Γι' αυτό ξοδεύει πάλι για την άμυνα η Τσέλσι (pics+vids)

Γι' αυτό ξοδεύει πάλι για την άμυνα η Τσέλσι (pics+vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Γι' αυτό ξοδεύει πάλι για την άμυνα η Τσέλσι (pics+vids)

bet365

Το κενό δεν έκλεισε ούτε με τον Νταβίντ Λουίζ και το gazzetta.gr προσπαθεί να εξηγήσει την πρόθεση της Τσέλσι να ξοδέψει ξανά και να πάρει τον Μπονούτσι για τα μετόπισθεν.

Οι «μπλε» του Λονδίνου έχουν μείνει στο -7 από την κορυφή όπου βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι. Δεν τους έχουν έρθει εύκολα μέχρι στιγμής τα πράγματα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ παρά το γεγονός πως με τις μεταγραφές και τη μορφή που πήρε το ρόστερ οτιδήποτε άλλο πέρα από διεκδίκηση του τίτλου στο πρωτάθλημα μπορεί πολύ άνετα να χαρακτηριστεί αποτυχία για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε.

Αυτό που εμποδίζει την Τσέλσι αυτή τη στιγμή να κάνει πρωταθλητισμό, ή τουλάχιστον μπορεί να την εκτροχιάσει τελείως αν δεν συμμαζευτεί η κατάσταση, δεδομένου πως μιλάμε έπειτα από μόλις εφτά αγωνιστικές στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με τις πλέον απροσδόκητες εξελίξεις, είναι οι επιδόσεις στο αμυντικό κομμάτι.

Με τον Ζούμα νοκ-άουτ από τον περασμένο Φεβρουάριο λόγω της ρήξης χιαστών που είχε υποστεί και με τον Τζον Τέρι ν' απουσιάζει από τις αρχές του περασμένου μήνα έπειτα από το πρόβλημα που αποκόμισε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σουόνσι, η Τσέλσι προβληματίζει και προβληματίζεται για τον τρόπο που θα σταματήσει να δέχεται εύκολα γκολ.

Και από τη στιγμή που απέτυχε η όποια προσπάθεια - αν έγινε τέτοια και δεν έμειναν απλά στη θεωρία στο Λονδίνο - για τον Καλιντού Κουλιμπαλί της Νάπολι που πρόσφατα ανανέωσε και το συμβόλαιό του με τους «παρτενοπέι», οι οποίοι αξίωναν περισσότερα από 50 εκατ.ευρώ για την παραχώρησή του το καλοκαίρι, το ενδιαφέρον δείχνει να στρέφεται στον Λεονάρντο Μπονούτσι.

Έπειτα από εφτά ματς στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, οι Λονδρέζοι έχουν δεχθεί λιγότερα γκολ μονάχα από τη Λίβερπουλ, σε ό,τι αφορά στις ομάδες που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην κούρσα για τον φετινό τίτλο. Σε αντίθεση με τις Μάντσεστερ Σίτι (7), Τότεναμ (3), Άρσεναλ (7) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (8), η Τσέλσι έχει μαζέψει 9 φορές τη μπάλα από τα δίχτυα της, ενώ η Λίβερπουλ το έχει κάνει 10. Μόνο που «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ ξέρουν και έχουν δείξει ότι μπορούν να πετύχουν περισσότερα γκολ από αυτά που δέχονται, οπότε και σώζουν πολύ περισσότερο την κατάσταση, έχοντας βρεθεί στο -2 από τους πρωτοπόρους «πολίτες» στη βαθμολογία.

Το σύνολο του Αντόνιο Κόντε έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του μονάχα στα ματς με τις Μπέρνλι και Χαλ για το τρέχον πρωτάθλημα, πράγμα που δείχνει και τη μεγάλη δυσκολία να πάρει άνετες νίκες. Ξεκίνησε με το 2x2 που ήρθε με πολύ άγχος και δύο γκολ του Ντιέγκο Κόστα στο φινάλε, απέναντι σε Γουέστ Χαμ και Γουότφορντ, ενώ, ακόμα και για το Λιγκ Καπ, η Τσέλσι δέχθηκε δύο γκολ από τη Μπρίστολ Ρόβερς για να επικρατήσει 3-2!

Στην Ουαλία απέναντι στη Σουόνσι οι «μπλε» βρέθηκαν προ μεγάλης εκπλήξεως βλέποντας τους «κύκνους» να κάνουν την ανατροπή – έστω κι αν στο δεύτερο γκολ υπάρχει ξεκάθαρο φάουλ στον Κέιχιλ – ήρθε ήττα από την Τσέλσι, νίκη με την ψυχή στο στόμα επί της Λέστερ στην παράταση για το Λιγκ Καπ (4-2), βαριά ήττα με κάτω τα χέρια μέσα σε ένα ημίχρονο από την Άρσεναλ και τελευταίο ματς ήταν το 2-0 επί της Χαλ.

Σε αντίθεση με τα παιχνίδια όπου ο Τζον Τέρι δίνει το «παρών» και το ποσοστό νικών της Τσέλσι φτάνει στο 80%, όταν ο αρχηγός απουσιάζει τότε υπάρχει απόλυτη μοιρασιά, με την επίδοση να φτάνει στο 50%. Αυτό φανερώνει και το ρόλο που μπορεί να παίξει ο πολύπειρος αμυντικός στον τρόπο με τον οποίο καθοδηγεί όλη την υπόλοιπη ομάδα με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, ακόμα κι αν μιλάμε για ποδοσφαιριστή που έχει πατήσει πλέον τα 35 του χρόνια και... με το ζόρι ανανέωσε για τη φετινή σεζόν το συμβόλαιό του.

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι, για τον οποίο ο Ρομάν Αμπράμοβιτς φέρεται βάσει δημοσιευμάτων, να είναι διατεθειμένος να προσφέρει όσο – όσο για να τον πάρει στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ικανοποιώντας την επιθυμία του Κόντε και φυσικά με την ευχή να υψωθεί ένα ... τείχος στην άμυνα της Τσέλσι, στα 29 του, με έξι τίτλους, περισσότερες από 60 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Ιταλίας, πλούσια παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ και «μέταλλο» πρωταθλητή με την παρουσία του στη Γιουβέντους, είναι ποδοσφαιριστής που στη θεωρία φαντάζει κατάλληλος να διεκδικήσει άμεσα φανέλα βασικού στην Τσέλσι, ακόμα κι αν είναι κρίμα για τον Κέιχιλ να γίνει από τώρα «μαύρο πρόβατο», παρά τις όποιες γκέλες που έχει προλάβει να κάνει στο πρωτάθλημα.

Η «Γηραιά Κυρία» έχει μετρήσει τέσσερα γκολ παθητικό την τρέχουσα σεζόν στη Serie A έπειτα από τα πρώτα εφτά ματς πρωταθλήματος. Ο διεθνής αμυντικός, που από το καλοκαίρι πέρασε έναν τεράστιο Γολγοθά με την περιπέτεια υγείας του μικρού του γιου όμως πλέον αναρρώνει και συνεχώς παρουσιάζεται όλο και καλύτερα δίνοντας δύναμη στον πατέρα του, έχει δώσει το «παρών» σε πέντε από αυτά τα παιχνίδια και τα τέσσερα γκολ που έχει δεχθεί η ομάδα του Αλέγκρι έχουν επιτευχθεί στα ματς με τις Φιορεντίνα, Σασουόλο και Ίντερ. Κόντρα στις δύο πρώτες, ο Άλεξ Σάντρο είναι εκείνος που έχει την απόλυτη ευθύνη για τις στιγμές που η μπάλα έφτασε στο βάθος της εστίας της Γιουβέντους, ενώ, η Ίντερ κατάφερε να σκοράρει δύο φορές με τον Ικάρντι να πηδάει ψηλότερα και από τον Μάντζουκιτς σε φάση που συμμετέχει μεν ο Μπονούτσι, ενώ το δεύτερο τέρμα είναι λάθος του Ασαμόα κι έπειτα του Μπαρτσάλι...

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, το ποσό που προτίθεται να καταβάλει η Τσέλσι για τον Ιταλό στόπερ, ξεπερνά τα 60 εκατ.ευρώ. Αυτό, μέχρι στιγμής, διότι όλα μπορεί ν' αλλάξουν με την επαναφορά των Τέρι και Ζούμα στα πλάνα του προπονητής τους για το κέντρο της άμυνας, με μια πιθανή άνοδο της απόδοσης του Νταβίντ Λουίζ – ο οποίος καθιστά σαφές πως το Championnat δεν έχει καμία σχέση με την Πρέμιερ όσον αφορά στον βαθμό δυσκολίας που αντιμετωπίζει ένας αμυντικός – μια πιο προσεκτική προσέγγιση των καταστάσεων από τον Γκάρι Κέιχιλ και μια... αφύπνιση του Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς που ως πιο έμπειρος θα έπρεπε να έχει βγάλει ασπροπρόσωπο τον Τέρι στην καθοδήγηση της άμυνας, τώρα που ο Άγγλος λείπει...

Δείτε τα γκολ που έχει δεχθεί η Γιουβέντους με τον Μπονούτσι παρών:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα