Γεωργακόπουλος: «Νικοπολίδης ο κορυφαίος»

Gazzetta team
Γεωργακόπουλος: «Νικοπολίδης ο κορυφαίος»

bet365

Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος δήλωσε ότι ο Αντώνης Νικοπολίδης είναι το πρότυπό του, ενώ παράλληλα τάχθηκε και υπέρ της παραμονής του Σάκη Τσιώλη στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο ταλαντούχος πορτιέρο των Αρκάδων μιλώντας στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, υποστήριξε πως η ομάδα του ανεβάζει τον πήχη ενόψει της επόμενης σεζόν, τόνισε πως ο Αντώνης Νικοπολίδης είναι ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας των τελευταίων 30 χρόνων, ενώ μίλησε και για τα όνειρά του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Γεωργακόπουλος:

Πως νιώθεις που μία μέρα μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχες στο παιχνίδι με τον Παναρκαδικο, έκανες το ντεμπούτο στην Super League με την ομάδα του Αστέρα;

«Είναι ένα από τα παιχνίδια που παίζει η μοίρα. Κατά πρώτον για μένα ήταν ένα όνειρο ζωής πόσο μάλλον όταν γίνεται με την ομάδα που έχεις ξεκινήσει από μικρός, στην ομάδα της πόλης σου, να παίζεις μπροστά σε γονείς, φίλους».

Πίστευες όταν είχες τον τραυματισμό ότι κάποια στιγμή, η μοίρα θα γυρίσει και ανάποδα…

«Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι (γέλια). Και βέβαια το πίστευα, γιατί το ξεπέρασα, με βοήθησαν όλοι οι γιατροί της ομάδας, οι γονείς μου, οι φίλοι και θεώρησα ότι μπορούσα να συνεχίσω».

Από το ντεμπούτο σου φαντάζομαι ότι έμεινες ικανοποιημένος, γιατί ο κόσμος έμεινε ικανοποιημένος…

«Ο κόσμος είναι ο κριτής... Για να το λέει ο κόσμος αυτό σημαίνει ότι κάτι έγινε καλά».

Ποια ήταν η συμβολή των ανθρώπων που ήταν κοντά σου και κυρίως του Τζέρι Ούγκεν;

«Ο Τζέρι είναι μεγάλος δάσκαλος. Πάνω από όλα είναι μεγάλος άνθρωπος. Γιατί πόσο καλή δουλειά να γίνει αν δεν υπάρχει καλή χημεία με όλους; Ο Τζέρι είναι 5 χρόνια στην ομάδα με όσους ανθρώπους έχει δουλέψει, έχουν βγει MVP, έχουν πάρει μεταγραφή, ότι και να πούμε είναι λίγο για τον Τζέρι. Όταν μια ομάδα έχει 2 και 3 τερματοφύλακες ετοιμοπόλεμους πάει να πει ότι κάτι γίνεται σωστά. Όλοι οι προπονητές με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, ο κ. Μαυρέας πέρσι που με ενέταξε σε αγωνιστικούς ρυθμούς, ο κ. Μαρκόπουλος με τον κ. Δράνη όταν ήμουν μικρός, στις μικτές τους κ. Κυριακόπουλο. Πάνω από όλα, η οικογένεια μου με βοηθούσε και με στήριζε πάντα… και πάνω από όλα βέβαια ο κ. Τσιώλης που με έβαλε να παίξω».

Ποια στοιχεία πήρες από τους τερματοφύλακες;

«Την χρονιά που σταμάτησα να παρακολουθώ τον Αστέρα από κοντά στις προπονήσεις ήταν ο Ντεγκρά. Κυρίως από τον Χακόμπο πήρα πράγματα, που έχει προτέρημα με τα πόδια. Προσπαθούσα να αντιγράψω τον Χακόμπο δηλαδή το βολέ, ο τρόπος που έβλεπε το παιχνίδι και όλα. Ο καθένας έχει τα δικά του στοιχεία, μπορώ να πω. Είναι το ίδιο με κάθε προπονητή. Ο καθένας βάζει κάτι διαφορετικό, ο Αμπάρης θυμάμαι σε πόσα παιχνίδια είχε να φάει γκολ, ο Αναστασόπουλος είχε κάτι το «ψαρωτικό». Δηλαδή πιστεύω ότι ο Αναστασόπουλος και ο Χακόμπο το είχαν πιο πολύ. Δηλαδή με την παρουσία τους σε τρόμαζαν».

Θεωρείς ότι ήρθε η ώρα να στηρίζεται ο Αστέρας σε δικά του παιδιά; Στο τελευταίο παιχνίδι εκτός από σένα έπαιξαν και άλλα δύο παιδιά και νομίζω ότι είναι μια καλή βάση για το μέλλον του Αστέρα…

«Ναι έτσι όπως έχει γίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι ομάδες θα αναγκαστούν να βάζουν μικρούς και αυτό ίσως βγει σε καλό σε βάθος χρόνου. Γιατί πολλές ομάδες έπαιρναν ξένους και στο τέλος δεν έκαναν τίποτα. Ο Έλληνας μικρός, σίγουρα θέλει να δείξει, έχει εγωισμό, βγάζει φιλότιμο. Μπορεί και να μην αισθάνεται τόσο την ομάδα του όμως αισθάνεται ότι μόνο για να μην θιχτεί ο ίδιος πρέπει να αποδείξει».

Επιθυμείς την παραμονή του Σάκη Τσιώλη;

«Ναι. Νομίζω ότι η ομάδα έκανε φέτος την καλύτερη της χρονιά, μέχρι την επόμενη. Του χρόνου θέλω να πιστεύω ότι ο πήχης ανεβαίνει».

Ο πήχης για τον Γιώργο Γεωργακόπουλο δεν έχει ανέβει;

«Έχει ανέβει και για μένα. Δεν έγινε τίποτα. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα».

Έφτασες κοντά από την αποχώρηση από τον Αστέρα. Με ποια στοιχεία πήρες δύναμη ώστε να αντέχεις με όλα αυτά από αυτή την πορεία και από αυτή την διάρκεια, για να αντέχεις όλα αυτά και να προχωράς μπροστά; Η απογοήτευση για παιδιά στην ηλικία σου είναι το πρώτο πράγμα που θα σκέφτονται…

«Το ξέρω και προσωπικά και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο και γενικά. Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό είναι να έχεις ανθρώπους να σε στηρίζουν σε όλα. Για μένα ήταν οι δικοί μου, όταν δεν μπορούσα ξεσπούσα μέσα στο σπίτι. Βέβαια έτσι όπως είναι αυτή η δουλειά η απογοήτευση και η χαρά είναι συνεχεία, ακριβώς λόγω της ηλικίας. Είναι πιο συχνά αυτά τα πράγματα. Βέβαια πίστεψα στις δυνατότητες μου για αυτό τα πήγα πάρα πολύ καλά. Θεωρώ ότι αφού πήγαινα καλά, η αμφισβήτηση από ορισμένους ανθρώπους δεν ήταν ικανή να με ρίξει τόσο πολύ».

Ένα σχόλιο για τους πολλούς φιλάθλους που έχει ο Αστέρας Τρίπολης…

«Η Τρίπολη είναι μια μικρή πόλη και είχα πάντα καλές σχέσεις με συμμαθητές, φίλους. Ήταν πολύ ωραίο για πολλά νεαρά παιδιά που ήρθαν στο γήπεδο, αφού και ο Πανιώνιος χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς».

Οι στόχοι του Αστέρα για την επόμενη σεζόν με δεδομένη την πορεία μπορούμε να μιλάμε του χρόνου για την Ευρώπη;

«Νομίζω ότι όπως έχουν τα πράγματα, θεωρώ ότι η Ευρώπη θα ναι ο μεγάλος στόχος του χρόνου και το Κύπελλο θα ναι απωθημένο».

Είδε τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Ατρόμητο και Ολυμπιακό και αν πιστεύει ότι είχε τύχη ο Αστέρας;

«Τον τελικό δεν τον είδα ολόκληρο. Από αυτό που είδα όμως, θεωρώ ότι είχαμε πάρα πολλές πιθανότητες».

Ποιο είναι το πρότυπο τερματοφύλακα που είχε από μικρός;

«Μεγαλώσαμε με τον Νικοπολίδη και θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα».

Πιθανότατα θα είναι ο νέος προπονητής στην Εθνική Ελπίδων που είναι κοντά σε νεαρούς τερματοφύλακες όπως ο Γεωργακόπουλος, είναι σημαντικό…

«Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, πρέπει να ξέρει ο προπονητής πιο πολλά από όλους…».

Ποιες είναι σκέψεις σου για κλήση στην Εθνική;

«Για κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή ο πρώτος του στόχος είναι η Εθνική».

Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να αγωνιστείς στο εξωτερικό;

«Πιστεύω ότι πρώτα από όλα πρέπει να καθιερωθούμε εδώ. Από εκεί και πέρα αν έρθει κάτι καλό είναι καλοδεχούμενο. Κι όπως είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο για κάθε παιδί, ευχή θα ήταν να φύγει από νωρίς για το εξωτερικό».

Το καλοκαίρι έχει διακοπές ή δουλειά;

«Και τα δύο επειδή αρχίζει η εξεταστική».

Πόσο εύκολο είναι ο συνδυασμός και των δυο και πόσο τον έχει βοηθήσει το Πανεπιστήμιο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του;

«Δεν μπορώ να πω ότι είναι το πιο εύκολο, οπωσδήποτε όμως δεν είναι ούτε και το πιο ακατόρθωτο. Δεν ήμουν κάθε μέρα στην προπόνηση μέχρι τα Χριστούγεννα. Έκανα μια συντήρηση. Το Πανεπιστήμιο με έχει βοηθήσει στον τρόπο που μιλάω, στο πως σκέφτομαι. Είμαι στη Φιλολογία της Πάτρας».

Ποιο είναι το μήνυμά σου στον κόσμο της ομάδας;

«Ο κόσμος του χρόνου να είναι πιο κοντά στην ομάδα όπως με τον Ατρόμητο…».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα