Ενστάσεις και σκέψεις

Gazzetta team
Ενστάσεις και σκέψεις

bet365

Καθημερινά προτάσεις για το στοίχημα από το gazzetta.gr. Διαβάστε σήμερα τις εκτιμήσεις του Θανάση Κυλώνη από το betplayergr.com.
Γίνε on line συνδρομητής στην «King Bet» και διάβασε την αγαπημένη σου εφημερίδα στην οθόνη του υπολογιστή σου, σε τιμές άκρως συμφέρουσες για 3μηνη, 6μηνη και 12μηνη συνδρομή. Για λεπτομέρειες, εδώ!
Το κορυφαίο ελληνικό στοιχηματικό portal KingBet.net ανανεώθηκε και είναι διαθέσιμο σε εφαρμογή για συσκευές android και iOS! Κατεβάστε την εφαρμογή για iOS εδώ και για android εδώ.

Η «κόντρα» που έχει ξεσπάσει στα social media τα δυο τελευταία 24ωρα με αφορμή την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ από τη Λέστερ του Ρανιέρι και την πρόκριση της Ατλέτικο του Σιμεόνε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στα δικά μου μάτια, ένα πράγμα δείχνει. Το πόσο μπερδεμένος, κωλοτούμπας, των άκρων και μίζερος λαός είμαστε, σε μεγάλο βαθμό, αφού απόλυτο τίποτα δεν είναι στη ζωή.
Στην συζήτηση περί Λέστερ, που πιθανότατα αποτελεί το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα όλων των εποχών τηρουμένων των αναλογιών σ’ ένα πρωτάθλημα επιπέδου Πρέμιερ Λιγκ, δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπερνάνε βιαστικά το κατόρθωμα αυτό καθ’ αυτό, για να πουν με το γνωστό ύφος του εξυπνάκια ξερόλα: "Ελα μωρέ τώρα, να τους δούμε του χρόνου τι θα κάνουν; Εγώ στο λέω, θα πέσουνε". Κακία, ζήλια, κόμπλεξ, βλακεία, πείτε το όπως θέλετε.
Υπάρχουν κι αυτοί, που μηδενίζουν τη συμμετοχή του Ρανιέρι σ’ αυτό το θαύμα, μόνο και μόνο για να φανούν συνεπείς στο «σκίσιμο» του Ιταλού από τις μέρες που βρισκόταν στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδα. Δε λέω, κι εγώ τον έκραξα για τις επιλογές του εκείνη την περίοδο, προφανώς και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι ήταν το χειρότερο κομμάτι της προπονητικής του καριέρας. Μην τρελαθούμε όμως. Δεν είναι δυνατόν να λέμε από τη μια πως ήταν εξ ολοκλήρου δική του η ευθύνη για τον ξεπεσμό της Εθνικής μας, κι από την άλλη ότι δεν ευθύνεται καθόλου για την φετινή πορεία της Λέστερ. Δεν γίνεται μια ομάδα, όσο καλή και να ‘ναι, να πηγαίνει με αυτόματο πιλότο τόσους μήνες. Μιλάμε για έναν μαραθώνιο 36 μέχρι τώρα αγώνων, στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του πλανήτη. Και μόνο η ψυχολογική διαχείριση των παικτών, θέλει τρόπο και μαγκιά. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν υποστηρίζω ότι επειδή ο Ρανιέρι πήρε πρωτάθλημα με τη Λέστερ είναι κι ο κορυφαίος προπονητής του κόσμου. Σίγουρα δεν είναι. Κάτι όμως πρέπει να κάνει καλά κι αυτός ο έρμος. Δεν γίνεται εμείς να ξέρουμε περισσότερη μπάλα από τους παράγοντες όλων αυτών των τοπ συλλόγων που του ανέθεσαν τις τύχες τους εδώ και δεκαετίες.
Και πριν καλά-καλά κοπάσει η κουβέντα περί Λέστερ και Ρανιέρι, ξεκινά η νέα διαμάχη για το αντιποδόσφαιρο του Σιμεόνε. Τονίζω εξ αρχής, ότι είμαι φίλος της Μπάρσα από μικρό παιδί, συνεπώς, είμαι και φαν του θεαματικού ποδοσφαίρου. Με Χατζηπαναγή μεγάλωσα άλλωστε. Δεν γίνεται όμως ρε σεις, να μηδενίζετε τα επιτεύγματα του Σιμεόνε στην Ατλέτικο, μια ομάδα που πάντοτε βρισκόταν στη σκιά της Ρεάλ και της Μπάρσα, ακόμα και της Βαλένθια, η οποία με συγκεκριμένο πλάνο, πολλή δουλειά και τσαμπουκά, ενίοτε υπέρμετρο, κατάφερε τα τελευταία 5 χρόνια να γίνει μόνιμη πρωταγωνίστρια εντός και εκτός συνόρων, κατακτώντας πρωτάθλημα, Κύπελλο, Γιουρόπα Λιγκ, Σούπερ Καπ Ισπανίας και Ευρώπης, και φτάνοντας δύο φορές στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Πυροτέχνημα δεν τη λες. Και δεν είναι οι μοναδικές του προπονητικές του επιτυχίες αυτές. Προτού έρθει στην Ευρώπη, οδήγησε την Εστουδιάντες στο πρώτο της πρωτάθλημα Αργεντινής ύστερα από 23 χρόνια, για ν’ αναδείξει πρωταθλήτρια και την Ρίβερ Πλέιτ στη συνέχεια, ενώ στην Ιταλία ανέλαβε μεσούσης της σεζόν την Κατάνια και την κράτησε στη Σέριε Α.
Προφανώς, αυτοί που τον κράζουν για τον… κλεφτοπόλεμο της Ατλέτικο, είναι οι ίδιοι που "στράβωναν" με την Ελλάδα του Ρεχάγκελ το 2004, όταν έπαιρνε το EURO κερδίζοντας με… μισό-μηδέν, δις την διοργανώτρια Πορτογαλία των Φίγκο, Παουλέτα, Ρονάλντο, την κάτοχο του τίτλου Γαλλία των Ζιντάν, Ανρί, και την Τσεχία των Νέντβεντ, Ροζίτσκι, Κόλερ, Μπάρος, την ομάδα που έπαιξε κατά τεκμήριο την καλύτερη μπάλα σ’ εκείνο το τουρνουά. «Ηταν με μισό-μηδέν όμως ρε συ, πόνεσαν τα μάτια μας. Ποιος Ρεχάγκελ;». Τα ίδια φυσικά λέγανε αργότερα και για τον Σάντος που μας πήγε μια ανάσα από τους "8" του Μουντιάλ. Λες και ο Μουρίνιο έπαιζε κάνα φαντεζί ποδόσφαιρο με την Τσέλσι και την Ιντερ. Ούτε εγώ τον πάω, μου την σπάει το στυλάκι του, δεν μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω την τεράστια προπονητική του αξία. Σε έναν «πόλεμο», η νίκη είναι αυτή που μετράει. Η στρατηγική και τα "όπλα" με τα οποία την κατακτάς, λίγη σημασία έχουν…
Πάω στα αμιγώς στοιχηματικά, άλλωστε αυτές οι ποδοσφαιρικές κουβέντες είναι ατέρμονες, σαν τις πολιτικές. Στην αποψινή ρεβάνς του «Μπερναμπέου», υπάρχει ακόμα πιο «καυτό» φαβορί απ’ ό,τι ήταν χθες η Μπάγερν. Αφενός το 0-0 του Μάντσεστερ είναι καλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά την υπόθεση-πρόκριση από το 1-0 που καλούνταν να ανατρέψουν οι Βαυαροί χθες, αφετέρου η διαφορά εμπειρίας και φανέλας στα δύο ζευγάρια είναι σαφώς μεγαλύτερη στο σημερινό ματς. Για την Ρεάλ αυτή είναι η 27η φορά που παίζει σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ, για την Σίτι η παρθενική! Βάσει αριθμών, λοιπόν, ο άσος της «βασίλισσας» δεν θα μπορούσε να πληρώνει πολύ παραπάνω από 1.50. Αντε παίξε όμως τόσο χαμηλή απόδοση σ’ αυτό το επίπεδο. Πόσα λεφτά πρέπει να βάλεις για να πάρεις ένα αξιοπρεπές κέρδος και πάλι δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι η Ρεάλ θα κερδίσει μία ποιοτικότατη ομάδα σαν τη Σίτι, στην ενδεκάδα της οποίας βρίσκονται αρκετοί παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Ασε που η Ρεάλ μπορεί να κάνει τελικά την δουλειά της χωρίς να κερδίσει στο 90λεπτο, στην παράταση ή στα πέναλτι. Γενικώς, το Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι για δυνατά πονταρίσματα, ειδικά σ’ αυτό το προχωρημένο στάδιο του θεσμού όπου οι διαφορές είναι μικρές. Το ‘χουμε πει πολλές φορές αυτό, έχουμε εξηγήσει το γιατί, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Οσον αφορά στα γκολ, το μυαλό όλων πάει στο over όταν μιλάμε για Ρεάλ, Σίτι και «Μπερναμπέου», ωστόσο δεν μπορεί να περάσει στο ντούκου το στατιστικό που λέει ότι η Ρεάλ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ ακόμα δεν έχει δεχτεί γκολ εντός έδρας! Και το… ύπουλο 0-0 του πρώτου αγώνα, υποχρεώνει τον Ζιντάν και τους παίκτες του να μπουν προσεκτικά στο παιχνίδι. Στη ρεβάνς με τη Βόλφσμπουργκ, είχαν μπροστά τους ένα 2-0 να ανατρέψουν και ήταν αναγκασμένοι να μπουν δυνατά από το 1’. Τώρα, και το… μισό-μηδέν στο 90’ τους κάνει. Κάτι που ισχύει και για την Σίτι βέβαια. Είδαμε τι παιχνίδι τακτικής και αναμονής έκαναν και οι δύο την περασμένη εβδομάδα. Οσο εύκολα μπορεί να ξεφύγει το σκορ με τόσους παικταράδες στο τερέν, τόσο εύκολα μπορεί να… τσιμεντώσει στο 0-0. Σαν διαίσθηση πάντως, πιστεύω ότι η Σίτι θα σταματήσει σήμερα το σερί της Ρεάλ με το μηδέν παθητικό εντός έδρας. Γλίτωσε πολλές φορές το γκολ μέχρι τώρα στο «Μπερναμπέου», ειδικά στο 1-0 με την Παρί στους ομίλους και στο 2-0 με την Ρόμα στους «16», χάθηκαν τεράστιες ευκαιρίες από τους αντιπάλους της. Για τα αμυντικά της κενά, είναι αφύσικο το ότι μετρά 10 no goal στα 11 ευρωπαϊκά ματς που έπαιξε φέτος! Μοναδικό g/g των «μερένχες», το 3-4 επί της Σαχτάρ στην Ουκρανία το Νοέμβριο. Από νορμάλ στοιχήματα, λοιπόν, το να δούμε γκολ και από τις δύο ομάδες απόψε, στο 1.85 όπου βρίσκεται, παίζεται. Οριακό φαβορί είναι, ενδεικτικό του ότι και οι μπουκ θεωρούν αρκετά πιθανό να σπάσει απόψε το σερί των no goal της Ρεάλ.
Για τον Ρονάλντο, το γεγονός ότι προέρχεται από τραυματισμό και αγωνιστική απραξία 2 εβδομάδων, είναι ο μοναδικός ανασταλτικός παράγοντας που με φρενάρει απ’ το να ποντάρω ότι θα σκοράρει. Τον πίστευα πολύ στη ρεβάνς με τη Βόλφσμπουργκ, γι’ αυτό και είχα ποντάρει στο να πετύχει 2+ γκολ, όμως τώρα τα δεδομένα δεν είναι ίδια. Αφενός η Σίτι είναι δυσκολότερος αντίπαλος, αφετέρου η Ρεάλ δεν χρειάζεται πολλά γκολ απόψε, ενώ είναι κι αυτό το ερωτηματικό γύρω από τον βαθμό ετοιμότητάς του. Πάντως, το 1.80 για anytime scorer και το 4.00 για πρώτο γκολ, δεν τα λες κι άσχημα. Για τα στατιστικά του Πορτογάλου, που έφτασε τα 16 γκολ στη φετινή διοργάνωση με το χατ-τρικ κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, για εντός έδρας ματς όπου η Ρεάλ θέλει νίκη, και με τον Μπενζεμά απόντα, μια χαρά είναι. Με βάση το σκεπτικό μου, και το 3.10 στο συνδυαστικό 1+g/g δεν είναι κακό.
Το πλήρες άρθρο στο betplayergr.com
Ενημερωθείτε από το kingbet.net για όλη την ειδησεογραφία με τις αναλύσεις όλων των αγώνων που συμπεριλαμβάνονται στο κουπόνι του Πάμε Στοίχημα.
Δείτε τα στατιστικά όλων των αγώνων από το μοναδικό και άκρως κατατοπιστικό section του kingbet.net και ενημερωθείτε για τους τζίρους των αγώνων και τις αλλαγές των αποδόσεων!
 

Τελευταία Νέα