Μουράτογλου: «Ο Κύργιος δεν δουλεύει αρκετά ώστε να κερδίσει σλαμς τώρα»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Μουράτογλου: «Ο Κύργιος δεν δουλεύει αρκετά ώστε να κερδίσει σλαμς τώρα»
Στη διάρκεια συνέντευξης του στο Sky Sports, o Πατρίκ Μουράτογλου μίλησε για το πραγματικό ταλέντο ενός αθλητή, το οποίο δεν είναι άλλο από το να δουλεύει σκληρά και να έχει φιλοδοξίες και τον Νικ Κύργιο.

«Πιστεύω ότι το μεγάλο ταλέντο είναι να δουλεύεις και να έχεις φιλοδοξίες. Το ταλέντο να χτυπάς την μπάλα δεν βοηθά, βοηθά σε συγκεκριμένους πόντους, αλλά είναι επικίνδυνο.

Όταν δούλεψα με τον Ντιμιτρόφ, του το εξηγούσα αυτό γιατί είναι πραγματικά ταλαντούχος. Του είπα: "Κοίτα, ποτέ μην ακούς κανέναν που σου λέει ότι έχεις ταλέντο, γιατί το ταλέντο σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορείς να πετύχεις χωρίς δουλειά, γι αυτό το ταλέντο είναι επικίνδυνο". Και είναι γεγονός ότι πολλοί ταλαντούχοι τενίστες ταλαιπωρούνται εξαιτίας του ταλέντου τους», δήλωσε ο προπονητής της Σερενα Γουίλιαμς και πρόσθεσε,

«Όταν έχεις ταλέντο και φιλοδοξίες και δουλεύεις σκληρά όπως ο Ρότζερ Φέντερερ, είσαι θρύλος, αλλά αυτό δεν συμβαίνει συχνά. Μιλώντας για τον Νικ Κύργιο, αυτή τη στιγμή, έχει ταλέντο, αλλά πολλοί έχουν ταλέντο.

Έχει να κάνει με το πόσο δίνω από τον εαυτό μου, πόσο παλεύω στη διάρκεια κάθε αγώνα. Αυτό είναι το ερώτημα, που θέλω να απαντώ προκειμένου να ξέρω εάν ένας παίκτης μπορεί να γίνει Νο 1 ή να κερδίσει γκραν σλαμς. Για τώρα, όχι δεν θα κερδίσει γκραν σλαμ (σ.σ. ο Κύργιος). Γιατί; Δεν δουλεύει αρκετά σκληρά, δεν είναι τόσο fit και δεν πολεμάει πάντα στη διάρκεια των αγώνων. Σήμερα, ο Αλεξάντερ Ζβέρερφ έχει ίσως λιγότερο ταλέντο από τον Κύργιο, αλλά δίνει το 100%.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα