Το... νου σου στις σέντρες (vid)

Το... νου σου στις σέντρες (vid)

Νίκος Ρόλλας
Το... νου σου στις σέντρες (vid)

bet365

To Gazzetta.gr αναλύει την μεγαλύτερη πηγή κινδύνου της ΑΙΚ και το πως σκέφτεται να την αντιμετωπίσει ο Αντρέα Στραματσόνι στην ρεβάνς της Πέμπτης.

Η διαφορά κλάσης που υπάρχει μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΙΚ φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι της Λεωφόρου, έστω και αν δεν αποτυπώθηκε στο αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης των δύο ομάδων. Το 1-0 μπορεί να δίνει ένα προβάδισμα στους «πράσινους», ωστόσο η υπόθεση πρόκριση παραμένει ανοιχτή, καθώς σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «ασφαλείας».

Κάτι που σημαίνει οτι ο Αντρέα Στραματσόνι με τους παίκτες που θα επιλέξει να αγωνιστούν, θα πρέπει να δώσουν την δέουσα σοβαρότητα, προκειμένου το «τριφύλλι» να πάρει το εισιτήριο για τα Play Offs του Europa League. Ένα από τα βασικά, ίσως το βασικότερο, που θα πρέπει να διασφαλίσει ο Ιταλός τεχνικός είναι να μπλοκάρει τον έναν και μοναδικό τρόπο με τον οποίο οι Σουηδοί μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Λουκ Στιλ.... Τις σέντρες, οι οποίες είτε προέρχονται από στημένες φάσεις, είτε όχι.

Δείτε για παράδειγμα τις τρεις ευκαιρίες που είχε η ομάδα της Στοκχόλμης στο παιχνίδι της Πέμπτης. Στο 13' η κεφαλιά του Μαρκάνεν προήλθε από κόρνερ της ΑΙΚ, στο 56' η προβολή του Μπλόμπεργκ ήταν μετά από σέντρα από την αριστερή πλευρά, ενώ στο 75' η κεφαλιά του Άβντιτς ήταν και πάλι από κόρνερ. Από τον άξονα ή με passing game, δεν μπορούσε να απειλήσει, καθώς ο Ζέκα, με τον Λεντέσμα δεν άφηναν ελεύθερους χώρους και όποτε υπήρχαν προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί ευκαιρία ένας εκ των τριών στόπερ (Μολέντο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής) έκοβαν την... όρεξη των παικτών του Ρίκαρντ Νόρλινγκ.

Βλέποντας μάλιστα κανείς τις φάσεις και τα γκολ από το τελευταίο παιχνίδι της αντιπάλου του Παναθηναϊκού, στο Σουηδικό πρωτάθλημα, κόντρα στην Φέλκενμπεργκ, απλά επιβεβαιώνει το γεγονός αυτό. Και τα δύο γκολ της ΑΙΚ προήλθαν έτσι... Στο πρώτο, η σέντρα από αριστερά του Κπόζο έφτασε στον Αφάνε που έδωσε ασίστ στον Μαρκάνεν (με ύψος 1.97) για στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ το δεύτερο ήταν από εκτέλεση κόρνερ, με τον ίδιο σκόρερ και πάλι.

Λογικό είναι λοιπόν, ο Αντρέα Στραματσόνι να σκέφτεται να διατηρήσει ξανά το ίδιο σχήμα, με αυτό στον πρώτο αγώνα στην Λεωφόρο. Γεμίζοντας την περιοχή με ψηλά κορμιά, όπως αυτά του Μολέντο, του Ιβανόφ και του Κουτρουμπή, περιορίζει τους ελεύθερους χώρους στους Σουηδούς, ενώ παράλληλα ο Μέστο από δεξιά και ένας εκ των Χουλτ, Νάνο που θα ξεκινήσει από αριστερά, εύκολα μπορούν να συμμετέχουν στο δημιουργικό κομμάτι.

Στο πρώτο παιχνίδι, μπορεί να μην βοήθησαν και τόσο από τα άκρα, όμως οι Σουηδοί δεν θα παίξουν με την ίδια φιλοσοφία. Το 1-0 της Λεωφόρο τους αναγκάζει να βγουν από το... καβούκι τους και να κυνηγήσουν το γκολ της ισοφάρισης, κάτι που δεδομένα θα δημιουργήσει ελεύθερους χώρους προς εκμετάλλευση... Η ταχύτητα του Ιμπάρμπο, οι κινήσεις του Μπεργκ και οι πάσες του Λεντέσμα, είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν οι «πράσινοι», προκειμένου να σκοράρουν και να «σφραγίσουν» την πρόκριση.
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα