«Παρακολουθούμε και... θ' αντιδράσουμε»

«Παρακολουθούμε και... θ' αντιδράσουμε»

Gazzetta team
«Παρακολουθούμε και... θ' αντιδράσουμε»

bet365

Έτοιμος ν' αντιδράσει είναι ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση που παρατηρηθούν παραβάσεις με την αδειοδότηση άλλων ομάδας όπως δήλωσε ο Κυριάκος Κυριάκο, προσθέτοντας ότι ο Σαββίδης δεν παίζει με τον σύλλογο.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Δικεφάλου του Βορρά» είπε στον Libero 107,4 ότι οι περικοπές στην ομάδα έγιναν στον βωμό της αδειοδότησης, ενώ για τον Ιβάν Σαββίδη τόνισε ότι έχει βοηθήσει εμπράκτως τον ΠΑΟΚ και αυτό έχει εκτιμηθεί. Παράλληλα μιλώντας για το plan b, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν πωλήσεις παικτών, ως έσχατη πάντως λύση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Κυριάκου:

Αρχικά είπε: «Το να αντιμετωπίζεις προβλήματα και βήμα βήμα να τα λύνεις δεν είναι λόγος για να πανηγυρίσεις. Οι ομάδες που πρόβλεψαν σωστά και ακολουθούν όλη την χρονιά μνημονιακή πολιτική δικαιώθηκαν.

Μια τέτοια πολιτική έχει κόστος αγωνιστικό και σαφώς πικραίνει τον κόσμο. Είναι χαρά μας που αδειοδοτηθήκαμε. Η νοικοκυροσύνη θα πρέπει να είναι μαζί μας για πολλά χρόνια. Θα ήταν εξευτελιστικό να μην πάρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ άδεια και θα ήταν άδικο να έμπαινε στην ίδια μοίρα με άλλες ΠΑΕ που δεν έχουν πλήρη φάκελο.

Έχουμε κάνει πληρωμές, διακανονισμούς και είμαστε σε ανοιχτή διαπραγμάτευση με επενδυτή».

Σχετικά με τις θυσίες που έγιναν στην διάρκεια της χρονιάς: «Η αδειοδότηση ήταν ο βασικότερος λόγος που έγιναν θυσίες. Από την πρώτη στιγμή που έφυγε ο Βιτόλο στόχος ήταν η αδειοδότηση. Και η προηγούμενη διοίκηση αλλά και ο Ζήσης Βρύζας, κυρίως, η τωρινή διοίκηση το έβαλε σε πρώτη προτεραιότητα, αυτό είχε κόστος αγωνιστικό και για αυτό η απόφαση αποτελεί δικαίωση.

Δόθηκε ενώπιον της επιτροπής το κλίμα ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι τακτοποιημένη αλλά και επιχειρήματα για την βιωσιμότητά της. Το μεγάλο επιχείρημα ήταν ότι πριν μας κάνετε έλεγχο εμείς κάναμε θυσίες.

Αυτό το κόστος προς τιμήν του ο κόσμος το κατάλαβε και δεν είχαμε μεγάλα προβλήματα με αντιδράσεις Θέλω να πιστεύω ότι είναι και χαρά του κόσμου που η ομάδα πήρε αδειοδότηση. Ακόμη περισσότερο για αυτούς που έμειναν μέχρι το τέλους στην Τούμπα».

Για το αν η ΠΑΕ παρακολουθεί την διαδικασία αδειοδότησης και στις υπόλοιπες ομάδες: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρακολουθεί από τον Δεκέμβριο και αν παραβιαστεί η νομιμότητα θα αντιδράσει γιατί μιλάμε για ανταγωνισμό. Το ποδόσφαιρο είναι ανταγωνιστικό άθλημα.

Δεν θα προσπαθήσουμε με επικοινωνιακά τρικ να πείσουμε ότι εμείς είμαστε Άγιοι. Υπάρχουν κάποια μέλη επιτροπής που ήταν αρνητικά απέναντι μας όσον αφορά το θέμα της βιωσιμότητας και αυτό πρέπει να κάνουν και με τις άλλες ομάδες. Αν κάποιος δεν δείξει έμπρακτα ότι άλλαξε κάτι στον φακελό του δεν πρέπει να πάρει άδεια ούτε από το δευτεροβάθμιο όργανο».

Αναφορικά με τον Ιβάν Σαββίδη: «Είναι πολύ σημαντικές οι διαδικασίες που ακολούθησε η πλευρά Σαββίδη, είναι σωστές και δίνουν στήριγμα στην επιχειρηματολογία μας.

Έχει λειτουργήσει απόλυτα τυπικά, δείχνει πως δεν είναι ένας άνθρωπος που ήρθε να παίξει με το όνομα του ΠΑΟΚ, άσχετα που και με τον plan b θα μπορούσαμε να πάρουμε την άδεια. Έχει βοηθήσει εμπράκτως και αυτό εκτιμήθηκε από την επιτροπή».

Για το plan b: «Σαφώς είναι η εύρεση εσόδων. Κανείς δεν αποκλείει την πώληση παικτών ως έσχατη λύση, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι για εύρεση χρημάτων, άλλωστε, η πρόσληψη εμπορικού και οικονομικού διευθυντή είναι προς αυτή την κατεύθυνση».

Όσο για την μάχη απέναντι στην επιτροπή της UEFA: «Στο τέλος του μήνα υπάρχει άλλη μία μεγάλη μάχη στην UEFA. Σαφώς το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε τώρα, ούτε στις 30/6. Θα πρέπει να μην επενδύουμε πολύ στις ελπίδες και να είμαστε πιο πραγματιστές στα οικονομικά μας, να μην λέμε ότι θα δώσουμε εκατομμύρια ευρώ προσδοκώντας ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα και θα τα πάρουμε πίσω.

Θα πρέπει να αυξάνουμε τα έσοδά μας. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι ο ΠΑΟΚ παραμένει αξιόπιστος σύλλογος. Δεν σε πιέζει τόσο πολύ το καθημερινό πρόβλημα, σε πιέζει η ελπίδα ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με επενδυτή θα μπει σε άλλο ρου. Ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι διαπραγματεύσεις βοήθησαν πολύ με την αδειοδότηση. Ο πρόεδρος που κινεί αυτές τις διαδικασίες είναι πραγματικά άξιος».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα