Δανιηλίδου: «Ένιωθα σίγουρη για την πορεία του Στέφανου και της Μαρίας»

Δανιηλίδου: «Ένιωθα σίγουρη για την πορεία του Στέφανου και της Μαρίας»
Η Λένα Δανιηλίδου μιλάει στο gazzetta.gr για τα νέα "αστέρια" της Ελλάδος τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη.

Τον Μάιο του 2003 έφτασε στο Νο14 στον κόσμο. Κέρδισε 5 τίτλους στο Tour και έπαιξε στον 4ο γύρο σε Wimbledon, Australian Open και US Open.

Η Λένα Δανιηλίδου, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, συνεχίζει να δίνει αγώνες σ' όλο τον κόσμο και αφού ξεπεράσει τον τραυματισμό της στο γόνατο θα είναι έτοιμη για να επιστρέψει στη δράση από τον Σεπτέμβριο.

Η σπουδαία τενίστρια την οποία έχει ξεπεράσει μόνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην παγκόσμια κατάταξη μίλησε στο gazzetta.gr για την πορεία του Στέφανου και της Μαρίας αλλά και για την παρουσία τους στο Wimbledon που αρχίζει την Δευτέρα στο Λονδίνο.

To 2003 έφτασε στον τελικό του Australian Open στο μικτό διπλό και έχασε από την Ναβρατίλοβα. Στο Rolland Garros έπαιξε στον ημιτελικό στο διπλό το 2006.

Η Ελληνίδα θυμήθηκε τα δικά της χρόνια στο Wimbledon και την εποχή που κέρδισε την Ενίν που πριν από λίγες εβδομάδες είχε κερδίσει το Roland Garros αλλά και την Καπριάτι.

Είχε συγκλονίσει με την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αλλά ταξίδεψε και το 2008 στο Πεκίνο.

«Να προσέξει τον προγραμματισμό ο Στέφανος»

Η κουβένα μας αρχίζει για τον Στέφανο Τσιτσιπά και της ζητήσαμε ένα γενικό σχόλιο. «Τι να πω για τον Στέφανο; Είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι στο Νο6 στον κόσμο. Πρέπει να παραμείνει ήρεμος και συγκεντρωμένος στο στόχο του. Φυσικά πρέπει να προσέξει τον προγραμματισμό του. Να έχει περιόδους ξεκούρασης. Ο ρυθμός είναι εξαντλητικός και θα πρέπει να προσέξει και το σώμα του για να είναι γερός. Στους άνδρες οι ταχύτητες είναι διαφορετικές, είναι σ' άλλο επίπεδο και πρέπει να προσέχει τα πάντα για να φτάσει ακόμη πιο ψηλά», σημειώνει η Λένα.

«Έχει τα φόντα να πάει στο Νο1»

Η πορεία του Τσιτσιπά είναι ανοδική και σύμφωνα με την Δανιηλίδου έχει και άλλα... σκαλιά ν' ανέβει: «Μπορεί να φτάσει στο Νο1 και να πάρει και Grand Slam. Όλα είναι στο χέρι του. Στο άθλημα μας όλα παίζουν ρόλο και εάν είναι και τυχερός θα πάει εκεί όπου έχει ονειρευτεί».

«Η Μαρία είναι για μεγάλα πράγματα»

Παρακολουθεί την πορεία της Μαρίας Σάκκαρη και μας τονίζει ότι είναι φτιαγμένη γι' ακόμη μεγαλύτερα πράγματα: «Η Μαρία είναι πολύ επαγγελματίας. Θα ήταν πιο ψηλά αλλά ήταν άτυχη. Η αλήθεια είναι πως είχε πολλές ευκαιρίες. Θεωρώ πως δεν υστερεί πολύ από τον Στέφανο. Το μέλλον της ανήκει. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο με τις νίκες της απέναντι σε παίκτριες του top-10».

«Ήμουν σίγουρη για την επιτυχία τους»

Η Λένα νιώθει περήφανη για τον Στέφανο και τη Μαρία και μας λέει πως περίμενε από χρόνια την πορεία τους: «Είναι δυο παιδιά που έχουν δουλέψει πάρα πολύ. Τους ξέρω χρόνια και τους παρακολουθώ. Ήταν θέμα χρόνου να κερδίσουν μεγάλους αντιπάλους. Ήμουν σίγουρη. Είμαι περήφανη που δυο Έλληνες είναι σ' αυτό το κορυφαίο επίπεδο. Κάποιοι μπορεί να ανακάλυψαν πρόσφατα τα παιδιά αλλά εγώ τα ξέρω χρόνια. Δεν είναι τυχαία η πορεία τους. Σίγουρα στην Ελλάδα το τένις δεν είναι πολύ διαδεδομένο και είναι μείον η οργάνωση αλλά η πορεία του είναι ανοδική. Αυτά τα παιδιά το διαφημίζουν σωστά».

«Θυμίζει Φέντερερ αλλά...»

Η μεγάλη συμπάθεια της Λένας είναι ο Ρότζερ Φέντερερ και επειδή πολλοί άσοι του παρελθόντος έχουν δηλώσει ότι ο Τσιτσιπάς έχει κάποια στοιχεία του στο παιχνίδι του ρωτήσαμε την γνώμη της. «Ναι. Έχει κάποια στοιχεία στο παιχνίδι του που θυμίζουν τον Φέντερερ. Η αλήθεια είναι ότι αγαπώ τον Ρότζερ και το στυλ του. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του», σημειώνει η σπουδαία αθλήτρια.

«Είμαι σίγουροι πως θα δώσουν το 100% στο Wimbledon»

Ο Στέφανος και η Μαρία αρχίζουν τους αγώνες τους την Δευτέρα στο Wimbledon και η Λένα Δανιηλίδου περιμένει να δει τα παιχνίδια τους. «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στα παιδιά. Να δώσουν το 100% και θα φτάσουν εκεί που αξίζουν. Είναι συγκεντρωμένοι στο στόχο τους και παθιασμένοι. Στο Wimbledon όλα τα παιχνίδια είναι ανοιχτά. Ο Στέφανος είναι παίκτης που παίζει καλά σ' όλες τις επιφάνειες. Γενικά πιστεύω πως θα δούμε και πάλι αρκετές εκπλήξεις. Είμαι πάντα δίπλα στα παιδιά και είμαι περήφανη. Υπάρχει σεβασμός και είναι αμοιβαίος», μας λέει.

«Μας τα χάλασε η βροχή»

Η Δανιηλίδου έχει 10 συμμετοχές στο Wimbledon και το 2002 είχε φτάσει στον 4ο γύρο. Εκεί είχε χάσει από την Καπριάτι που τότε ήταν Νο3 στον κόσμο. Η Λένα είχε ισοφαρίσει σε 1-1 τα σετ αλλά το παιχνίδι διακόπηκε λόγω βροχής και συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα. «Τι θυμάμαι από το Wimbledon; Είναι ένα ξεχωριστό τουρνουά. Έχει πρεστίζ. Όλοι φορούν άσπρα ρούχα.

Είναι ιδιαίτερο. Καμιά φορά τα χαλάει ο καιρός. Θυμάμαι το παιχνίδι μου με την Καπριάτι. Είχα πάρει το σετ και ήμουν σε πολύ καλή φόρμα. Το παιχνίδι διακόπηκε λόγω βροχής και όταν ξεκίνησε έχασα. Δεν ήμουν τυχερή. Θυμάμαι επίσης τη νίκη με την Ενίν. Μόλις είχε κερδίσει το Roland Garros και την είχε αποκλείσει στον 1ο γύρο του Wimbledon».

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Ενίν είχε κερδίσει 7 Grand Slam και την επόμενη χρονιά του αποκλεισμού της από την Δανιηλίδου είχε παίξει στον 2ο τελικό της στο Wimbledon.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα