Ναδάλ: «Φάνηκε ότι είχα τον έλεγχο αλλά δεν ήταν έτσι» (vid)

Gazzetta team
Ναδάλ: «Φάνηκε ότι είχα τον έλεγχο αλλά δεν ήταν έτσι» (vid)
Τα σπουδαία λόγια του Ράφα Ναδάλ για το 19ο αλλά και για τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Ράφα Ναδάλ παρέστη στην τελετή απονομής μετά από τον τελικό αλλά ήταν φουλ επηρεασμένος από τον τρόπο που κέρδισε τον αγώνα και αδυνατούσε εάν δεν έπαιρνε λίγα λεπτά ... ανάσα να θυμηθεί τα πάντα.

Ο Ισπανός μίλησε για τον σπουδαίο αντίπαλο του, για την απόδοση του, για το τρομερό κοινό και για πολλά άλλα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Έκανα έναν εκπληκτικό τελικό, φάνηκε ότι έχω τον έλεγχο όμως δεν ήταν έτσι. Θέλω να συγχαρώ τον Ντανίλ, έκανε ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια που έχω δει να κάνει παίκτης στην καριέρα μου. Ολοι είδαν γιατί είναι το Νο4 στον κόσμο ήδη και είναι μόλις 23 ετών.

Πολλά συγχαρητήρια για όλα όσα έχει πετύχει. Ο τρόπος με τον οποίος πάλευε και που γύρισε στο ματς, συγχαρητήρια σε σένα και στους δικούς σου ανθρώπους, σου εύχομαι τα καλύτερα στο μέλλον, είμαι σίγουρος ότι θα γίνει πρωταθλητής πολύ σύντομα.

Μου είναι δύσκολο να μιλήσω είναι μια από τις πιο φορτισμένες συναισθηματικά βραδιές μου. Σας ευχαριστώ όλους για την απίθανη υποστήριξη, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Είναι πολυ σημαντικό για μένα να έχω πλέον τέσσερις κατακτήσεις στο US Open. Ειδικά με τον τρόπο που το παιχνίδι εξελίχθηκε, ήταν πολύ δύσκολο, πολύ σκληρό, τα νεύρα ήταν τεντωμένα. Ηταν ένα σπουδαίο παιχνίδι.

Ηταν ένα εξαιρετικός τελικός, προσπάθησα να ελέγξω το παιχνίδι. Στο 4ο σετ προσπάθησα να τελειώσω εκεί τον αγώνα, δεν τα κατάφερα, έπαιξε πολύ καλά. Στο 5ο σετ προσπάθησα να αλλάξω τα πράγματα, να γίνω πιο επιθετικός, στο 5-2 επιχείρησα να το τελειώσω πάλι αλλά ήμουν πολύ αγχωμένος και έκανα λάθη. Δεν μπορώ να θυμηθώ πιο δύσκολη στιγμή. Στο τέλος είχα και την τύχη με το μέρος μου και έκλεισα το ματς.

Εκείνος άλλαξε πολύ την τακτική του, είδε ότι δεν τα πήγε καλά στα δύο πρώτα σετ και προσπάθησε να παίξει λιγότερο προβλέψιμα και άλλαξε το ματς, έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα για μένα».

 

US OPEN Τελευταία Νέα