Πολωνία - Πορτογαλία 2-3

Gazzetta team
Πολωνία - Πορτογαλία 2-3
Μεγάλη εκτός έδρας νίκη με ανατροπή κόντρα στην Πολωνία πέτυχε η Πορτογαλία (2-3) που έκανε το 2x2 στο Group3 του League A του Nations League. Νίκες για Ρουμανία, Σερβία.

Μια Πορτογαλία επιθετική, όχι σαν και αυτή που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια είδαμε στην Πολωνία, τουλάχιστον για 45 λεπτά, με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να νικά και στο δεύτερο ματς του ομίλου και να παίρνει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρωτιά.

Χαμός έγινε από νωρίς στο πρώτο μέρος, καθώς στο 18' ο Κουρζάβα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ρουί Πατρίσιο έκανε κακό υπολογισμό και ο on-fire επιθετικός της Τζένοα, Πιάτεκ, με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Πολωνούς (1-0). Οι Πορτογάλοι αντέδρασαν καλά, ανέβασαν απόδοση, πίεσαν και στο 31' ο Πίζι έφυγε από δεξιά και γύρισε στον Αντρέ Σίλβα που είχε την πιο εύκολη δουλειά να ισοφαρίσει από κοντά (1-1). Η ομάδα του Σάντος γύρισε το ματς στο 42' όταν ο Ρουμπέν Νέβες έκανε τρομερή μακρινή μπαλιά στην πλάτη του Γκλικ, ο Ράφα Σίλβα έφυγε τετ-α-τετ με τον Φαμπιάνσκι, όμως ο στόπερ της Μονακό επέστρεψε και παρότι λίγο έλειψε να κάνει φανταστική επέμβαση με τάκλιν, πέτυχε αυτογκόλ για το 1-2.

Οπως έκλεισε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο. Με γκολ για τους Πορτογάλους. Ο Μπερνάρντο Σίλβα ξεκίνησε από δεξιά συγκλίνοντας, απέφυγε όποιον τον ακολούθησε και από το ημικύκλιο έκανε το σουτ στη γωνία νικώντας τον Φαμπιάνσκι. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν κάτι άλλο να χάσουν, βγήκαν μπροστά και βρήκαν γκολ στο 75'. Στην εξέλιξης μιας φάσης που ίσως η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη την πλάγια γραμμή στην κούρσα του Γκροζίτσκι, ο Κούμπα Μπλαζικόβσκι με τρομερό βολέ εκτός περιοχής μείωσε σε 2-3 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Πολωνία (Γέρζι Μπρζέτσεκ): Φαμπιάνσκι, Γέντρεϊτσικ, Γκλικ, Μπερεζίνσκι (46' Κετζιόρα), Μπέντναρεκ, Κλιχ (63' Μπλαζικόβσκι), Κριχόβιακ, Ζιενλίνσκι, Κουρζάβα (64' Γκροζίτσκι), Λεβαντόβσκι, Πιόντεκ.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Μάριο Ρουί, Ζοάο Κανσέλο, Ρουμπέν Ντίας, Πίζι (75' Ρενάτο Σάντσες), Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ρούμπεν Νέβες, Ράφα Σίλβα (85' Ντανίλο Περέιρα), Μπερνάρντο Σίλβα (90' Μπρούνο Φερνάντες), Αντρέ Σίλβα.

Το γύρισε το Ισραήλ, στο τέλος η Ρουμανία!
Το Ισραήλ πέτυχε την πρώτη νίκη στον όμιλο, καθώς επικράτησε 2-1 με ανατροπή. Ο Νάτχο ήταν βασικός, στους καλύτερους της ομάδας του και βοήθησε στην ανατροπή. Οι Ισραηλινοί ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς, ενώ είχαν και δυο δοκάρια. Οι Σκωτσέζοι προηγήθηκαν από το... πουθενά στο 25' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάλγκριου. Στο 52' ο Πέρετζ έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο 61' οι γηπεδούχοι βρέθηκαν με παίκτη παραπάνω, όταν αποβλήθηκε ο Σούταρ. Το αυτογκόλ του Τίρνεϊ στο 75' διαμόρφωσε το 2-1.

Η Σερβία ήταν μια σκάλα πιο πάνω από τους Μαυροβούνιους, πέτυχε τη δεύτερη νίκη στον όμιλο (2-0) και βρέθηκε στην κορυφή. Στην αποστολή αλλά δεν αγωνίστηκαν οι Πρίγιοβιτς, Βούκοβιτς. Ο Μίτροβιτς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε ακόμα ένα ματς και με τα δυο τέρματά του, στο 18΄ με πέναλτι και στο 81' διαμόρφωσε το 2-0.

Την πρώτη νίκη στον όμιλο πέτυχε η Ρουμανία, η οποία με... άγχος επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Λιθουανίας. Ο Τσίπτσιου στο 13' πέτυχε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους, αλλά το ματς... ζωντάνεψε στο 90' όταν ο Ζούλπα ισοφάρισε σε 1-1. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαξίμ διαμόρφωσε το 2-1. Χωρίς βαθμό στον όμιλο η Λιθουανία.

League C
1ο Γκρουπ
1. Σκωτία 3 (3-2)
2. Ισραήλ 3 (2-2)
3. Αλβανία 3 (1-2)

Επόμενη αγωνιστική (14/10)
Ισραήλ - Αλβανία

4ο Γκρουπ
1. Σερβία 7 (5-2)
2. Ρουμανία 5 (4-3)
3. Μαυροβούνιο 4 (2-2)
4. Λιθουανία 0 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (14/10)
Ρουμανία - Σερβία
Λιθουανία - Μαυροβούνιο

Καθάρισαν Κόσοβο και Αζερμπαϊτζάν
Ξεκάθαρα ήταν τα πράγματα στο Group3 του League D, καθώς το Αζερμπαϊτζάν επικράτησε άνετα 0-3 στην έδρα των Νήσων Φερόε, ενώ το Κόσοβο επιβλήθηκε εντός με 3-1 της Μάλτας. Με την 3η αγωνιστική να ολοκληρώνεται, το Κόσοβο είναι στο Νο1 της βαθμολογίας και το Αζερμπαϊτζάν πέρασε δεύτερο.

Βαθμολογία (3 αγώνες)
1. Κόσοβο 7 (5-1)
2. Αζερμπαϊτζάν 5 (4-1)
3. Νησιά Φερόε 3 (3-6)
4. Μάλτα 1 (3-7)

Επόμενη αγωνιστική (14 Οκτωβρίου)
Αζερμπαϊτζάν - Μάλτα
Νησιά Φερόε - Κόσοβο

Ρωσία - Σουηδία 0-0

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα