Τσιαντάκης, η γνωστότερη χαίτη του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Αντώνης Πατσούρας
Τσιαντάκης, η γνωστότερη χαίτη του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Ο Νίκος Τσιαντάκης μιλάει για την πορεία του από τα "τσικό" του Ατρόμητου Αθηνών έως τον Ολυμπιακό και το Μουντιάλ 94 αλλά αναφέρεται και στο Κυριακάτικο ματς ανάμεσα στις δύο μεγάλες αγάπες του!

Από τις αλάνες του Κολωνού στο Μουντιάλ 94 στις ΗΠΑ. Από τον Ατρόμητο της Β' εθνικής στον Ολυμπιακό των "πέτρινων" χρόνων. Από την χαίτη στο κοντό μαλλί... Είναι ο Νίκος Τσιαντάκης και είναι μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σεμνός και ταπεινός εκτός γηπέδων αλλά μαχητής και απρόβλεπτος μέσα στις τέσσερις γραμμές του.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Ο Νίκος Τσιαντάκης μιλάει για όλα στο G-Weekend.

«Πήγα με δοκιμή στον Ατρόμητο»

Γυρίζοντας πίσω το χρόνο, στο 1975, θα συναντήσουμε τον πιτσιρικά Νίκο Τσιαντάκη να περνάει από δοκιμαστικό στον Ατρόμητο Αθηνών και να ξεκινάει δειλά μια σπουδαία καριέρα. «Δεν έχω ξεχάσει την πρώτη μου ημέρα. Το 1975 ο Ατρόμητος έκανε δοκιμαστικά στο γήπεδο του που ήταν ξερό τότε. Έμενα στον Κολωνό και ήμουν 12 ετών. Πήγα να δοκιμαστώ και με πήραν. Ο προπονητής που με επέλεξε τότε ήταν ο Μάνος Σταματάκος. Πίστεψε πάρα πολύ σε μένα. Διέκρινε το ταλέντο μου και μου είχε πει ότι θα φτάσω να γίνω και διεθνής ποδοσφαιριστής. Έτσι και έγινε. Ξεκίνησα να παίζω και μετά συνάντησα τον Κυριάκο Καλκιτανίδη ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην πρώτη ομάδα στα 16 μου χρόνια και να διακριθώ. Θα τους ευγνωμονώ για πάντα», δηλώνει ο Νίκος Τσιαντάκης για το ξεκίνημα του στο ποδόσφαιρο.

«Έπαιξα στη... φιέστα του Ολυμπιακού»

Ο 55χρόνος πλέον πρώην άσος των γηπέδων θυμάται στη συνέχεια την καθιερωσή του στον Ατρόμητο, τον οποίο χαρακτηρίζει και ομάδα της καρδιάς του. «Έπαιξα στην πρώτη ομάδα στο τέλος της σεζόν 1980-81. Ο Ατρόμητος έπαιζε στην Α' εθνική και εκείνη τη σεζόν έπεσε στη Β' όπου έμεινε για χρόνια. Θυμάμαι είχα συμμετοχή σε έξι παιχνίδια και ένα από αυτά ήταν στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό. Εκείνη την ημέρα είχε φιέστα ο Ολυμπιακός γιατί κατακτούσε το πρωτάθλημα. Είχαμε χάσει με 3-1. Τότε που έπεσε η ομάδα έφυγαν πολλοί παίκτες και μείναμε νέα παιδιά στη Β' εθνική. Ήταν δύσκολα αλλά ωραία χρόνια. Είχα προπονητές μεταξύ άλλων τον Κώστα Καραπατή, τον Κώστα Τσάκο και τον Ανδρέα Σταματιάδη. Από τους συμπαίκτες μου εκείνα τα χρόνια πολλοί προχώρησαν όπως για παράδειγμα ο Ανδροκλής Κωνσταντινίδης ο οποίος έπαιξε στον Παναθηναϊκό. Ζούσαμε για το ποδόσφαιρο. Μετά από τόσα χρόνια μπορώ να πω ότι ο Ατρόμητος είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Με συνδέουν πολλά. Ενδιαφέρομαι για την ομάδα και την πορεία της», μας λέει ο παλαίμαχος άσος.

«Τα καλύτερα του χρόνια»

Παρακολουθεί από την τηλεόραση τα κατορθώματα της ομάδας του Περιστερίου και είναι περήφανος. Περιμένει πως και πως τον αγώνα με τον Ολυμπιακό που θα είναι ένα ακόμη κρας τεστ. Ο Νίκος Τσιαντάκης μετά από τον Ατρόμητο, το 1985, πήγε στον Πανιώνιο, και το 1987 στον Ολυμπιακό όπου και έμεινε έως το 1994. Στα "πέτρινα" χρόνια όπου η ομάδα δεν κατακτούσε πρωταθλήματα. «Είχα την τιμή να παίξω στον Ολυμπιακό. Έπεσα βέβαια πάνω στα «πέτρινα» χρόνια. Πήγα με πρόεδρο τον Κοσκωτά. Είχε πολλά διοικητικά προβλήματα και βρήκε σταθερότητα με τον Κόκκαλη», σημειώνει ο Νίκος Τσιαντάκης και .. πηδάει το χρόνο φτάνοντας στο σήμερα και στον Ατρόμητο: «Πιστεύω τα χρόνια αυτά είναι τα καλύτερα του Ατρόμητου. Έχει σπουδαία ομάδα».

«Αμφίρροπο παιχνίδι το Ατρόμητος-Ολυμπιακός»

Φυσικά θα παρακολουθήσει το παιχνίδι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό την Κυριακή (25/11) και δηλώνει γι' αυτό: «Θα είναι δυνατό και αμφίρροπο. Οι δυο ομάδες θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να κερδίσουν. Ο Ατρόμητος μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Περιστερίου έχει ομοιογένεια και πείθει με το παιχνίδι της. Σε όλα τα παιχνίδια είναι καλός ο Ατρόμητος. Το έδειξε και με τον ΠΑΟΚ όπου είχε και πολλές απουσίες. Είναι καλός προπονητής ο Κάναντι. Ξέρει να επιλέγει παίκτες και να στήνει την ομάδα». Στα χρόνια του είχε κατακτήσει πρωτάθλημα μια ομάδα εκτός ΠΟΚ, που ήταν η Λάρισα. Μπορεί να το πετύχει και ο Ατρόμητος; «Δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι απίθανο να δούμε κάποια άλλη ομάδα στην κορυφή στο μέλλον», απαντά ο Νίκος Τσιαντάκης.

«Θέλει φορ ο Ολυμπιακός»

Η κουβέντα πάει στη συνέχεια στον Ολυμπιακό στον οποίο έζησε 7 χρόνια. «Ο Ολυμπιακός είναι πάντα Ολυμπιακός. Τα τελευταία χρόνια όμως δεν είναι στα καλύτερα του. Είναι σαφώς καλύτερος από πέρσι αλλά δεν έχει σταθετρότητα. Πρέπει να βελτιωθεί να γίνει δυνατός. Φέτος λείπει το εύκολο γκολ.Θέλει φορ η ομάδα. Ο Ολυμπιακός διαχρονικά είχε μεγάλους γκολτζήδες», λέει ο πρώην ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν παραλείπει να μιλήσει και για τον Παναθηναϊκό: «Με εκπλήσει η πορεία του Παναθηναϊκού. Είναι σημαντικό να χτίζεις κάτι σπουδαίο με νέα παιδιά».

«Ναι στους Έλληνες προπονητές»

Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει κουβέντα για το εάν έπρεπε ή όχι να αναλάβει την εθνική ομάδα ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο Νίκος Τσιαντάκης που έχει σημαντική παρουσία στην εθνική ομάδα και φυσικά συμμετοχή στο Μουντιάλ 94' δηλώνει: «Δεν θεωρώ πισωγύρισμα αυτή την επιλογή. Προτιμώ Έλληνα προπονητή στην εθνική ομάδα. Έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες προπονητές. Σίγουρα η εθνική ομάδα δεν είναι στα καλύτερα της. Δεν υπάρχει το υλικό του 2004. Θέλει υπομονή και χρόνο για να φανούν αποτελέσματα». Ο Νίκος Τσιαντάκης δεν ασχολείται εδώ και χρόνια με την προπονητική, δουλεύει στο κατάστημα ΟΠΑΠ που έχει στη Λυκόβρυση και δεν πάει στα γήπεδα αλλά προτιμάει να βλέπει παιχνίδια από την τηλεόραση.

 

Τελευταία Νέα