Σκίμπε: «Θα δείτε "άλλη" Εθνική στο γήπεδο»

Δημήτρης Ρούσσος
Σκίμπε: «Θα δείτε "άλλη" Εθνική στο γήπεδο»
Σίγουρος για την αντίδραση της Εθνικής στο δεύτερο παιχνίδι απέναντι στους Ούγγρους για το UEFA Nations League εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Μίκαελ Σκίμπε, που στάθηκε στα αμυντικά λάθη του πρώτου αγώνα.

Επιστροφή χρημάτων* στο Πολωνία – Πορτογαλία και σούπερ αποδόσεις στο Nations League από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η «γαλανόλευκη» ετοιμάζεται για το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής του UEFA Nations League με την Ουγγαρία στο ΟΑΚΑ (12/10, 21:45), περίπου έναν μήνα μετά την ήττα στη Βουδαπέστη (2-1).

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Μίκαελ Σκίμπε στο ΟΑΚΑ το μεσημέρι της Πέμπτης (11/10), ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε σε όσα θέλει να δει να βελτιώνει στο παιχνίδι της η ομάδα, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, καταλήγοντας πως έχει καταλήξει στην αρχική 11αδα και περιμένει να δει αν θα υπολογίζει στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα προβλήματα τραυματισμών: «Όπως ανέφερε και ο Κώστας, έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, παρά τις απουσίες. Το καλό με τον ομοσπονδιακό προπονητή είναι πως μπορεί να διαλέξει άλλους παίκτες από άλλους συλλόγους. Αύριο θέλουμε να είμαστε κυρίαρχοι, επιθετικοί και να προσπαθήσουμε να νικήσουμε».

Για τα μαθήματα του πρώτου παιχνιδιού: «Να δουλέψουμε πιο πολύ σαν ομάδα στην άμυνα. Στην επίθεση δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δώσαμε χώρους στους Ούγγρους, που σκόραραν δυο όμορφα, αλλά εύκολα γκολ. Αυτό θέλουμε να διορθώσουμε, να μην τους αφήσουμε τόσα περιθώρια».

Για το «κλειδί» της αυριανής αναμέτρησης: «Θα δούμε μια άλλη ομάδα στο γήπεδο. Άλλοι παίκτες επιστρέφουν, άλλοι θα λείπουν. Θα μας βοηθήσει πολύ στην άμυνα και στην πίεση που θέλουμε να ασκήσουμε, μας έλειψε στην Ουγγαρία. Το ότι δεν το κάναμε εκτός έδρας ήταν το μεγαλύτερο λάθος που μπορούσαμε να κάνουμε. Το διορθώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ήταν αργά για να γυρίσουμε την κατάσταση».

Για τον στόχο της επιστροφής της Εθνικής στην ελίτ: «Οι αγώνες έχουν ενδιαφέρον για όλους τους παίκτες και όλες τις ομάδες. Φυσικά και η ομάδα θέλει να κερδίσει την πρώτη θέση και να προβιβαστούμε στη League B, σίγουρα στόχος επίσης είναι η πρόκριση στο EURO. Θεωρώ πως είναι πολύ ενδιαφέρουσα η διοργάνωση, γιατί δίνει αφορμή στις ομάδες να δουν καθαρά τους στόχους τους».

Για τον Χριστοδουλόπουλο και τα διλήμματά του για την 11αδα: «Έχουμε σχεδόν αποφασίσει για την αρχική σύνθεση. Περιμένουμε να δούμε αν θα τα καταφέρει ο Λάζαρος, αν θα προπονηθεί σήμερα και πως θα είναι μέχρι αύριο. Έχω αποφασίσει και για την τακτική που θα ακολουθήσουμε. Θέλουμε να δείξουμε πως μπορούμε να είμαστε καλύτεροι στον επιθετικό τομέα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα