Τα ανησυχητικά... σημάδια του Γουακάσο

Τα ανησυχητικά... σημάδια του Γουακάσο

Νίκος Ρόλλας
Τα ανησυχητικά... σημάδια του Γουακάσο

bet365

Το Gazzetta.gr κάνει τον απολογισμό του Μουμπάρακ Γουακάσο στον πειθαρχικό έλεγχο, με τις επιδόσεις του Γκανέζου να προκαλούν ανησυχία, καθώς θυμίζουν αυτές της θητείας του στην Ισπανία.

Κάνοντας έναν απολογισμό των 6 επίσημων παιχνιδιών που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής σε Ελλάδα και Ευρώπη, σίγουρα η πλάστιγγα των εμφανίσεων του Μουμπάρακ Γουακάσο, γέρνει προς το θετικό πρόσημο. Ωστόσο υπάρχει ένα χαρακτηριστικό του Γκανέζου, το οποίο δεδομένα δείχνει να προβληματίζει τον Αντρέα Στραματσόνι ενόψει της συνέχειας και δεν είναι άλλο από τις κάρτες που αντικρίζει κατά την διάρκεια των αγώνων.

Ο 26χρονος άσος έχει ξεκινήσει βασικός τόσο στα 5 ματς του Europa League, όσο και στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για την πρεμιέρα της SuperLeague, έχοντας 1 γκολ και 2 ασίστ. Το ανησυχητικό στοιχείο όμως είναι οτι εκτός από τις συνεισφορά του στο δημιουργικό και το εκτελεστικό κομμάτι, έχει δεχθεί παράλληλα 3 κίτρινες κάρτες και 1 κόκκινη, η οποία ήταν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τον Άγιαξ και θα του στερήσει την συμμετοχή στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Θέλτα (σ.σ μπορεί η ποινή να είναι μεγαλύτερη).

Ο προβληματισμός αυτός του Ιταλού τεχνικού και γενικότερα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού δεν πηγάζει μόνο από αυτά τα στατιστικά, αλλά κυρίως από το παρελθόν του διεθνή μέσου, ο οποίος ειδικά στην θητεία του στην Ισπανία έδειξε να είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στον πειθαρχικό τομέα, με το ποσοστό του να κυμαίνεται στην 1 κάρτα ανά 2 παιχνίδια.

Με την Έλτσε έπαιξε συνολικά 60 ματς στην LaLiga2 έχοντας 31 κίτρινες κάρτες (σ.σ 2 εκ των οποίων ήταν στο ίδιο παιχνίδι με αποτέλεσμα να αποβληθεί) και 4 κόκκινες, ενώ στον αμέσως επόμενο σταθμό της καριέρας κατάφερε να περιορίσει λίγο το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο, έχοντας 8 σε 25 ματς. Στην Εσπανιόλ όμως επέστρεψε και πάλι στα ίδια επίπεδα, καθώς είδε 16 κίτρινες (σ.σ 2 από τις οποίες οδήγησαν σε αποβολή) σε 27 αναμετρήσεις, ενώ με την Λας Πάλμας είχε 13 σε 24 ματς.

Λογικό είναι λοιπόν ο Αντρέα Στραματσόνι να θέλει να περιορίσει (σ.σ. ακόμη και με χρηματικό πρόστιμο), τώρα που είναι νωρίς, τις κάρτες του, καθώς αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς είναι πολύ πιθανό σε κάποιο παιχνίδι να κρεμάσει την ομάδα, αφήνοντάς την με παίκτη λιγότερο... Άλλο πράγμα το να είναι soft ένας παίκτης και άλλο το να φτάνουμε στο άλλο άκρο και ανά δύο αγώνες να βλέπει μία κίτρινη κάρτα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα