Ο Τζορτζ Όργουελ «συμβουλεύει» τον Τσιτσιπά!

Ο Τζορτζ Όργουελ «συμβουλεύει» τον Τσιτσιπά!
Πέντε... συμβουλές ζωής του συγγραφέα του "1984" στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Λονδίνο. Ιανουάριος 1950. Η κοινή γνώμη θα συγκλονιστεί με την είδηση του θανάτου του Τζορτζ Όργουελ.

Αυτός που έγραφε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τις ειδήσεις δεν θα μπορούσε να διαβάσει την είδηση του δικού του θανάτου.

Λονδίνο. Ιούνιος 2019. Η κοινή γνώμη περιμένει με αγωνία την 1η ημέρα του Ιουλίου για να ξεκινήσει το Wimbledon.

Αυτός που θα συμμετάσχει στο Wimbledon με την καλύτερη θέση που είχε ποτέ Έλληνας δεν είναι άλλος από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Τζορτζ Όργουελ έχει γίνει γνωστός σ' όλο τον κόσμο για δυο βιβλία-σταθμός. Το "1984" που γράφτηκε το 1949 και μιλάει για τον "Μεγάλο Αδελφό" που ήρθε στη ζωή μας.

Είναι γνωστός ακόμη και για το "Φάρμα των Ζώων" που ενόχλησε αφού μίλησε για την Σταλινική περίοδο που επηρέασε όλο τον κόσμο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα έχει έρθει σ' επαφή με τον Όργουελ μέσα από τις σελίδες των βιβλίων του αλλά εάν ο Βρετανός συγγραφέας ζούσε σήμερα και συναντούσε τον Τσιτσιπά θα του έδινε πολύτιμες συμβουλές.

Το σίγουρο είναι ότι ο "φιλοσοφημένος" Στέφανος θα τον άκουγε με μεγάλη προσοχή.

Αλήθεια τι θα έλεγε σήμερα ο Όργουελ στον Τσιτσιπά; Ας διαβάσουμε:

«Ελευθερία είναι το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν ν’ ακούσουν».

Για να ξεχωρίσεις πρέπει να λες την αλήθεια και να κάνεις αυτό που θέλεις εσύ και όχι αυτό που επιβάλλουν οι άλλοι. Ο Στέφανος έχει τραβήξει τον δικό του δρόμο, δεν μασάει τα λόγια του, και ακολουθεί πιστά αυτή τη "συμβουλή" στη ζωή του.

«Κάθε γενιά νομίζει πως είναι πιο έξυπνη από την προηγούμενη και πιο σοφή από αυτή που την ακολουθεί».

Μια συμβουλή απαραίτητη για κάθε νέο άνθρωπο που νομίζει ότι τα ξέρει όλα. Η δύναμη της νεότητας θα πρέπει να συνδυαστεί με τις σοφές επιλογές. Η ωριμότητα είναι αυτό που κάνει τους νέους να ξεχωρίζουν από τους άλλους νέους. Ο Τσιτσιπάς δεν νομίζει αλλά δουλεύει για να είναι πιο έξυπνος στη ζωή και στο κορτ.

«Όποιος ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον. Όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν».
Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχει αυτό το παρόν γιατί δούλεψε σκληρά στο παρελθόν. Ακολουθεί κατά γράμμα αυτή τη συμβουλή του Όργουελ και το είχε δηλώσει και σε μια συνέντευξη του. Είχε πει πως έχει δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσει στο σήμερα και σ' ένα πολύ καλύτερο αύριο. Θυσίασε πολλά και έλεγχε τον ευατό του αυστηρά μένοντας μακριά από τους... πειρασμούς. Υπάρχει άλλωστε μεγαλύτερος πειρασμός από την πρόοδο; Ο Τσιτσιπάς ερμηνεύει σωστά την ιστορία γιατί θέλει να ελέγχει το μέλλον.
«Ο πιο σίγουρος τρόπος να τελειώσεις έναν πόλεμο είναι να ηττηθείς».
Η ζωή είναι ένας πόλεμος που ποτέ δεν τελειώνει. Όταν χάνεις έναν τελικό θα έρθει ένας άλλος που θα είσαι καλύτερος. Όταν χάνεις μετά από 5 ώρες στον πόντο από τον Βαβρίνκα θα κλάψεις αλλά θα συνεχίσεις για να μην ηττηθείς. Ο Τσιτσιπάς ξέρει πως οι ήττες τον κάνουν καλύτερο και είναι αυτές που στο τέλος κερδίζουν τον... πόλεμο.
«Η ευτυχία μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα στην αποδοχή».
Είναι ωραίο να σε αποδέχονται οι συμπαίκτες σου, οι μύθοι του παρελθόντος, οι αστέρες του σήμερα. Είναι ωραίο να είσαι αποδεκτός από τον εαυτό σου. Να τα έχεις βρει μ' αυτόν. Είναι ωραίο να έχεις ένα κορίτσι που θα σε αποδέχεται γι' αυτό που είσαι, θα σε συμπληρώνει και θα σ' αγαπάει γι' αυτό που κάνεις. Ένα μοναχικό άθλημα έχει τους κανόνες της ευτυχίας αλλά και της αποτυχίας.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα