Σάκκαρη - Κβίτοβα: Μαρία, κάνε το ξανά (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Σάκκαρη - Κβίτοβα: Μαρία, κάνε το ξανά (vids)
H Σάκκαρη έχει πάρει τον αέρα της Πέτρα Κβίτοβα.

Μια πολύ σπουδαία παίκτρια θα βρει την Κυριακή στον δρόμο της για τους "8" του Australian Open η Μαρία Σάκκαρη.

Η αντίπαλος της θα είναι η Πέτρα Κβίτοβα η οποία είναι στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης και στο πρόσφατο παρελθόν έχει φτάσει στο Νο2!

Η Κβίτοβα, που είχε απασχολήσει και τα ΜΜΕ για την επίθεση με μαχαίρι που είχε δεχτεί από ληστή μέσα στο σπίτι της το 2016, έχει κερδίσει το Wimbledon το 2011 και το 2014 αλλά και το WTA Finals το 2011.

Στο Australian Open το 2019 έπαιξε στον τελικό και ηττήθηκε από την Ναόμι Οσάκα. Η Σάκκαρη λοιπόν για να προχωρήσει θα πρέπει να βγάλει νοκ άουτ, την περσινή φιναλίστ, την 29χρόνη Τσέχα με τους 27 τίτλους καριέρας.

Η Σάκκαρη έχει πάρει... τον αέρα της Κβίτοβα στα μεταξύ τους παιχνίδια αλλά για πρώτη φορά θα κληθεί να παίξει ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι (4oς γύρος Grand Slam) απέναντι της.

Οι δυο τους έχουν βρεθεί απέναντι στο κορτ 3 φορές και η Μαρία έχει 2 νίκες.

Το πρώτο τους παιχνίδι διεξήχθη στο Miami Open στις 21/3/2019 και η Τσέχα επικράτησε με 6-1, 6-4 για να συνεχίσει στους "32".

Στο επόμενο χαμογέλασε η Μαρία. Την 16η Μαϊου 2019 στα χωμάτινα κορτ της Ρώμης η Μαρία βρίσκει την Πέτρα στον γύρο των "16". Η Τσέχα παίρνει το 1ο σετ με 7-5 και η Ελληνίδα το 2ο με 7-5!

Στο 3ο η Μαρία θα προηγηθεί με 4-0 και η Τσέχα θα αποσυρθεί λόγω τραυματισμού. Η Κβίτοβα είναι στο Νο5 και η Σάκκαρη στο Νο39 εκείνη την εποχή.

Συνέχεια στις ΗΠΑ. Στο Σινσινάτι πάλι στους "32" η Μαρία θα κερδίσει με 6-4, 2-6, 6-3 την Πέτρα που είναι στο Νο6.

Σήμερα η Σάκκαρη είναι στο Νο23 και η Κβίτοβα στο Νο8 και θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες την Κυριακή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα