Ο απολογισμός του Χολέμπας στην Εθνική (vids)

Ο απολογισμός του Χολέμπας στην Εθνική (vids)

Νίκος Ρόλλας
Ο απολογισμός του Χολέμπας στην Εθνική (vids)

bet365

Το Gazzetta.gr κάνει ένα μίνι απολογισμό του Χοσέ Χολέμπας στην Εθνική ομάδα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απoχώρησης του από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ήταν 11 Νοεμβρίου του 2011 όταν ο Χοσέ Χολέμπας έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα σε εκείνο το ισόπαλο (1-1) φιλικό με την Ρωσία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Τώρα, 5 χρόνια παρά ένα μήνα μετά, ο ομογενής αμυντικός ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς αντιλαμβάνεται οτι δεν αποτελεί πρώτη επιλογή του Μίχαελ Σκίμπε.

Στο διάστημα αυτό λοιπόν, ο 32χρονος πλέον μπακ, μέτρησε 38 συμμετοχές, 1 γκολ, 4 ασίστ και παρουσίες τόσο στο Euro 2012, όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ακολούθησε δύο χρόνια αργότερα. Κυρίως όμως έδωσε λύσεις σε μία θέση, στην οποία εκείνο το διάστημα «πονούσε» η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, καθώς οι αξιόπιστες επιλογές που είχε ήταν περιορισμένες...

Ο Πορτογάλος τεχνικός, αρχικά είχε τον τότε παίκτη του Ολυμπιακού στις κλήσεις του μαζί με τον Κώστα Γιαννούλλη που τότε είχε επιστρέψει στην Ελλάδα και στον Ατρόμητο δανεικός από την Κολωνία, ενώ στη συνέχεια όταν ο Γιώργος Τζαβέλλας, που αγωνιζόταν στην Μονακό, ξεπέρασε τον τραυμάτισε τον επανέφερε στις αποστολές.

Όποτε το όνομα του ήταν στις κλήσεις, συνήθως ξεκινούσε βασικός και σπανίως έμενε στον πάγκο χωρίς λεπτό συμμετοχής. Κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά του: Ήταν στην αποστολή 42 φορές, χρίστηκε βασικός σε 32, ενώ 6 φορές πέρασε ως αλλαγή. Μόλις 4 ματς είδε από τον πάγκο, όμως ο Χολέμπας είναι από τους παίκτες που θέλουν να έχουν ενεργό ρόλο στην ομάδα. Για αυτό και βλέποντας οτι στα τελευταία ματς της Εθνικής ο Μίχαελ Σκίμπε δεν τον είχε στις πρώτες επιλογές του, προτιμώντας είτε τον φορμαρισμένο Σταφυλίδη, είτε τον Τζαβέλλα, αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του με το εθνόσημο.

Άλλωστε στα 32 του χρόνια, οι αντοχές του δεν είναι ίδιες με αυτές των προηγούμενων ετών. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που αγωνίζεται σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα όπως η Premier League και φέτος κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού στην Γουότφορντ χάρη στην άφιξη του Βάλτερ Ματζέρι, μετρώντας 7 συμμετοχές στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα