US Open: Κινδυνεύει με αποκλεισμό για την "διαφθαρμένη ATP" ο Κύργιος

Gazzetta team
US Open: Κινδυνεύει με αποκλεισμό για την "διαφθαρμένη ATP" ο Κύργιος
Ο Νικ Κύργιος τα ... έχωσε στον διαιτητή και στην ATP μετά από τον αγώνα με τον Τζόνσον.

Μπορεί ο Νικ Κύργιος να πέρασε με άνεση εις βάρος του Στιβ Τζόνσον στον 2ο γύρο του US Open αλλά αυτό δεν τον συγκράτησε στο να μην επιτεθεί στην ATP και στον διαιτητή του αγώνα Τζέιμς Κεόθαβονγκ.

Ο Κύργιος ενοχλήθηκε για άλλη μια φορά γιατί την ώρα που θα .... σέρβιρε είχε κόσμο στους διαδρόμους και την ... είπε στον διαιτητή. Καθυστερούσε να σερβίρει και ο αντίπαλος του είπε: «Είναι ένα σκατοσόου εδώ. Θέλετε να παίξουμε γαμ@@@@@ τένις ή να δώσουμε σκατοσόου;».

Μετά από τον αγώνα συνέχισε... Ρωτήθηκε για το τεράστιο πρόστιμο (113.000 δολάρια) που "κληρονόμησε" από το Σινσινάτι και έκραξε την ATP: «Η ΑΤΡ είναι διεφθαρμένη, άρα δεν με απασχολεί και πολύ. Αλλά γιατί μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από τρεις εβδομάδες, ενώ διέλυσα κάποιον στον πρώτο γύρο του US Open;».

Η ATP ήδη ερευνά το θέμα και ίσως να αποκλειστεί για ένα διάστημα (ίσως και περισσότερο από χρόνο) από τα τουρνουά της αφού είναι υπότροπος και συνεχώς προκαλεί με την συμπεριφορά του στα κορτ αλλά και τις δηλώσεις.

Ο Κύργιος τα είπε όλα αυτά στη συνέντευξη Τύπου αλλά στη συνέχεια θέλησε με νέα δήλωση να "ηρεμήσει" και πνεύματα και να πέσει στα ... μαλακά. Η ανακοίνωση του στα social media:

Έχοντας μάθει πιθανότατα την τιμωρία που αντιμετωπίζει, ο Κύργιος ανακάλεσε σήμερα, με γραπτή ανακοίνωσή του:

"Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω το σχόλιο που έκανα, ότι η ΑΤΡ είναι διεφθαρμένη. Δεν ήταν η σωστή επιλογή λέξεων και η πρόθεσή μου ήταν να εκφράσω τη διαφορετική μεταχείριση που υπάρχει και όχι ότι υπάρχει διαφθορά.

Ξέρω πως η συμπεριφορά μου πολλές φορές είναι αμφιλεγόμενη και μου έχει δημιουργήσει μπελάδες, που πολλές φορές είναι δεδομένοι, αλλά αυτό που ήθελα να θίξω είναι πως άλλοι παίκτες, έχοντας περισσότερη ή λιγότερη προσοχή από τα ΜΜΕ, σε ίδιες συμπεριφορές δεν αντιμετωπίζουν τις ίδιες κυρώσεις.

Αυτό είναι το θέμα μου και αυτό θα συνεχίσει να είναι. Να ξεκαθαρίσω πως γνωρίζω ότι δεν είμαι τέλειος και δεν προσποιούμαι πως ξέρω τα πάντα. Μου άξιζαν πολλές φορές τα πρόστιμα και οι κυρώσεις, αλλά περιμένω συνέπεια και ισονομία από όλο το συμβούλιο, κάτι που δε συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Είχα μεγάλη στήριξη από τον Chris Kermode (σ.σ. προέδρος της ΑΤΡ) και τον στήριξα κι εγώ, οπότε ήθελα να ξεκαθαρίσω πως τα σχόλιά μου είχαν να κάνουν με το πιστεύω μου, πως υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά."

 

US OPEN Τελευταία Νέα