Κερδισμένος ο Παναθηναϊκός, κερδισμένος και ο Μπεργκ (pics)

Κερδισμένος ο Παναθηναϊκός, κερδισμένος και ο Μπεργκ (pics)

Νίκος Ρόλλας
Κερδισμένος ο Παναθηναϊκός, κερδισμένος και ο Μπεργκ (pics)

bet365

Τα κέρδη του Παναθηναϊκού από την παρουσία του Μάρκους Μπεργκ είναι γνωστά. Το Gazzetta.gr κάνει το... αντίστροφο και καταγράφει τα κέρδη που έχει «καρπωθεί» ο Σουηδός επιθετικός από το «τριφύλλι».

Παίξε νόμιμα με 100+ Ειδικά Στοιχήματα στην Sportingbet

Μετά την θεαματική, αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστική ενίσχυση του Παναθηναϊκού στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, την... σκυτάλη παίρνουν οι ανανεώσεις και οι αναπροσαρμογές των συμβολαίων, με τον Μάρκους Μπεργκ να είναι στο προσκήνιο. Κάτι απολύτως λογικό, καθώς μιλάμε για έναν παίκτη-κόσμημα, όχι μόνο για τους «πράσινους», αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Τα κέρδη που έχει αποκομίσει το «τριφύλλι» από την παρουσία του Σουηδού επιθετικού στην ομάδα, είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα. Το Gazzetta.gr είπε να πιάσει το όλο θέμα από την... ανάποδη πλευρά του και να καταγράψει τα κέρδη που έχει «καρπωθεί» ο 30χρονος στράικερ από τον Ιούλιο του 2013 που πήρε την απόφαση να αφήσει το Αμβούργο για να έρθει στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό...



Διεθνής και πάλι
Τα... ρηχά νερά στα οποία έμεινε κατά την διάρκεια της θητείας του στην γερμανική ομάδα, σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει την θέση του στην Εθνική ομάδα, από τον Ιανουάριο του 2013. Οι εμφανίσεις του όμως με τον Παναθηναϊκό και τα γκολ που πέτυχε στην πρώτη κιόλας σεζόν στην Λεωφόρο, έστρεψαν πάνω του την προσοχή του Έρικ Χάμρεν, ο οποίος τον Μάρτιο του 2014 τον συμπεριέλαβε στις κλήσεις του για το φιλικό με την Τουρκία, προορίζοντάς τον για παρτενέρ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Έκτοτε βρίσκεται σταθερά στις επιλογές διεθνών, με αποκορύφωμα την συμμετοχή του στο Euro του καλοκαιριού στην Γαλλία.

Άνοδος πάνω από 200%
Τα τελευταία τρία χρόνια, η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο παρουσιάζει σταθερή άνοδο. Κάτι που εν μέρη επιβεβαιώνει και το transfermarkt, του οποίου τα ποσά μπορεί να μην ανταποκρίνονται απολύτως στην πραγματικότητα, αλλά δείχνουν την γενικότερη τάση που επικρατεί. Όταν λοιπόν ο Μάρκους Μπεργκ φορούσε για πρώτη φορά το τριφύλλι στο στήθος, η αξία του στο συγκεκριμένο site είχε πέσει στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ, από 5 που ήταν όταν πήγε στο Αμβούργο. Τώρα, τρία χρόνια μετά, το ποσό αυτό έχει σημειώσει άνοδο της τάξεως του 233%, καθώς έχει φτάσει τα 5 εκατομμύρια. Αν μάλιστα συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έρχονται για τους ομίλους του Europa League, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να φτάσει στα προ 7ετίας επίπεδα όταν είχε πάρει μεταγραφή από την Χρόνινγκεν.

Hot όνομα και πάλι
Μπορεί κάθε προπονητής που έχει έναν παίκτη σαν τον Μάρκους Μπεργκ να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, αλλά ταυτόχρονα έχει και έναν μεγάλο... πονοκέφαλο, καθώς τέτοιες εμφανίσεις δεν μένουν απαρατήρητες από ξένους συλλόγους. Ο Σουηδός από το πρώτο κιόλας καλοκαίρι έβαλε το όνομα του στο στόχαστρο αρκετών ομάδων, είτε μιλάμε για ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως αυτό της Γαλλίας, της Ιταλίας ή του Βελγίου, είτε για πιο... εξωτικά, όπως αυτό της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο μπορεί να μην έχει την αίγλη των άλλων, αλλά προσφέρει αρκετά χρήματα.

Γεμίζει τις... τσέπες του
Το πρώτο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, προέβλεπε πως κάθε χρόνο θα έβαζε σίγουρα στον λογαριασμό του 450.000 ευρώ. Αυτό όμως, γρήγορα υπέστη αναπροσαρμογή, καθώς οι «πράσινοι» ήθελαν να τον επιβραβεύσουν για την παρουσία του και να τον δέσουν στο «τριφύλλι». Έτσι, πέρυσι τον Ιανουάριο υπέγραψε την επέκταση της συνεργασίας του, με τις οικονομικές του απολαβές να αυξάνονται περίπου κατά 55%, φτάνοντας τις 700.000 ετησίας. Πλέον, η πλευρά του Σουηδού επιθετικού βρίσκεται σε συζητήσεις με την ομάδα για νέα αναπροσαρμογή μέχρι το 2020. Κάτι που θα μεγαλώσει εκ νέου τα χρήματα που θα λαμβάνει και θα φτάνουν περίπου το 1 εκατομμύριο, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους για την επίτευξη στόχων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα