Ο τελικός και οι... τελικοί!

Gazzetta team
Ο τελικός και οι... τελικοί!

bet365

Καθημερινά προτάσεις για το στοίχημα από το gazzetta.gr. Διαβάστε σήμερα τις εκτιμήσεις του Μάκη Μηνδρινού από το betsellers.com
Γίνε on line συνδρομητής στην «King Bet» και διάβασε την αγαπημένη σου εφημερίδα στην οθόνη του υπολογιστή σου, σε τιμές άκρως συμφέρουσες για 3μηνη, 6μηνη και 12μηνη συνδρομή. Για λεπτομέρειες, εδώ!
Χαιρετώ! Φτάσαμε, λοιπόν, στην 28η Μαΐου, ημερομηνία σημαδεμένη από την αρχή της σεζόν. Παραδοσιακά ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ σηματοδοτεί και τη λήξη της ποδοσφαιρικής στοιχηματικής σεζόν. Το ίδιο και φέτος. Προφανώς θα παίξουμε και στο Euro, αλλά αυτό είναι διαφορετική κατηγορία. Αλλος ο τρόπος που παίζεις 8-9 μήνες, άλλος ο τρόπος που παίζεις σε μια διοργάνωση που διαρκεί ένα μήνα. Για το Εuro θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε αναλυτικότατα σε επόμενες στήλες, ήδη την Τρίτη ανέβασα ένα ειδησεογραφικό κείμενο, με ό,τι έχει προκύψει από τις πρώτες κλήσεις.
Εκτός του τελικού που θα πέσουν πάνω του όλα τα βλέμματα ανά την υφήλιο, το Ρεάλ – Ατλέτικο στο Μιλάνο, έχουμε και τρεις τελικούς στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας. Χαλ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ στην Τσάμπιονσιπ σήμερα, Μπάρνσλεϊ – Μίλγουολ την Κυριακή και Γουίμπλεντον – Πλίμουθ τη Δευτέρα. Με έπαθλο ένα εισιτήριο για την παραπάνω κατηγορία. Αλλά και έναν τελικό Κυπέλλου, στην Ελβετία.
Ας ξεκινήσουμε από το Ρεάλ – Ατλέτικο. Είναι από τα ματς που θα ακούσεις 100 διαφορετικές απόψεις και μπορεί να είναι σωστές και οι 100. Είναι ένας τελικός Τσάμπιονς Λιγκ που μυστικά δεν υπάρχουν. Οπως δεν υπάρχουν σε έναν τελικό Euro ή σε έναν τελικό Μουντιάλ. Και προφανώς μην ψάξετε να βρείτε λάθη των μπουκ. Δεν γίνεται σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ να αναζητάμε value bets. Εδώ με το ζόρι βρίσκεις value bets στη φάση των ομίλων! Οπότε είναι καθαρά θέμα έμπνευσης, προσέγγισης και διάθεσης του καθενός τι και αν θα παίξει.
Στην άποψή μου για το ματς στην KingBet κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον Κασεμίρο από πλευράς Ρεάλ. Ο Βραζιλιάνος χαφ είχε χρησιμοποιηθεί ελάχιστα από τον Μπενίτεθ στην αρχή της σεζόν και όποτε τον έβαζε έτρωγε... κράξιμο ο Ισπανός επειδή ο Κασεμίρο είναι αμυντικογενής χαφ. Ο Ζιντάν στα πρώτα του παιχνίδια στη Ρεάλ έπαιξε με τριάδα στα χαφ Μόντρις, Κροος, Ισκο. Πήγαινε δηλαδή όπως και ο Μπενίτεθ. Μπορεί επιθετικά η Ρεάλ να ήταν βελτιωμένη με τον Ζιντάν, όμως πίσω υπήρχαν σοβαρότατα θέματα. Ο Ζι-Ζου αποφάσισε να πάρει το ρίσκο αρχές Μαρτίου: μέσα ο Κασεμίρο σε ρόλο κόφτη, πιο ελεύθεροι Κρόος-Μόντριτς, που ως τότε έπαιζαν το ρόλο του 6αριού χωρίς όμως κανένας από τους δύο να είναι 6άρι.
Η Ρεάλ έδεσε αμυντικά. Από αρχές Μαρτίου που ο Κασεμίρο μπήκε πρώτη φορά επί Ζιντάν στην ενδεκάδα, βγήκε μόνο όταν ήταν τραυματίας. Επαιξε βασικός στα 14 από τα 17 τελευταία ματς της «βασίλισσας» (στα άλλα 3 απλά δεν ήταν διαθέσιμος...). Απολογισμός 12-1-1 (10-0-0 στο πρωτάθλημα) και, κυρίως, πολύ βελτιωμένη εικόνα αμυντικά. Το ρεπορτάζ λέει ότι ο Βραζιλιάνος θα ξεκινήσει και στο Μιλάνο, έχοντας στο πλάι του Μόντριτς-Κροος. Αυτό στα δικά μου τα μάτια σημαίνει πως ο Ζιντάν το πρώτο που θα θελήσει είναι να ελέγξει το κέντρο και να κόψει το εξαιρετικό τρανζίσιον της Ατλέτικο. Αν δεν παίξει ο Κασεμίρο και παίξει ο Ισκο, τότε ίσως ισχύσει το πλάνο που καταγράφει ο Billaras στην KingBet (και φαντάζομαι θα το αναφέρει και στη σημερινή του στήλη). Με Ισκο μέσα η Ρεάλ θα έχει σαφώς καλύτερη κυκλοφορία, αλλά θα χάσει ανασταλτικά και κυρίως στο αμυντικό τρανζίσιον.
Από την άλλη, η ΟΜΑΔΑ του Τσόλο. Το ομάδα με κεφαλαία. Με παίκτες που ο Σιμεόνε τους έκανε υψηλού επιπέδου (ακόμα κι έτσι, πάντως, είναι αμφίβολο αν οι μισοί θα μπορούσαν να σταθούν βασικοί σε Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα) και που μαζί παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό σύνολο που ξέρει ακριβώς τι ζητάει από το κάθε παιχνίδι. Πριν από 2 χρόνια στη Λισσαβώνα, που Ρεάλ και Ατλέτικο έπαιξαν πάλι στον τελικό, η Ατλέτικο είχε να διαχειριστεί και «την πρώτη φορά». Τώρα, με ίδιο προπονητή, την ίδια φιλοσοφία και αρκετούς από εκείνο το ρόστερ να παραμένουν στο σύλλογο, η Ατλέτικο προφανώς δεν είναι πρωτάρα. Τότε λύγισε στο 93' και στη συνέχεια στην παράταση. Τώρα, για να φτάσει ως εδώ, «ψήθηκε» ήδη σε ματς που έμοιαζαν «τελικοί». Την ώρα που η Ρεάλ απέκλειε Ρόμα, Βόλφσμπουργκ, Σίτι (ούτε παραγγελία να τις έκανε!), η Ατλέτικο άφηνε εκτός τα δύο φαβορί της διοργάνωσης, την Μπάγερν και την Μπαρτσελόνα. Εχοντας και τύχη βέβαια. Αυτή η τύχη, αυτό το πάθος που βγάζει, αυτή η αυταπάρνηση, σαν να μου λένε ότι φέτος είναι η χρονιά της.

ΟΚ, η Ρεάλ έχει 10, η Ατλέτικο κανένα. Η φανέλα προφανώς είναι βαριά και στους τελικούς παίζει το ρόλο της. Και σπάνια στους τελικούς επικρατεί το αουτσάιντερ. Νομίζω, όμως, αυτό που έγραψα και παραπάνω, ότι κάτι μου λέει πως είναι η χρονιά του Σιμεόνε. Πώς ήταν τότε η Τσέλσι του Ντρογκμπά; Ε, κάπως έτσι... Και λόγω της πιο κλειστής προσέγγισης από πλευράς Ζιντάν (με τον Κασεμίρο), θεωρώ πως δύσκολα θα δούμε ανοιχτό τελικό. Θα ακολουθήσω την πρόσφατη παράδοση που είναι σαφώς υπέρ της Ατλέτικο: στα 12 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις (από τον Μάρτη του 2014), η Ατλέτικο έχει 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόλίς μία ήττα σε 90λεπτο από τη «βασίλισσα».
Κάντε like στη νέα σελίδα του kingbet.net στο Facebook.
Κλείνοντας, ένα εντυπωσιακό στατιστικό: κοτζάμ Ρεάλ, έχει παίξει 14 φορές στο συγκεκριμένο γήπεδο (Σαν Σίρο) και δεν έχει κερδίσει ποτέ! 10 ήττες-4 ισοπαλίες ο απολογισμός της. Ο δε Ζιντάν, ως παίκτης βέβαια, σε 9 ματς εκεί έχει μόλις μία νίκη (6 ισοπαλίες, 2 ήττες).
Αυτά με το Τσου-Λου. Πάμε, τώρα, στους... καλούς τελικούς (γέλια!). Με τα νέα τηλεοπτικά δεδομένα στην Πρέμιερ Λιγκ, τα έσοδα από την επόμενη σεζόν θα εκτοξευθούν στα ύψη. Η ομάδα που απόψε το απόγευμα θα πανηγυρίσει την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ θα βάλει αυτόματα στα ταμεία της περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ! Είναι ασύλληπτο το ποσό... Θυμάστε, ίσως, ότι στα αφιερώματα που είχαμε κάνει στην αρχή της σεζόν είχαμε πει ότι η φετινή Τσάμπιονσιπ είναι πολύ ιδιαίτερη, γιατί ο νικητής παίρνει το μεγαλύτερο δώρο ever!

Χαλ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ, λοιπόν. Δεν το κρύβω, θέλω Σέφιλντ. Το βαρέθηκα αυτό το πάνω-κάτω της Χαλ. Με τον κόσμο να γκρινιάζει για τον ιδιοκτήτη, το σήμα και το όνομα της ομάδας, ο ιδιοκτήτης να είναι στον κόσμο του και ο Στιβ Μπρους να είναι στη μέση. Αν δεν ήταν στον πάγκο ο Μπρους, έχω την εντύπωση ότι η Χαλ φέτος ούτε στα πλέι οφ θα έμπαινε! Αλλά αυτό είναι μια εικασία δική μου. Οι μπουκ μας λένε Χαλ 2.30, Σέφιλντ 3.50. Προφανώς για να φτάσουν ως εδώ πρόκειται για δύο πολύ καλές ομάδες. Αλλά, τελευταίο bet είναι, θα ακολουθήσω και εδώ (όπως και στον τελικό Τσάμπιονς Λιγκ) το ένστικτο. Και παίζω Σέφιλντ!
Η συνέχεια στο betsellers.com
Ενημερωθείτε από το kingbet.net για όλη την ειδησεογραφία με τις αναλύσεις όλων των αγώνων που συμπεριλαμβάνονται στο κουπόνι του Πάμε Στοίχημα.
Δείτε τα στατιστικά όλων των αγώνων από το μοναδικό και άκρως κατατοπιστικό section του kingbet.net και ενημερωθείτε για τους τζίρους των αγώνων και τις αλλαγές των αποδόσεων!
 

Τελευταία Νέα