όταν απαιτηθεί»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ντιμιτρόφ: «Έμαθα ότι μπορώ να ανεβάσω ταχύτητα όταν απαιτηθεί»
O Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά αποκλείοντας τον Νικ Κύργιο (7-6, 7-6, 4-6, 7-6) και ανακάλυψε τις τεράστιες δυνατότητες του.

Μας συστήθηκε ως ανερχόμενο ταλέντο και γρήγορα του κόλλησαν το παρατσούκλι «Baby Federer». Για αρκετά χρόνια ο Βούλγαρος έδειχνε να αδυνατεί να σηκώσει το βάρος των προσδοκιών, απασχολώντας τα ΜΜΕ περισσότερο με την ιδιωτική του ζωή παρά με τις επιδόσεις του στα κορτ.

Αυτό ευτυχώς άλλαξε και από πέρυσι ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ φαίνεται αποφασισμένος να φτάσει εκεί που πραγματικά μπορεί, έχοντας πιστέψει στις δυνατότητες του.

«Έγινε ωραίο παιχνίδι σε πολύ καλές συνθήκες. Δεν υπήρχε άνεμος και δεν είχε ζέστη. Ήταν ένα σπουδαίο ματς.

Απόψε έμαθα ότι μπορώ να ανεβάσω ταχύτητα όταν απαιτηθεί. Αυτό νομίζω ότι είναι κάτι που με έχει δυσκολέψει σε αυτό το τουρνουά. Στους πρώτους δύο γύρους ή ακόμα και στον τρίτο δεν χτυπούσα καλά την μπάλα.

Το ξέρω αυτό, αλλά ακόμη κι έτσι ήμουν εύστοχος τις κρίσιμες στιγμές. Σήμερα, όμως, μπόρεσα να πάω το παιχνίδι μου σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο, έχοντας υψηλά ποσοστά στο πρώτο σερβίς και στις επιστροφές.

Μπόρεσα να παίξω περισσότερο, βασιζόμενος στα δυνατά μου όπλα και νομίζω ότι έκανα ένα βήμα μπροστά», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ και πρόσθεσε αναφορικά με τον αντίπαλο του,

«Δεν ξέρω πώς νιώθει βαθιά μέσα του. Είμαι σίγουρος ότι όλοι έχουμε και πρέπει να πολεμήσουμε τους δαίμονες μας. Το ζήτημα είναι να τους υποτάξουμε και να απελευθερώσουμε τα καλά πνεύματα όταν βγαίνουμε στην προπόνηση ή στον αγώνα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα