Μια... διαδικτυακή βόλτα στο μουσείο του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pics)

Κώστας Ζάλιαρης
Μια... διαδικτυακή βόλτα στο μουσείο του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pics)

bet365

Το gazzetta.gr συνέλεξε στοιχεία και σας μεταφέρει στο μουσείο του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μαδέιρα! Η... φτωχή εξωτερική όψη, το άγαλμα που δίνει το στίγμα, η εκτυφλωτική λάμψη των βραβείων και η αποθέωση του «ego» του Πορτογάλου σούπερ σταρ.

Είναι ίσως από τις φορές που λες ότι το... περιτύλιγμα δεν έχει καμία σημασία και πως το περιεχόμενο είναι αυτό που μετράει και θα σου μείνει.

Ισχύει απόλυτα στην περίπτωση του μουσείου του Κριστιάνο Ρονάλντο στη γενέτειρά του, τη Μαδέιρα. Στην Praca do Mar, μια πλατεία που εκτείνεται στο μεγάλο λιμάνι της Funchal (πρωτεύουσα της Μαδέιρα), ένα κτίριο 1.400 τετραγωνικών μέτρων που δεν σε προετοιμάζει για τόση λάμψη που περιέχει εντός του.

Ίσα – ίσα που η πρώτη εικόνα που αντικρίζεις είναι ένα μαύρο περίβλημα, το οποίο δεν σε ενθουσιάζει και δεν έχει να σου «πει» κάτι για το... μεγαλείο του Κριστιάνο Ρονάλντο. Πολύ εύκολα, όποιος δεν έχει πάει ποτέ του εκεί, θα περίμενε κάτι πιο λαμπερό, κάτι που να «φωνάζει» από μακριά, να έχει ένα μεγάλο «7» που να φαίνεται από χιλιόμετρα και να δίνει στόχο, ή τα αρχικά του, «CR7».

Κι όμως, πρέπει να πλησιάσεις αρκετά για να δεις το λογότυπο του Πορτογάλου σούπερ σταρ πάνω τους εξωτερικούς τοίχους του μουσείου και φυσικά, να φανεί και το χάλκινο άγαλμα του ποδοσφαιριστή που υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο και αναφέρει στην πλάκα που το συνοδεύει πως πρόκειται για τον «κορυφαίο παίκτη στον κόσμο».

Είτε συμφωνείτε, είτε όχι, έτσι τον αναφέρουν... Θεό τον έχουν...

Η αλήθεια είναι ότι αν και περιμένει κανείς να είναι αρκετά ακριβό το εισιτήριο στην είσοδο, κοστίζει μόλις 5 ευρώ το άτομο και για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών, είναι δωρεάν.

Το πρώτο μουσείο του Κριστιάνο έκανε εγκαίνια τον Δεκέμβρη του 2013 και βρισκόταν λίγο πιο δίπλα από την τωρινή του τοποθεσία, στη Rua Princesa D Amelia.

Ήταν πρωτοβουλία του αδερφού του ποδοσφαιριστή, Ούγκο, ο οποίος συνεχίζει να προσέχει και να διατηρεί λαμπερό το χώρο, έχοντας «γεννήσει» την ιδέα κάποια μέρα που αντίκρισε στο σπίτι του αδερφού του ότι υπήρχαν περισσότερα από 140 βραβεία (από την παιδική του ηλικία) και πως όλα αυτά θα μπορούσαν να εκτεθούν σε έναν όμορφο χώρο που θα επιδεικνύει τα επιτεύγματα του «CR7».

Από τον φετινό Ιούλιο, είναι πολύ μεγαλύτερο το μουσείο, προκειμένου εντός του να χωρέσουν όλα τα απαραίτητα αντικείμενα, όπως τα... δύο life-size ομοιώματα ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι επισκέπτες και να μην περιμένουν αρκετή ώρα για τις φωτογραφίες δίπλα στο – κατά πολλούς – ίνδαλμα.

Από βραβεία, τρόπαια, τιμητικές πλακέτες, ατομικές και συλλογικές διακρίσεις, μπορεί να βρει κανείς από την εποχή που ο Ρονάλντο αγωνιζόταν στην Andorinha, στην ηλικία των 7 ετών (στην ομάδα αυτή ήταν φροντιστής ο πατέρας του που «έφυγε» από οργανικά προβλήματα που του προκάλεσε το αλκοόλ) μέχρι φυσικά και το πιο πρόσφατο βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη, όπως αναδείχθηκε μέσω της UEFA, για τη σεζόν 2015-2016.

Υπάρχουν εκτεθειμένες ρέπλικες από τις τρεις Χρυσές Μπάλες που έχει κατακτήσει, τα τέσσερα Χρυσά Παπούτσια και φυσικά πολλά αντίγραφα τροπαίων Τσάμπιονς Λιγκ, Πρέμιερ Λιγκ, Primera Division και φυσικά του Henri Delaunay Cup, το οποίο ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης ύψωσε στον ουρανό του Παρισιού το φετινό καλοκαίρι με την κατάκτηση του Euro 2016.

Τα πόστερ, οι ταπετσαρίες, τα σκίτσα και οι... ειδικά αφιερωμένες επεξεργασμένες φωτογραφίες «στολίζουν» όλους τους τοίχους, υπάρχουν φανέλες, τόσο του ιδίου, όσο και ορισμένες από αυτές που έχει ανταλλάξει με αντιπάλους του, υπογεγραμμένες και μη, υπάρχουν μπάλες από παιχνίδια.

Ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει η φανέλα της Ρεάλ με την επιγραφή «Ronaldo 324 Historico», από τον Οκτώβρη του 2015, όταν ξεπέρασε τα 324 γκολ του Ραούλ για να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της «βασίλισσας».

Ανάμεσα σε όλα, υπάρχει κι ένα video wall, με στιγμές του Κριστιάνο Ρονάλντο, όπου ξεχωρίζουν οι σκηνές που αντίκρισε όλος ο κόσμος στο Euro 2016 και πιο συγκεκριμένα στον τελικό, όταν από την άκρη του πάγκου, πήρε πρωτοβουλία και έδινε οδηγίες στους συμπαίκτες του, με τον Φερνάντο Σάντος να το υπομένει και να τον εμπιστεύεται και μερίδα του κόσμου να το θεωρεί ασέβεια προς τον προπονητή του.

Όπως και να 'χει, εκείνα τα λεπτά της παράτασης του αγώνα με τους Γάλλους, όπου ο Κριστιάνο έκανε την εμφάνισή του όντας τραυματίας και προσπαθούσε να κατευθύνει την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, αποτέλεσε ένα δείγμα της αλλαγής του χαρακτήρα του και των ηγετικών του ικανοτήτων...

Έπειτα από το tour στο μουσείο, όποιος θέλει να ξεκουραστεί, μπορεί να κατευθυνθεί στο διπλανό ξενοδοχείο που τιτλοφορείται «Pestana CR7 Hotel», αποτελείται από 48 δωμάτια, με τον Μέσο Όρο κόστους της διανυκτέρευσης στα 135 ευρώ και τη σουίτα στα 565 ευρώ τη βραδιά!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα