Η Άρσεναλ είχε προειδοποιήσει για το... κακό Γουέμπλεϊ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Η Άρσεναλ είχε προειδοποιήσει για το... κακό Γουέμπλεϊ (vids)

bet365

Το gazzetta.gr θυμίζει πως η Άρσεναλ, όταν επέλεξε να χρησιμοποιήσει το «Γουέμπλεϊ» για τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια έπιασε... πάτο, με την Τότεναμ να βλέπει την κατάρα να συνεχίζεται...

Τα «σπιρούνια», παρά τα τρία ρεκόρ που σημείωσαν όσον αφορά στην προσέλευση του κόσμου στο ανακαινισμένο «Γουέμπλεϊ», με τους οπαδούς να δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα, ηττήθηκαν 2-1 από τη Μονακό στην πρεμιέρα των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μαουρίσιο Ποκετίνο, ασφαλώς, δεν... κατηγόρησε το γήπεδο και τα όσα γράφονται περί αδυναμίας να δημιουργηθεί κλίμα «εχθρικό» προς τον αντίπαλο από τη στιγμή που δεν μπορεί ν' αποτελέσει το «κλουβί» που θα έδινε άλλη διάσταση στον όρο «ποδοσφαιρική έδρα», ωστόσο, στην Άρσεναλ – πέρα από το ίδιο το αποτέλεσμα – έχουν λόγο να... γελούν ειρωνικά, από τη στιγμή που εκείνοι είχαν προειδοποιήσει έπειτα από τα δικά τους «παθήματα».

Τις δύο αγωνιστικές περιόδους που οι «κανονιέρηδες» χρησιμοποίησαν το «Γουέμπλεϊ» για τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, τη σεζόν 1998-1999 και 1999-2000, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ απέτυχε να περάσει από τη φάση των ομίλων και τις δύο φορές!

Μάλιστα, είχε σημειώσει μόλις μια νίκη στα εντός έδρας παιχνίδια εκείνες τις χρονιές, με τον Παναθηναϊκό να είναι το μοναδικό «θύμα» (2-1), τον Σεπτέμβρη του 1998 και την ΑΪΚ (3-1), τον ίδιο μήνα, το αμέσως επόμενο έτος.

Η Ντιναμό Κιέβου είχε πάρει βαθμό με το τελικό 1-1 και η Λανς πέρασε με μεγάλο «διπλό» από το Λονδίνο στην πρώτη περίπτωση, ενώ, Μπαρτσελόνα και Φιορεντίνα (με τρομερό γκολ από τον Μπατιστούτα) είχαν επικρατήσει των «κανονιέρηδων» με σκορ 4-2 και 1-0 αντίστοιχα τη δεύτερη και τελευταία σεζόν που η Άρσεναλ αγωνιζόταν στο «Γουέμπλεϊ».

Τις δύο, αυτές, χρονιές, το σύνολο του Βενγκέρ είχε ξεκινήσει με θετικό αποτέλεσμα, όμως απέτυχε να δώσει συνέχεια, με συνέπεια τον αποκλεισμό.

Η Τότεναμ έκανε στραβό ποδαρικό με το 2-1 από τη Μονακό και πλέον, έχει αποτύχει να πάρει νίκη και στα πέντε τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει στο συγκεκριμένο γήπεδο, με τελευταίο θετικό αποτέλεσμα αυτό του 2008, στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας απέναντι στην Τσέλσι, όπου τα «σπιρούνια» κατέκτησαν το τρόπαιο με το τελικό 2-1.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα