Βαβρίνκα: Στη... σκιά του Ρότζερ Φέντερερ

Βαβρίνκα: Στη... σκιά του Ρότζερ Φέντερερ
Η ιστορία του Ελβετού Σταν Βαβρίνκα που ήταν πάντα στη σκιά του "Βασιλιά" Φέντερερ.

Δεν έχει πετύχει και λίγα ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο δρόμο για τα προημιτελικά του Roland Garros.

Όλοι ξέρουν τον Σταν Βαβρίνκα, έναν "σκληρό" παίκτη που έχει καταγωγή από την Ελβετία και έκανε καριέρα πάντα στη σκιά του Ρότζερ Φέντερερ, του κορυφαίου Ελβετού τενίστα όλων των εποχών.

Ο Βαβρίνκα που είναι πλέον 34 ετών έχει 3 Grand Slam και έχει γράψει και αυτός το όνομα του στην ιστορία αν όχι με χρυσά αλλά σίγουρα με ... ασημένια γράμματα.

Η χρυσή τριετία

Η αρχή έγινε το 2014 στον τελικό του Australian Open όπου και κέρδισε με 3-1 σετ τον Ράφα Ναδάλ και κατέκτησε τον τίτλο.

Το 2015 φτάνει στον τελικό του Roland Garros και μετά από μια επική μάχη με τον Νόβακ Τζόκοβιτς τον κερδίζει με 3-1 σετ με ανατροπή και κερδίζει και το γαλλικό όπεν.

Στο US Open του 2016 το καλό θα τριτώσει. Κερδίζει πάλι τον Τζόκοβιτς με ανατροπή και 3-1 σετ στον τελικό και φτάνει στην κορυφή.

Το 2017 θα παίξει πάλι στον τελικό του Roland Garros αλλά θα χάσει τον τίτλο από τον "Βασιλιά" Ναδάλ.

16 τίτλοι σε 29 τελικούς

Όχι δεν είναι μόνο τα Grand Slam που έχει κατακτήσει αλλά έχει και άλλες σπουδαίες... νίκες στο Tour. Συνολικά έχει κερδίσει 16 τίτλους σε 29 τελικούς και εκτός από τα Grand Slam ξεχωρίζει αυτός στο Masters του Μόντε Κάρλο.

Έπαιξε και έχασε στους τελικούς Masters (Indian Wells, Rome, Madrid) ενώ έχει να κερδίσει τίτλο 2 χρόνια. Έχει κατακτήσει το Davis Cup και ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στο διπλό.

Ο τελευταίος του ήταν στη πατρίδα του τη Γενεύη το 2017. Βέβαια στο τέλος του 2017 είχε περάσει την πόρτα του χειουργείου για επέμβαση στο γόνατο.

Έως το Νο3

Ο Σταν είναι σήμερα στο Νο 28 της παγκόσμιας κατάταξης. Η καλύτερη θέση του ήταν το Νο3 όπου είχε φτάσει στις 27/1/2014.

Από το τένις έχει κερδίσει $32,407,259 ενώ έχει κερδίσει 500 παιχνίδια στο Tour.

Μισός Γερμανός, μισός Ελβετός

Ο πατέρας του είναι Γερμανός και η μητέρα του από την Ελβετία. Ξεκίνησε να παίζει τένις στα 8 του χρόνια (93) και εκτός από το τένις του αρέσει το χόκεϊ σε πάγο.

Είναι λάτρης της μουσικής, μένει στο Μόντε Κάρλο και έχει μια κόρη, την Αλέξια που είναι πλέον 9 ετών.

Γυμναστής του είναι ο διάστημος Πιερ Παγκανίνι, που είχε κάνει θαύματα με τον Φέντερερ.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα