Η ΑΕΚ θυμάται τον Νίκο Γκούμα

Η ΑΕΚ θυμάται τον Νίκο Γκούμα

Γιώργος Φραδελάκης
Η ΑΕΚ θυμάται τον Νίκο Γκούμα

bet365

Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο του Νίκου Γκούμα και η ΑΕΚ τίμησε την μνήμη του για το έργο και την προσφορά του, μέσω ανακοίνωσής της.

Ο επί μία επταετία (1956-1963) πρόεδρος της Ένωσης ήταν ο άνθρωπος που χρηματοδότησε την δημιουργία σκεπάστρου στην Θύρα 18 του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφείας και γι' αυτό τον λόγο μάλιστα ονομάστηκε προς τιμήν του στην συνέχεια «Νίκος Γκούμας».

Στην ανακοίνωσή του ο «Δικέφαλος» αναφέρει:

«Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο «Πατριάρχης» της ΑΕΚ Νίκος Γκούμας άφησε την τελευταία του πνοή, στις 17 Αυγούστου του 2001.

Ο Νίκος Γκούμας διετέλεσε πρόεδρος της ΑΕΚ από το 1956 έως το 1963 και η θητεία του στην Ένωση συνδέθηκε με σημαντικά γεγονότα για την ιστορία της ομάδας.

Συγκεκριμένα, επί των ημερών του, στις αρχές τις δεκαετίας του ‘60 έγινε η επέκταση του σταδίου της Νέας Φιλαδέλφειας (εκτός από τη «Σκεπαστή» που χτίστηκε αργότερα), ενώ το 1963 η ΑΕΚ πανηγύρισε το πρώτο της μεταπολεμικό πρωτάθλημα.

Επίσης, το 1991 ανέλαβε τη χορηγία των έργων για τη δημιουργία σκεπάστρου στη Θύρα 18 της Νέας Φιλαδέλφειας και προς τιμήν του η ΠΑΕ ΑΕΚ μετονόμασε τότε το στάδιο σε «Νίκος Γκούμας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα