Γαλλία - Ολλανδία 2-1

Gazzetta team
Γαλλία - Ολλανδία 2-1
Με Μπαπέ, Ζιρού, η Γαλλία ήταν κλάση πάνω από την Ολλανδία και παρότι... ίδρωσε, πήρε την πρώτη της νίκη (2-1) στο Nations League.

Στην πρώτη παράσταση μπροστά στο κοινό της αφού στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν επέτρεψε λίγα πράγματα στους Οράνιε και παρότι έχασε το προβάδισμα που απέκτησε από νωρίς, πήρε τη νίκη με 2-1 που ήταν η πρώτη στον όμιλο του League A στο Nations League. Η Γαλλία έφτασε τους 4 βαθμούς ύστερα από δύο αγώνες και παίζει ξανά στις 16 Οκτωβρίου στο Stade de France με την Γερμανία.

Μερικά δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο Μπαπέ για να κάνει την πρώτη ευκαιρία, όταν με διαδοχικές προσποιήσεις απέφυγε όσους ήταν κοντά του αλλά μέσα από την περιοχή σούταρε στην κλειστή του Σίλεσεν, ο οποίος απέκρουσε, όπως έκανε και στο 11' στο βολέ του 20χρονου επιθετικού. Η Γαλλία ήταν κλάση πάνω και δεν επέτρεπε πολλά πράγματα στην Ολλανδία, που δεχόταν μεγάλη πίεση και στο 14' έκανε το μοιραίο λάθος, ο Ματουιντί έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπαπέ για να γίνει το 1-0. Μετά το 20λεπτο φάνηκαν οι Οράνιε όμως μόνο κρατώντας την μπάλα για μερικά λεπτά και στο 33' έπρεπε μάλλον να πάρουν πέναλτι για μαρκάρισμα του Παβάρ στον Βαϊνάλντουμ. Το τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους ολοκληρώθηκε με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές να επαναφέρουν την τάξη, να έχουν κατοχή και μικροευκαιρίες όμως το 1-0 παρέμεινε.

Στο δεύτερο μέρος η Γαλλία μπήκε δυνατά ξανά όμως δεν είχε φάσεις και ένα ξέσπασμα της Ολλανδίας έδωσε ενδιαφέρον στο ματς. Στο 66' ο Βαϊνάλντουμ έχασε τρελό τετ-α-τετ με τον Αρεολά πλασάροντας άουτ και ένα λεπτό μετά ύστερα από καταπληκτική προσπάθεια από δεξιά ο Τετέ έβγαλε τον Μπάμπελ και εκείνος απλά βρήκε την μπάλα για το 1-1. Στο 69' ο Ντεπάι έφυγε στην κόντρα για να κάνει μεγάλη ζημιά στους Τρικολόρ, όμως σούταρε στα πλαϊνά δίχτυα και στο 75' μετά τη σέντρα του Μεντί ο Ζιρού έκρινε την τύχη του ματς σκοράροντας με βολέ και γράφοντας το τελικό 2-1.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Αρεολά, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντεζ (62' Μεντί), Πογκμπά, Καντέ, Ματουιντί, Μπαπέ, Γκριζμάν (81' Ν' Ζονζί), Ζιρού (89' Ντεμπελέ).

Ολλανδία (Ρόλαντ Κούμαν): Σίλεσεν, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Μπλιντ, Πρόπερ, Φρένκι Ντε Γιονγκ, Τετέ (82' Γιάνμαατ), Βαϊνάλντουμ, Προμές (76' Φόρμερ), Ντεπάι, Μπάμπελ (88' Λουκ Ντε Γιονγκ).

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα