Αγνοείται η νίκη επί φινλανδικού εδάφους (vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Αγνοείται η νίκη επί φινλανδικού εδάφους (vid)
Η Εθνική Ελλάδας καλείται να νικήσει στο Τάμπερε απέναντι στη Φινλανδία, μετρώντας ωστόσο αρνητική παράδοση στα εκτός έδρας παιχνίδια με τους Σκανδιναβούς και την την εμπειρία της «5αρας» να αποτελεί χαρακτηριστική στιγμή της ιστορίας της συνολικά.

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Δοκιμασία Νο.4 για τη «γαλανόλευκη» στο νεοσύστατο UEFA Nations League για την ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε, που βρίσκεται στη Φινλανδία για την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής (21:45, CosmoteSports 1, Epsilon TV).

Οι διεθνείς θα ψάξουν τη νίκη που θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες της Εθνικής να τερματίσει πρώτη στον όμιλο, όμως θα έχουν να αντιπαρέλθουν της μέτριας κατάστασης στην οποία έδειξε να βρίσκεται η ομάδα απέναντι στην Ουγγαρία πριν λίγες μέρες, όπως και της αρνητικής παράδοσης στα παιχνίδια στην έδρα της Φινλανδίας.

Η συνολική «προϊστορία» μπορεί να είναι θετική για την Ελλάδα, όμως στη Σκανδιναβία απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο δεν έχει καταφέρει ποτέ να νικήσει. Σε έξι αναμετρήσεις έχει πετύχει μόλις 2 ισοπαλίες, ενώ το βαρύ 5-1 στο πρώτο παιχνίδι του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της ομάδας αποτελεί «ορόσημο», ένα σημείο θραύσης μεταξύ της «παλιάς» και της «νέας» Εθνικής, όπως τη γνωρίσαμε από το EURO κι έπειτα.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΑΓΩΝΑΣΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣΚΟΡ
10/05/67Φινλανδία - ΕλλάδαΠροκριματικά Κυπέλλου Εθνών1-1
24/05/78Φινλανδία - ΕλλάδαΠροκριματικά Κυπέλλου Εθνών3-0
09/10/91Φινλανδία - ΕλλάδαΠροκριματικά ΕURO1-1
11/06/95Φινλανδία - ΕλλάδαΠροκριματικά ΕURO2-1
05/09/01Φινλανδία - ΕλλάδαΠροκριματικά Μουντιάλ5-1
11/10/14Φινλανδία - ΕλλάδαΠροκριματικά ΕURO1-1
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα