Φάκελος Football League: Μια κατηγορία-μπάχαλο!

Νίκος Μαρούδας
Φάκελος Football League: Μια κατηγορία-μπάχαλο!

bet365

Από χίλια κύματα περνάει, για ακόμα μια χρονιά, η Football League και το gazzetta.gr κάνει προσπάθεια να ρίξει... φως σε όσα ταλανίζουν την δεύτερη κατηγορία! Για την οποία παραμένει άγνωστο το πότε θα έχουμε σέντρα.

Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα είχαμε σέντρα στο πρωτάθλημα της Football League. Τι όμως κυλάει φυσιολογικά σε αυτή τη χώρα, για να κυλήσει και η δεύτερη κατηγορία; Καλά μαντέψατε, τίποτα! Πρωτάθλημα λοιπόν δεν θα έχουμε αυτή την εβδομάδα. Οι ομάδες συνεχίζουν να δίνουν φιλικά και κάνουν υποθέσεις για το πότε θα γίνει η σέντρα.

Το gazzetta.gr κάνει μια... προσπάθεια να καταγράψει τα προβλήματα που ταλανίζουν το ταλαιπωρημένο όσο κανένα άλλο, πρωτάθλημα της Football League. Φυσικά μην ζητάτε να σας πούμε πότε θα γίνει σέντρα. Αυτό ακόμα και ο Θεός, δεν μπορεί να το προβλέψει σε αυτή τη χώρα!

Κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης

Πρωτάθλημα δεν θα έχουμε, όσο τα γήπεδα δεν διαθέτουν κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Αυτό ήταν ένα δεδομένο, μέχρι πριν λίγες ώρες. Πλέον, η ΕΕΑ έχει δώσει παράταση τριών μηνών στις ομάδες να λύσουν το ζήτημα αυτό.

Αρχικά ήταν κάθετη και αυτός ήταν ο πιο σημαντικός λόγος που έφερε την αναβολή. Τα γήπεδα δεν θα μπορούσαν να είναι έτοιμα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Τελικά η παράταση που είχε ζητηθεί δόθηκε και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Μιλάμε για γήπεδα που χρειάζονται πολλές εργασίες για να είναι έτοιμα.

Τηλεοπτικά δικαιώματα

Πάμε παρακάτω... Μακάρι αυτό να ήταν το μοναδικό πρόβλημα. Το συμβόλαιο με τον ΟΤΕ TV έχει λήξει, με αποτέλεσμα η Football League να είναι... άστεγη. Παρά τις επαφές που έχουν γίνει με Nova, ΕΡΤ και OTE TV δεν έχει υπάρξει συμφωνία.

Οι πληροφορίες λένε πως προβάδισμα έχει η πρώτη. Ωστόσο οι ομάδες ήδη έχουν... πονέσει πολύ, μιας και δεν υπάρχουν έσοδα από τα τηλεοπτικά. Το θέμα αυτό λοιπόν, πρέπει να λυθεί πριν την σέντρα για να πάρουν και μια μεγάλη ανάσα οι ΠΑΕ, που αυτή τη στιγμή είναι κοντά στον γκρεμό.

Μειώσεις σε διαιτητές, ΙΚΑ και διευκολύνσεις...

Το οικονομικό λοιπόν, είναι ένα μείζων θέμα για τις ομάδες στην Ελλάδα. Πόσο γι' αυτές της Football League. Τα έσοδα ούτως ή άλλως είναι λιγότερα από την Σούπερ Λιγκ, για τον λόγο αυτό ζητήθηκαν και κάποιες μειώσεις και διευκολύνσεις.

Όλες οι ομάδες, έχουν ζητήσει να μειωθούν τα διαιτητικά έξοδα. Μην ξεχνάμε πως πέρσι δεν έγινε παιχνίδι γι' αυτό το λόγο (σ.σ. Χανιά – Κέρκυρα 0-3). Εκτός όμως από αυτή τη μείωση, έχουν ζητήσει να υπάρξει κάτι αντίστοιχο και στις εισφορές στο ΙΚΑ. Τέλος, διευκολύνσεις ζητήθηκαν για την καταβολή προστίμων, ζητήματα ωστόσο που μπορούν να λυθούν και στην πορεία.

Κεντρική χορηγία

Αν τα τηλεοπτικά έσοδα φέρουν αρκετό χρήμα στις τσέπες των ομάδων, σκεφτείτε τι θα γίνει αν βρεθεί κεντρική χορηγία. Αυτό είναι και το τελευταίο φλέγον ζήτημα στην διοργανώτρια αρχή. Η αναζήτηση από τον κ. Σφακιανάκη συνεχίζεται και φαίνεται πως υπάρχει... φως.

Όπως προκύπτει από την πλευρά του προέδρου της Λίγκας ήδη υπάρχουν συζητήσεις με τρεις εταιρίες ώστε να μπουν κεντρικοί χορηγοί στο πρωτάθλημα. Νεότερα δεν έχουν προκύψει, μιας και το ζήτημα αυτό αν και σημαντικό, δεν είναι αυτή τη στιγμή πρώτο στη λίστα.

Ίσως σε 15 μέρες σέντρα

Όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να βρουν λύσεις, για να δούμε επιτέλους το πρωτάθλημα της Football League. Πότε; Άγνωστο! Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε και εμείς και όσοι διοικούν είναι υποθέσεις...

Μία εξ αυτών λοιπόν, θέλει να έχουμε σέντρα το διάστημα 5 με 10 Οκτωβρίου. Περίπου σε δύο εβδομάδες δηλαδή, καθώς υπάρχει αισιοδοξία πως τα περισσότερα προβλήματα θα έχουν λυθεί. Βέβαια από την αισιοδοξία μέχρι τον ορισμό των αγώνων, η διαφορά είναι τεράστια, οπότε ας κρατήσουμε μικρό καλάθι...

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα