Ο ΠΑΟΚ για τρίτη φορά στην Τσεχία (pics & vids)

Ο ΠΑΟΚ για τρίτη φορά στην Τσεχία (pics & vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο ΠΑΟΚ για τρίτη φορά στην Τσεχία (pics & vids)

bet365

Τρίτη επίσκεψη για τον ΠΑΟΚ στην Τσεχία, με ανάμεικτες αναμνήσεις από τις δύο προηγούμενες παρουσίες του. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Δώδεκα, σχεδόν, χρόνια μετά από την τελευταία του επίσκεψη, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην Τσεχία για την αναμέτρηση κόντρα στη Σλόβαν Λίμπερετς στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Ομίλων του Europa League, το βράδυ της Πέμπτης (20:00) στο στάδιο U Nisy.

Η πρώτη επίσκεψη τον Νοέμβριο του 2001 έμοιαζε περισσότερο με... ταξίδι τουρισμού, άλλωστε η αποστολή διέμενε στην Πράγα, μεταβαίνοντας στο κοντινό και γραφικό Πρίμπραμ την ημέρα της ρεβάνς του 6-1 της Τούμπας με τη Μαρίλα, μια ομάδα που προήλθε από την συνένωση με την Ντούγκλα Πράγας και εκείνο το διάστημα χρησιμοποιούσε το όνομα του βασικού χορηγού της.

Η σέντρα έγινε στις 2 το μεσημέρι (τοπική ώρα), καθώς στο 9.100 θέσεων στάδιο «Na Litavce» δεν λειτουργούσαν οι προβολείς. Ένα γήπεδο που χτίστηκε, χάρη στη φροντίδα των κατοίκων της περιοχής, αλλά υπέστη σημαντικές ζημιές από τις πλημμύρες τον Αύγουστο του 2002, όταν πριν από ένα παιχνίδι εναντίον της Σλάβιας Πράγας, ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε… λίμνη.

Το παιχνίδι είχε διαδικαστικό και μόνο χαρακτήρα για τον ΠΑΟΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που όμως κουβάλησε σχεδόν 800 φίλους του στην τσέχικη πανεπιστημιούπολη. Προηγήθηκε δύο φορές στο ματς με τον Λουτσιάνο (15') και τον Γιασεμάκη (61'), αλλά ισάριθμες φορές η Πρίμπραμ ισοφάρισε με τα γκολ των Ρίσλικ (36') και Κούτσερα (62').

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης (67' Κουλακιώτης), Κατσιαμπής, Ουντέζε, Αμπονσά, Καφές, Γεωργιάδης (80' Ζαβαντίας), Κωνσταντινίδης, Οκκάς (76' Φουτσίνι), Γιασεμάκης, Λουτσιάνο.

«Πάγωσε» με την τεσσάρα στην Πράγα

Ένα χρόνο μετά, ο «Δικέφαλος» επισκέφθηκε για δεύτερη φορά την Τσεχία. Η Πράγα ζούσε σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, καθώς η ρεβάνς του 1-0 της Τούμπας είχε οριστεί να γίνει στις 12 Δεκεμβρίου του 2002.

Το θερμόμετρο στην παγωμένη πρωτεύουσα της Τσεχίας έδειχνε -10 και -12 βαθμούς Κελσίου, με τον Αναστασιάδη να αποφασίζει να πάει η ομάδα δύο μέρες πριν από τον αγώνα προκειμένου να εγκλιματιστεί στις συνθήκες και τους συνεργάτες του να αναζητούν στη Γερμανία ειδικά παπούτσια, από την αθλητική εταιρεία που έντυνε τον ΠΑΟΚ, για τον παγωμένο χλοοτάπητα του «Εβζένα Ροσιτσκέχο».

Στο στάδιο που είναι χτισμένο πάνω στο λόφο του Στράχοβ περισσότεροι από 3.000 ΠΑΟΚτσήδες έδωσαν βροντερό παρών πιστεύοντας, ότι είχε φτάσει η ώρα για να προκριθεί η ομάδα τους στους «16» του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Το γκολ του Γιώργου Γεωργιάδη είχε σφραγίσει το πρώτο ματς της Τούμπας και ο «Δικέφαλος» πήγε στην Πράγα για να τα παίξει «όλα για όλα»! Ο Αναστασιάδης, άγνωστο γιατί, επέλεξε να παίξει «φουλ επίθεση», με δίδυμο τους Οκκά και Φρούσο κι ένα καθαρό 4-4-2, που έδωσε το δικαίωμα στους Τσέχους να βρίσκουν άνετα χώρους προς την εστία του Τοχούρογλου.

Ο Γιαννάκης Οκκάς έχασε δύο ευκαιρίες, η μία καλύτερη από την άλλη, αρχικά στο 7ο λεπτό και στη συνέχεια στο 16’ όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Σλάβια, η οποία από το 13' είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Σκάτσελ.

Ο Βάχουσεκ στο 51' έκανε το 2-0, ο ΠΑΟΚ έψαξε κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρει πριν έρθει ο Κούκα (89’, 92’) να σκοτώσει οριστικά τα όνερά του για πρόκριση.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Νάστος, Κούτσης, Χασιώτης (64′ Αμπονσά), Κουτσόπουλος, Μάρκος, Κουκιέλκα, Γεωργιάδης, Οκκάς, Φρούσος (55′ Γιασεμάκης), Καφές (71′ Σαλπιγγίδης ).

Τρεις μέρες αργότερα ο Ντεμπά-Νιρέν θα «παγώσει» εκ νέου τους ΠΑΟΚτσήδες με δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο (85’-90’) του κλασικού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, όπου ο Άρης επικράτησε του «αιώνιου αντιπάλου» του, με 2-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα