Οι τραυματισμοί που «τίναξαν» ομάδες στον αέρα! (photos)

Αντωνία Σπανού
Οι τραυματισμοί που «τίναξαν» ομάδες στον αέρα! (photos)

bet365

Ο Μάικ Τζέιμς τραυματίστηκε και ο Παναθηναϊκός με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά ψάχνει παίκτη. Το gazzetta.gr βρίσκει τις φετινές περιπτώσεις, όπου τραυματισμός «τινάζει» τον σχεδιασμό μιας ολόκληρης ομάδας στον αέρα.

Το μπάσκετ είναι περίεργο άθλημα. Οι παίκτες που συντελούν το ρόστερ μιας ομάδας θυμίζουν κομμάτια παζλ που το καθένα έχει την θέση στην οποία ταιριάζει τέλεια.

Οι αποφάσεις για τις μεταγραφές και για την στελέχωση του ρόστερ χρειάζονται χρόνο, προσοχή και πολλές πληροφορίες ώστε όλοι να είναι σίγουροι ότι η απόφαση που θα πάρουν ήταν τελικά αυτό που πραγματικά χρειάζονταν.

Το μπάσκετ έχει ακόμα ένα συγκεκριμένο γνώρισμα. Η συζήτηση αυτή διαρκεί το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Κυρίως οι προπονητές του πληκτρολογίου ολόκληρη την σεζόν χτίζουν και γκρεμίζουν την μια 12αδα μετά την άλλη, εύκολα, γρήγορα και πάντα με την ερώτηση γιατί δεν τους ακούει η ομάδα.

Δε είναι τόσο απλό φυσικά.

Οι παίκτες αποτελούν μοναδικές περιπτώσεις και ο καθένας έχει βρεθεί στην ομάδα του για συγκεκριμένο λόγο.

Γι' αυτό και μια άτυχη στιγμή, ένα στραβοπάτημα, τινάζει ολόκληρο τον σχεδιασμό μιας ομάδας στον αέρα.

Προφανώς και οι τραυματισμοί είναι μέσα στο παιχνίδι, αλλά όταν η ατυχία χτυπήσει την πόρτα, τα δεδομένα φαντάζουν πολύ πιο δύσκολα και πιεστικά.

Το είδαμε την προηγούμενη χρονιά με τον τραυματισμό του Πάτρικ Γιανγκ στον Ολυμπιακό και φέτος με αφορμή το πρόβλημα του Μάικ Τζέιμς και την πίεση του Παναθηναϊκού να βρει παίκτη, το gazzetta.gr σας παρουσιάζει περιπτώσεις τραυματισμών που χάλασαν τον σχεδιασμό ολόκληρης της ομάδας.

ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ

Ο Μάικ Τζέιμς αποτέλεσε τεράστια επιτυχία της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη, που κατάφερε και τον ενέταξε στο ρόστερ της.

Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε εντυπωσιακή περσινή χρονιά με την φανέλα της Κάχα Λαμποράλ και φέτος ήρθε για να δώσει στον Παναθηναϊκό Superfoods το αξιόπιστο σουτ και το σκορ που του έλειπε.

Η τσαντίλα του και μια κακιά στιγμή, ακριβώς μια ημέρα πριν το πρώτο ματς του πρωταθλήματος, έκαναν τον Τζέιμς να βρεθεί εσπευσμένα στο χειρουργείο και την ομάδα του στην... αγορά για να βρει παίκτη ώστε να καλύψει το κενό του.

Η απουσία του υπολογίζεται κοντά στους 2 μήνες και με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις όλων των ομάδων να είναι στην προ των πυλών ή ακόμα και να έχουν ξεκινήσει, τα δεδομένα για τους «πράσινους» είναι πιο πιεστικά από ποτέ.

ΒΙΚΤΟΡ ΣΑΝΙΚΙΤΖΕ – ΑΡΗΣ

Διαφορετική εντελώς περίπτωση του Βίκτορ Σανικίτζε στον Άρη, αλλά με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο.

Το καλοκαίρι η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έφτασε στην απόκτηση του Βίκτορ Σανικίτζε γεμίζοντας χαμόγελα τους φίλους της ομάδας.

Ο Άρης έβαλε στο ρόστερ έναν παίκτη ηγέτη, με πολλές εμπειρίες και ικανό να γίνει αυτός που πάνω στην προσωπικότητα του θα στηριχθεί ολόκληρη η ομάδα.

Η ομάδα του Πρίφτη είχε κάνει πολλές και καλές μεταγραφές και έδειχνε ικανή για το καλύτερο δυνατό την φετινή χρονιά. Η ατυχία όμως χαλάει ότι στήθηκε με πολύ κόπο το καλοκαίρι.

Ήταν το 38ο λεπτό στο «Nick Galis Hall» όταν όλοι... πάγωσαν. Ο Σανικίτζε συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό της ομάδας του αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια.

Έπεσε άτσαλα στο παρκέ και έπαθε ζημιά. Θα μείνει εκτός για τους επόμενους 6 μήνες και ο Άρης αναγκάζεται να βγει στην αγορά για να βρει έναν παίκτη που να καλύψει αυτό το τεράστιο κενό.

ΚΟΥΙΝΣΙ ΜΙΛΕΡ – ΜΑΚΑΜΠΙ

Πριν καν κοπάσει η χαρά των φίλων της «ομάδας του λαού» για την απόκτηση του Κουίνσι Μίλερ, ήρθαν τα σοκαριστικά νέα.

Ο Αμερικανός φόργουορντ πιθανότατα χάνει όλη την χρονιά, αφού τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο γόνατο.

Φέτος, ο σχεδιασμός της Μακάμπι έγινε με γνώμονα η ομάδα να επιστρέφει ανταγωνιστική στην Euroleague.

Οι κινήσεις που έγιναν ήταν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά η ατυχία δεν αφήνει στην ησυχία της την ομάδα του Ερέζ Εντελστάιν.

Ο 23χρόνος παίκτης έπαιζε σε παιχνίδι επίδειξης το καλοκαίρι στις ΗΠΑ και η ατυχία του «χτύπησε την πόρτα».

Ενώ αρχικά υπήρξε η πεποίθηση ότι θα χάσει μόνο την προετοιμασία, τελικά θα χάσει όλη την σεζόν και ο προγραμματισμός πήγε περίπατο.

ΣΟΝΙ ΟΥΙΜΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ

Το άλλο πανάκριβο μεταγραφικό απόκτημα της Μακάμπι, ο Σόνι Ουίμς, τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός για τον επόμενο μήνα.

Ο παίκτης τραυματίστηκε στην γάμπα στον αγώνα με την Νταρουσάφακα και χάνει 4 σημαντικότατα παιχνίδια, Αρμάνι Μιλάνο (εκτός), Ρεάλ (εντός), Γαλατά (εντός) και Ζαλγκίρις (εκτός).

Την προετοιμασία της ομάδας του έχασε και ο Γκαούντλοκ, όπου τραυματίστηκε σε φιλικό αγώνα με την ΑΕΚ και επέστρεψε μόλις χθες.

Γενικά η Μάκάμπι έκανε δυνατές κινήσεις αλλά η κακοδαιμονία δεν την αφήνει σε ησυχία, με τον προπονητή να «παλεύει» με τα προβλήματα.

ΠΕΤΕΡΙ ΚΟΠΟΝΕΝ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο μεγάλος άτυχος της Μπαρτσελόνα. Ο 28χρονος παίκτης πήρε μεταγραφή, μετά την εντυπωσιακή του χρονιά με την Χίμκι, και βρέθηκε στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλησε να χτίσει πάνω του την οργάνωση της ομάδας, αλλά τα πράγματα δεν ήρθαν καλά και ο κόουτς, για την ώρα, κάνει τα σχέδια του χωρίς τον παίκτη του.

Ο Κόπονεν βρισκόταν σε ταξί που μπλέχτηκε σε τροχαίο ατύχημα και αφού πέρασε τις πρώτες ημέρες στην εντατική, βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης.

Δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση για το πότε πρόκειται να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της ομάδας αναγκάζοντας τον προπονητή του να κάνει τα σχέδια του χωρίς εκείνον.

ΡΟΝΤΡΙΓΚ ΜΠΟΜΠΟΥΑ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Η Μπασκονία δεν μπορεί να ησυχάσει με τους τραυματισμούς. Ο Ροντρίγκ Μπομπουά τραυματίστηκε στον οπίσθιο μηριαίο στο φιλικό με την Μούρθια και αναμένονταν να μείνει εκτός για ένα μήνα.

Ακόμα δεν έχει επιστρέψει στην δράση και η Ισπανική ομάδα ανακοίνωσε τον Τζος Ακονιόν για να καλύψει τον χρόνο, που θα χρειαστεί ο Μπομπουά για να επιστρέψει, αλλά και για να γεμίσει η περιφερειακή γραμμή της ομάδας.

ΣΕΙΝ ΛΑΛΟΥΑΛ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Σείν Λαλουάλ, ο σέντερ της Μπαρτσελόνα, τραυματίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την φανέλα της Νιγηρίας και θα μείνει εκτός για αρκετούς μήνες.

Ο Γιώργος Μπαρζώκας μπορεί να ήλπιζε ότι θα τον βρει υγιή, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο 29χρονος παίκτης υπέστη ολική ρήξη στον επιγονατιδικό του τένοντα, εγχειρίστηκε τον Αύγουστο και ανάγκασε την ομάδα του να ψάξει στην αγορά για αντικαταστάτη.

Τελικά, θα πορευθεί με Τόμιτς και Ντόρσεϊ μέχρι να υπάρξει κάποια νέα εξέλιξη.

 

Τελευταία Νέα