Ο Ναδάλ αποθέωσε τον Φέντερερ

Gazzetta team
Ο Ναδάλ αποθέωσε τον Φέντερερ
Τον Ρότζερ Φέντερερ αποθέωσε μετά την ήττα του στον ημιτελικό του Wimbledon ο Ράφα Ναδάλ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είχα τις ευκαιρίες μου, αλλά νομίζω ότι έπαιξε λίγο καλύτερα από εμένα», είπε ο 32χρονος Ισπανός μετά την οδυνηρή ήττα. «Μάλλον δεν έπαιξα όσο καλά έπαιξα στους πρώτους γύρους, ενώ αυτός ήταν καλός. Το άξιζε, του δίνω συγχαρητήρια».

Για το που στράβωσε το ματς: «Νομίζω ότι το backhand μου δεν δούλεψε όπως στα προηγούμενα ματς. Με ανησυχούσε το backhand και έτσι δεν μπορούσα να κινούμαι με ελευθερία στο forehand. Και όταν αυτό συμβαίνει κόντρα σε έναν παίκτη σαν αυτόν, είναι δύσκολο. Έπαιξε επιθετικά, έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, μπράβο του.

Είναι ικανός να κάνει τα δύσκολα πράγματα με ευκολία. Μπορεί να μεταφερθεί μέσα στο court πιο γρήγορα από τον καθένα. Και βάζει πίεση στον αντίπαλο διαρκώς γιατί έχει τη δυνατότητα να πάρει την μπάλα πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο. Αυτό είναι το πιο δύσκολο.

Δεν θα τον κάνεις να αστοχήσει με την ταχύτητα της μπάλας. Πρέπει να τον κάνεις να αστοχήσει, βγάζοντάς τον εκτός θέσης. Πιθανότατα δεν χτύπησα την μπάλα τόσο καθαρά σήμερα. Όταν παίζει στην comfort zone του είναι δύσκολο για εμένα αλλά και για τον καθένα».

Για το αν είναι απογοητευμένος: «Είναι λυπηρό γιατί ξέρω ότι δεν θα έχω ευκαιρίες για πάντα. Πέρυσι είχα ξανά ευκαιρία εδώ και δεν την εκμεταλλεύτηκα για να κερδίσω ξανά εδώ».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα