Το… χουνέρι του Λέανδρου στον Σάββα Θεοδωρίδη

Το… χουνέρι του Λέανδρου στον Σάββα Θεοδωρίδη

bet365

Το Gazzetta.gr γυρίζει το ρολόι του χρόνου πίσω, στο πρώτο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ στην ιστορία της Α’ Εθνικής, το πρώτο από τα εννιά συνολικά «διπλά» του «Δικεφάλου».

Είναι μια εποχή, όπου στη μεταπολεμική Ελλάδα, κυριαρχεί η δίκη 14 στελεχών του ΚΚΕ, με την κατηγορία της κατασκοπίας, στη βουλή πρωταγωνιστούν oi Παπανδρέου, Μαρκεζίνης, Κανελλόπουλος, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην Αγγλία για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στρατηγού Ντε Γκολ και την ιστορική συνάντηση του με τον σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Και στην ποδοσφαιρική Ελλάδα;

Οι τρεις του Π.Ο.Κ., Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός τρέχουν την κούρσα του πρώτου ενιαίου πρωταθλήματος Α’ Εθνικής, με τους «πράσινους» να έχουν πάρει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά να έχουν κολλημένους στην πλάτη τους, κυρίως την ΑΕΚ και ακολούθως τους «ερυθρόλευκους», που στην πρώτη τους παρτίδα κόντρα στον ΠΑΟΚ, το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Απριλίου 1960, γνώρισαν μια ηχηρή ήττα μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκη.

Οι τρεις της Αθήνας είχαν «το πάνω χέρι», τον πρώτο λόγο και εντός και εκτός γηπέδων. Έτσι, τα… παρατράγουδα ξεκίνησαν με «το καλημέρα» των μονομαχιών Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Στο πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με την κεφαλιά του Κώστα Πολυχρονίου, ύστερα από φάουλ του Θανάση Μπέμπη, με τον σκόρερ να είναι σε εμφανή θέση οφ σάιντ!

Ο Ελβετός διαιτητής Χούμπερ, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του ’60 είχε εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα σφυρίζοντας πολλά παιχνίδια του πρωταθλήματος κα του κυπέλλου, έδειξε σέντρα και έτσι ο Ολυμπιακός στο 32ο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Λάκης Πρόγιος, που υπερασπίστηκε την εστία του «Δικεφάλου» στα πρώτα χρόνια της Α’ Εθνικής, ήταν αυτός που με τις αποκρούσεις του κράτησε όρθια την ομάδα της Θεσσαλονίκης, μέχρι να έρθει το γκολ της ισοφάρισης. «Δράστης» (και σκόρερ) ο Λέανδρος Συμεωνίδης, «θύμα» ο Σάββας Θεοδωρίδης, σημερινός αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Διαβάστε την περιγραφή μέσα από τις αθλητικές στήλες της «Μακεδονίας»:

«Εις το 39’ ο εκπληκτικός Λέανδρος επιτυγχάνει την ισοφάρισην με ένα ισχυρότατον ευθύβολον σουτ, το οποίον «εκαρφώθη» εις το «Γ» της εστίας του Θεοδωρίδη, ο οποίος παρά την θαυμάσιαν εκτίναξίν του, δεν ηδυνήθη να αποκρούση την ασύλληπτον βολίδα του υπέροχου παίκτου του ΠΑΟΚ και της εθνικής ομάδας».

Και δεν ήταν μόνο το γκολ της ισοφάρισης, που σημείωσε εκείνο το μεσημέρι ο Λέανδρος. Από δική του σέντρα ο Χαβανίδης με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε στο 43’ το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων υπογράφοντας την ασπρόμαυρη ανατροπή.

Εκείνη η ήττα, ενώ απέμεναν εννιά αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος, ουσιαστικά έθεσε τον Ολυμπιακός εκτός τροχιάς του τίτλου, με τους φιλάθλους του να αποδοκιμάζουν τους παίκτες του και να χειροκροτούν τους νικητές! Την ίδια ώρα στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός επικρατούσε me 2-1 του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ στη Νέα Φιλαδέλφεια μπροστά σε 20.000 θεατές η ΑΕΚ κέρδιζε με το εντυπωσιακό 4-3 τη Δόξα Δράμας.

Ολυμπιακός: Θεοδωρίδης, Ρωσσίδης, Στεφανάκος, Λαιμός, Πολυχρονίου, Κοτρίδης, Παπάζογλου, Σιδέρης, Υφαντής, Μπέμπης, Ποσειδών.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Κερμανίδης, Γιαννέλος, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Κατηκαρίδης, Χαβανίδης, Κιουρτζής, Νκολαϊδης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα