Τα σχόλια του ΜάκΕνρο για Τσιτσιπά-Σάκκαρη

Gazzetta team
Τα σχόλια του ΜάκΕνρο για Τσιτσιπά-Σάκκαρη
Θετικά σχόλια από τον Τζον ΜάκΕνρο για την Μαρία Σάκκαρη και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Για τους δυο Έλληνες που θα συμμετάσχουν στο ταμπλό του US Open μίλησε ο Τζον ΜάκΕνρο.

Ο βετεράνος τενίστας που είναι σχολιαστής στο Eurosport μίλησε για την μεγάλη ευκαιρία που έχει ο Τσιτσιπάς να ανακάμψει στη Νέα Υόρκη αλλά και για την... απειλή Μαρία Σάκκαρη.

Για τον Τσιτσιπά είπε: "Είναι δύσκολο να εντοπίσουμε ακριβώς το πρόβλημα. Είμαι σίγουρος πως οι προσδοκίες του είναι πολύ μεγαλύτερες και αυτό του έχει ασκήσει πολύ περισσότερη πίεση. Ίσως έχει δώσει πολλούς αγώνες, δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά με το Roland Garros. Έχασε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Βαβρίνκα και από τότε δεν ξέρω καν αν έχει περισσότερες νίκες απ' ότι ήττες. Η αυτοπεποίθησή του βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, αλλά κάνει πολλά καλά πράγματα και είναι θαυμάσιο που τον έχουμε στο παιχνίδι.

Θα ήθελα να τον δω να τα αλλάζει αυτά στη Νέα Υόρκη και να πηγαίνει με καλή ψυχολογία στα τουρνουά των τελευταίων μηνών της σεζόν. Είναι ο τύπος παίκτη που χρειάζεται μια μεγάλη πορεία. Ο Στέφανος έδειξε στην Αυστραλία πως είναι ικανός για μεγάλα πράγματα και είναι κοντά στο να το κάνει, αλλά φυσικά, όταν μεγαλώνεις σαν παίκτης και γίνεσαι αστέρας, αυτόματα μια νίκη εναντίον σου αποκτά μεγαλύτερο βάρος και πλέον όλοι θέλουν να τον κερδίσουν."

Για την Σάκκαρη: "Πιστέυω πως οι περισσότερες επιτυχίες της ως τώρα ήταν στο χώμα. Την παρακολούθησα αυτό το καλοκαίρι και είδα πως προσπαθεί να ερμηνεύσει και να προσαρμόζει το παιχνίδι της, φαίνεται πως κάνει καλή δουλειά στο να μαθαίνει και μπορεί να αποτελέσει απειλή.

Θα με εκπλήξει αν καταφέρει να φτάσει μακριά στο US Open, αλλά νομίζω ότι μαθαίνει συνεχώς και πως έχει γίνει ήδη καλύτερη παίκτρια. Είναι σε πολύ καλή σωματική κατάσταση και πιστεύω θα κερδίσει κάποιους αγώνες. Αλλά θα πρέπει το παιχνίδι της να είναι καλύτερα προσαρμοσμένο στα σκληρά γήπεδα. Νομίζω πως ακόμα μαθαίνει και ακόμα εξελίσσει το παιχνίδι της."

 

US OPEN Τελευταία Νέα