«Δεν μπορώ να ζω μέσα στη μαλ...»

Gazzetta team
«Δεν μπορώ να ζω μέσα στη μαλ...»

bet365

Ο Νίκος Νιόπλιας τόνισε πως αισθάνεται δικαιωμένος που έφυγε από τον Παναθηναϊκό, αφού έβλεπε που θα καταλήξει αυτή η κατάσταση, αν και έζησε ωραία ποδοσφαιρικά χρόνια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια στον Sentra 103,3:

Για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό: «Για μένα είναι μία δικαίωση. Όταν είπα μετά το ματς με τον Εργοτέλη ότι θα παραιτηθώ έλεγαν ότι δεν άντεχα. Είδατε μετά τι έγινε. Στον Παναθηναϊκό πέρασα φοβερά χρόνια και ως παίκτης και ως προπονητής. Δεν μπορώ να ζω μέσα στη μαλ...! Με όλες τις προεκτάσεις. Με πολλές προεκτάσεις. Το ποδόσφαιρο είναι ωραίο. Έβλεπα που θα καταλήξει αυτή η κατάσταση. Όταν θα ζεις έτσι εκεί θα καταλήξεις. Στην Ελλάδα έχει ωραίο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες».

Για το αν ήταν έκπληξη οι αποκλεισμοί Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα:

«Όταν υπάρχουν τέσσερα μεγάλα κλαμπ, δεν μπορείς να πεις για έκπληξη, αλλά όλοι βλέπαμε ότι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ ήταν ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από τις άλλες. Όταν φτάσεις εδώ μετράει η στιγμή που είσαι. Αν είσαι σε καλή κατάσταση, αν είσαι κουρασμένος, αν έχει τραυματισμούς.»

Για το αν ήταν κουρασμένη η Ρεάλ Μαδρίτης:

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν κουρασμένη. Παίζεις στο Μόναχο με τη Μπάγερν, έχει ταξίδι, κουράζεσαι ψυχολογικά. Και η Μπαρτσελόνα έπαιξε στην Αγγλία. Η Τσέλσι είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει πολλούς αναπληρωματικούς. Όμως είναι τόσο μεγάλα κλαμπ που δεν έχασαν. Πιστεύω ότι ήταν έτοιμα, έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Δεν έπαιζαν όμως απέναντι με παίκτες της Βαλένθια στο πρωτάθλημα για να τους φοβούνται. Έπαιζαν παίκτες όπως οι Ρόμπεν, Ριμπερί. Η φανέλα της Μπάγερν δεν βλέπει τον Ρονάλντο.»

Για την τακτική της Τσέλσι με την Μπαρτσελόνα:

«Μία ομάδα σαν τη Τσέλσι με αυτό που κάνει στο λέει κατάμουτρα. Είσαι η Μπαρτσελόνα και μπορείς να με κερδίσεις όποτε θες. Όμως το διαχειρίστηκαν τόσο καλά. Τόσο επιτυχημένα. Ξέρετε τι είναι στις 19 Μαΐου να σηκώσεις το Κύπελλο; Όταν όμως βλέπεις πως παίζουν μένεις ικανοποιημένος. Ούτε και χάντμπολ να έπαιζες δεν έβαζες γκολ. Το μόνο κακό της Μπαρτσελόνα είναι ότι δεν έχει κεφαλοσφαιριστή.»

Για το τι έφταιξε και απέτυχε ο Βίλας Μπόας στην Τσέλσι:

«Δεν μπορούμε να πούμε μόνο ένα. Είναι πολλά πράγματα. Θα σας φέρω ένα παράδειγμα. Ο Βίλας Μπόας προερχόταν από ένα πρωτάθλημα, ενώ ο Ντι Ματέο ήταν προπονητής στη Premier League. Είναι συνολικό το αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο του προπονητή. Δεν είναι μόνο να πείσεις τον Ντρογκμπά να παίξει αριστερό μπακ, πρέπει να παίξει και εκείνος. Να θέλει να το κάνει. Ο Βίλας Μπόας ήθελε να αλλάξει πολλά πράγματα σε λίγο χρόνο. Αυτό μου έδωσε εμένα. Δεν μπορεί να το κάνει η οποιαδήποτε ομάδα να πάει και να κλειστεί έτσι. Πρέπει να το ξέρεις, να έχεις το συναίσθημα.

Για την Μπαρτσελόνα:

Δεν υπάρχει τέτοια ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα. Εγώ είμαι Μίλαν, με τη Ρεάλ Μαδρίτης, γιατί είχα γνωρίσει και τον προηγούμενο προπονητή της. δεν υπάρχει αυτή ομάδα σε αυτόν τον αιώνα. Είναι τέλειο πιεστικά το παιχνίδι, αμυντικά, στην επίθεση, στην κατοχή. Δύο φορές ένιωσα ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Με την Μπαρτσελόνα και με την εθνική με την Αργεντινή στο Μουντιάλ του '94. Δεν είναι ωραίο να παίζεις με την Μπαρτσελόνα και να βγαίνουν συνάδελφοι σου και να λένε πράγματα που δεν έχω πει.

Για το αν αλλάξει η Μπαρτσελόνα μετά τον αποκλεισμό της:

«Όλες οι ομάδες έχουν τα πάνω και τα κάτω της. Αν φύγει ο προπονητής και αλλάξει η φιλοσοφία, ή δύο παίκτες και αλλάξουν το στυλ, θέλει χρόνο μέχρι να το μάθουν και οι άλλοι. Πιστεύω επειδή είναι οργανωμένα κλαμπ δεν μπορούν να πάρουν κάποιον άλλον και να αλλάξουν όλη τη φιλοσοφία. Υπάρχουν ομάδες και ομάδες που έχουν μία φιλοσοφία, μία νοοτροπία. Είναι η Μίλαν και η Ρεάλ που σου λένε φτιάξε τον και θα έρθω να σου τον αγοράσω. Ο Άγιαξ φτιάχνει και πουλάει. Η Μπαρτσελόνα έχει παίκτες από την ακαδημία. Η Μπαρτσελόνα αν έχει τον ίδιο προπονητή έχει μέλλον 100%. Μην στεκόμαστε σε μία ήττα. Είναι μικρός ο Τέγιο, ο Κουένκα. Μπορεί να γυρίσει ο Βίγια που είναι σε μικρή ηλικία, ο Μέσι βελτιώνεται διαρκώς.»

Για την Ρεάλ Μαδρίτης:

Η ζωή προχωράει. Η Ρεάλ πάλι θα διεκδικήσει τίτλους. Επειδή έχει τον ίδιο προπονητή ξέρει τι θα κάνει. Δεν μπορεί να τα αλλάξει όλα. Αφού γνωρίζει τον παίκτη απ' έξω. Πέρυσι πήρε το μικρό, φέτος το μεγάλο του χρόνου το πιο μεγάλο. Αυτό είναι πρόοδος. Οι ομάδες αυτές είναι μεγάλες γιατί παίρνουν τίτλους, όχι γιατί παίζουν ένα ? δύο μήνες καλό ποδόσφαιρο.

Για την οικονομική διαφορά της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν Μονάχου:

Οι επιτυχίες σιγά - σιγά θα φέρνουν έσοδα, και παίκτες. Να σας φέρω ένα παράδειγμα. Ο Παναθηναϊκός έχει οικονομικά προβλήματα. Αν έμπαινε στο Champions League δεν θα είχε έσοδα; Γι' αυτό λέω ότι η επιτυχία είναι σημαντική. Φέρνει έσοδα, φέρνει και φιλάθλους. Και εννοείται και πως τα αξιοποιείς. Τώρα θα είχε άλλους δύο μήνες ζωής. Η Ντόρτμουντ σου λέει τώρα δυναμώνω. Μπαίνω στο Champions League, παίρνω χορηγίες. Αυτό έκανε και ο Ολυμπιακός όταν έπαιρνε σερί τα πρωταθλήματα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα