Φέντερερ: «Είναι μακρύς ο δρόμος για τον τίτλο»

Gazzetta team
Φέντερερ: «Είναι μακρύς ο δρόμος για τον τίτλο»
Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία του στο Australian Open είναι ο Ρότζερ Φέντερερ.

Το 2004 κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του το Australian Open. Δεν έμεινε εκεί και συνέχισε μέχρι το 2018 να πανηγυρίσει τον 6ο τίτλο του.

Ένα χρόνο μετά ο Νόβακ Τζόκοβιτς τον ξεπέρασε και ο Ρότζερ Φέντερερ έχει επιστρέψει στην Αυστραλία έχοντας να "υπηρετήσει" μια δύσκολη αποστολή.

Στα 38 του χρόνια δεν είναι το 1ο φαβορί για τον τίτλο αλλά είναι ο "βασιλιάς" του τένις και αυτός που έχει τα περισσότερα (20) Grand Slam στην ιστορία.

Όλα αυτά και άλλα τόσα "αναγκάζουν" τον Ελβετό να παλέψει για το καλύτερο στo Australian Open του 2020. Το 2019 έμεινε στους "16" αφού τον απέκλεισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ξέρει καλά ως ο δρόμος θα είναι μακρύς. Είναι στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και θέλει 3 νίκες για να φτάσει τις 100 στο Australian Open.

Ο σπουδαίος τενίστας μιλώντας στα ΜΜΕ που καλύπτουν το Grand Slam στη Μελβούρνη τονίζει: «Γνωρίζω πως είναι εξαιρετικά μακρύς ο δρόμος προς τη νίκη. Γι' αυτό και πρέπει να πάρω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Οι προσδοκίες μου είναι πολύ χαμηλές».

Οι προπονήσεις του πήγαν αρκετά καλά όπως δήλωσε και θα δώσει τη μεγάλη του μάχη, μέρα παρά μέρα, για να προχωρήσει όσο πιο μακριά μπορεί.

  • Tags:
 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα