Ο προβληματισμός, τα «γιατί» στην ΕΠΟ για Εθνική και ο Σκίμπε...

Ο προβληματισμός, τα «γιατί» στην ΕΠΟ για Εθνική και ο Σκίμπε...

Δημήτρης Τομαράς
Ο προβληματισμός, τα «γιατί» στην ΕΠΟ για Εθνική και ο Σκίμπε...
Το Gazzetta.gr αναλύει το τι προκύπτει από την ΕΠΟ για το θέμα Σκίμπε - ο οποίος παραμένει σε δύσκολη θέση - τις επόμενες κινήσεις αλλά και τις συζητήσεις που ήδη έχουν γίνει μεταξύ των στελεχών των Εθνικών και του προπονητή...
Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές οι πληροφορίες που βγαίνουν από την ΕΠΟ για το θέμα του Σκίμπε συνοψίζονται στην εξής φράση: «Δεν θέλουμε να πάρουμε καμία απόφαση εν θερμώ και για τον Σκίμπε και για την Εθνική ομάδα συνολικά». Αυτήν την στιγμή υπάρχει από χθες μία διεργασία - κουβέντα μεταξύ των ανθρώπων της Εθνικής ομάδας (σ.σ. και γενικά των Εθνικών) και του Σκίμπε. Η συζήτηση που γίνεται είναι στο σύνολό της. Για παράδειγμα ο Σκίμπε είχε ήδη συζήτηση μίας ώρας με τον υπεύθυνο των Εθνικών ομάδων για το Φινλανδία - Ελλάδα, όπως και ο Βρύζας έκανε ήδη ανάλογες συζητήσεις για το ματς αυτό, το τι δεν πήγε καλά και γενικά το τι φταίει...
Στις παραμέτρους μπαίνουν τα πάντα: για την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας, το υλικό της αλλά και τα δεδομένα της νέας διοργάνωσης. Η σχετική διευκρίνηση είναι πως θα αναλυθούν με σύνεση όλα τα θετικά και τα αρνητικά, θα μπουν όλες οι παράμετροι και μετά θα ληφθούν οι αποφάσεις που πρέπει. Από την ΕΠΟ αυτό που ξεκαθαρίζεται είναι πως στην παρούσα φάση υπάρχει μεν έντονος προβληματισμός και αναζήτηση των... γιατί σχετικά με την πορεία της Εθνικής αλλά όχι τελική απόφαση για τον Σκίμπε. Επίσης διαψεύδεται πως είναι σε ανοιχτή γραμμή με άλλον προπονητή ή άλλους τεχνικούς.
ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Αυτό που υπάρχει στο πλάνο είναι να γίνει μία σύσκεψη της τεχνικής επιτροπής, της επιτροπής Εθνικών ομάδων αλλά και της διοίκησης Γραμμένου για το ζήτημα της Εθνικής, που θα έχει στην ατζέντα και το θέμα Σκίμπε. Ο Γερμανός άλλωστε μένει στην Αθήνα και μπορεί να κληθεί για τελικές επαφές ανά πάσα ώρα και στιγμή. Προφανώς και όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως ο Σκίμπε δεν εξακολουθεί να βρίσκεται σε δεινή θέση. Για παράδειγμα ένα πρόβλημα που του αποδίδεται είναι πως η Εθνική έχασε τον αμυντικό της χαρακτήρα και ξαφνικά άρχισε να προσπαθεί να παίξει επίθεση και ποδόσφαιρο κατοχής, χωρίς να μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο.
Μία άλλη συζήτηση που γίνεται ως... ελαφρυντικό για τον Σκίμπε είναι οι τραυματισμοί και οι απουσίες βασικών στελεχών που είχε. Παικτών όπως ο Τοροσίδης και ο Μάνταλος. Υπάρχει λοιπόν ένα βασικό ερώτημα που προσπαθούν να απαντήσουν στην ΕΠΟ. Σε ποιόν βαθμό φταίει ο Σκίμπε; Και εάν φταίει τόσο η έλευση ενός νέου τεχνικού θα αλλάξει άρδην την κατάσταση ή θα... μπερδέψει περισσότερο την ομάδα. Πάντως στην ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τονίζουν πως ήδη ασχολούνται με το θέμα και θα ληφθούν σύντομα οι σχετικές αποφάσεις.
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα