Ο πιο άστοχος Παναθηναϊκός της 4ετίας (pics)

Ο πιο άστοχος Παναθηναϊκός της 4ετίας (pics)

Ο πιο άστοχος Παναθηναϊκός της 4ετίας (pics)

To Gazzetta.gr καταγράφει τα δεδομένα γύρω από την αχίλλειο πτέρνα του Παναθηναϊκού που του στέρησε δύο βαθμούς στο παιχνίδι με την Βέροια.

Το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε σημαντικά, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ποιότητα στο ρόστερ του, δίνοντας παράλληλα αρκετές εναλλακτικές στην διάθεση του Αντρέα Στραματσόνι. Ειδικά για την μεσοεπιθετική γραμμή, ο Ιταλός έχει πληθώρα επιλογών, όμως αυτό δεν αποτυπώνεται στην βαθμολογική συγκομιδή των «πράσινων».

Και πως να συμβεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που η στατιστική αναλογία των τελικών προσπαθειών με τα γκολ, είναι η χειρότερη της τετραετίας; Ακόμη και την πρώτη χρονιά της νέας εποχής με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο, με τις ποιοτικές επιλογές να είναι μετρημένες στα... δάχτυλα του ενός χεριού, το «τριφύλλι» ήταν πιο... κυνικό μπροστά από την αντίπαλη εστία από οτι είναι φέτος που σπαταλάει ευκαιρίες, αφήνοντας βαθμούς δεξιά και αριστερά...

Μπορεί βέβαια το να φτιάχνεις ευκαιρίες (σ.σ κάτι που είναι αποτέλεσμα της ποιότητας που υπάρχει) να σε φέρνει ένα βήμα από το γκολ, όμως όταν τις πετάς στα... σκουπίδια είναι δώρον άδωρον, καθώς καλό το θέαμα, αλλά η εξασφάλιση των τριών βαθμών αποτελεί προτεραιότητα. 

ΣΕΖΟΝ ΓΚΟΛ/ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΝΑ ΑΓΩΝΑ
2016-17 1/8,1 16,2
2015-16 1/6,2 10,8
2014-15 1/7 12,2
2013-14 1/7,4 12,4
2012-13 1/10 11,3

Κοιτώντας μάλιστα τα στατιστικά των παικτών θα δει οτι ακόμη και ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος θεωρείται η πιο αξιόπιστη επιλογή σέντερ φορ στο πρωτάθλημα, δεν έχει καλή αναλογία γκολ. Φέτος έχει 1/5,5 τελικές προσπάθειες, ενώ πέρυσι είχε 1/3,7, πρόπερσι 1/3,9 και την πρώτη του χρονιά στην Λεωφόρο 1/5.3.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, εκτός από το θέμα της φυσικής κατάστασης που θα πρέπει να δουλέψει ο Αντρέα Στραματσόνι, πρώτα πρέπει να κοιτάξει τις ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες, καθώς κάλλιστα οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το παιχνίδι στην Βέροια από το πρώτο ημίχρονο και η έλλειψη δυνάμεων στο δεύτερο να μην είχε κανένα αντίκτυπο στο τελικό αποτέλεσμα και κατ' επέκταση στην βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας.

Best of internet