Τι ζητάει η Ελλάδα από τον 3ο προκριματικό

Τι ζητάει η Ελλάδα από τον 3ο προκριματικό

bet365

Λίγο πριν από την... σέντρα, το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα δεδομένα στην βαθμολογία της Ελλάδος και τι «ευχόμαστε».

Ώρα προκριματικών για τις Ελληνικές ομάδες, καθώς και οι πέντε εκπρόσωποί μας ρίχνονται στην μάχη και διεκδικούν ένα εισιτήριο την επόμενη φάση. Η αρχή θα γίνει με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, για το Champions League, με τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΣ να ακολουθούν, για το Europa. Κι αυτό, διότι πλέον έχουμε πέσει στην 14η θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης, η οποία δεν «χαρίζει» ούτε μία απευθείας θέση στους ομίλους, ούτε της μίας, ούτε της άλλης διοργάνωσης.

Μάλιστα, το... έργο της επιστροφής μας στις υψηλότερες θέσεις, μόνο εύκολο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ούτε όμως και ακατόρθωτο! Το gazzetta.gr, λίγο πριν από την σέντρα, σας παρουσιάζει τα δεδομένα, τους αντιπάλους μας, τόσο για φέτος, όσο και σε... βάθος χρόνου!

Η Ολλανδία των ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα!

Η μόνη χώρα την οποία θα μπορούμε να ελπίζουμε ρεαλιστικά να περάσουμε μέχρι το τέλος της σεζόν, είναι η Ολλανδία. Με την οποία έχουμε μόλις 463 βαθμούς διαφορά. Το νούμερο αυτό είναι τόσο προσιτό, που μπορεί να υπάρξει ανατροπή – προσωρινά τουλάχιστον – ακόμα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Επειδή η μοίρα, όμως, αρέσκεται σε παιχνίδια, φρόντισε 2 από τις 5 εκπροσώπους των δύο χωρών, να έρθουν αντιμέτωπες από νωρίς, Ιούλιο μήνα. Ο λόγος φυσικά για τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ και του ΠΑΣ με την Άλκμααρ. Αμφότερες (ειδικά αυτή του ΠΑΣ που ο ηττημένος πάει... σπίτι του) αποκτούν διπλή σημασία! Γιατί δεν μιλάμε μόνο για βαθμούς που θα πάρει η χώρα της κάθε ομάδας, αλλά και για ασυτούς που θα στερήσει από την βασική της αντίπαλο ή ακόμα περισσότερο, αν της «κόψει» και έναν εκπρόσωπο.

Τσεχία, Ελβετία και Τουρκία για... του χρόνου!

Δυστυχώς, όπως ήρθαν τα πράγματα και με τις κακές πορείες των Ελληνικών ομάδων, αυτή είναι η μόνη χώρα που ρεαλιστικά μπορούμε να χτυπήσουμε από φέτος. Ακόμα κι αν δε τα καταφέρουμε όμως, οφείλουμε να «χτίσουμε» το έδαφος για την νέα σεζόν και να φτιάξουμε τις συνθήκες για να κάνουμε την ανατροπή από του χρόνου. Και αυτό, είναι πραγματικά στο... χέρι μας, καθώς έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Ποιο είναι αυτό; Η κακές μας πορείες... Και πως γίνεται αυτό πλεονέκτημα, ίσως αναρωτηθεί κάποιος. Η εξήγηση, λοιπόν, είναι απλή. Η βαθμολογία κάθε χώρας, αποτελείται από τις 5 τελευταίες σεζόν. Κάθε χρόνο, λοιπόν, αφαιρείται μία χρονια, για να ξεκινήσει να μετράει στην θέση της η νέα.

Η Ελλάδα λοιπόν, στο τέλος της σεζόν, θα χάσει τους 4.400 βαθμούς που είχε συγκεντρώσει το 2012/13. Αντίθετα, οι διεκδικητές μας, Τσεχία, Ελβετία και Τουρκία που βρίσκονται τώρα στις θέσεις 12/11/10 αντίστοιχα, θα χάσουν 8.500 , 8.375 και 10.200. Αυτό, ουσιαστικά μας δίνει ένα άτυπο... μπόνους, να ξεκινήσουμε του χρόνου, αν όχι από πάνω τους, σε απόσταση που θα είναι εφικτό να καλυφθεί.

Πιο αναλυτικά, με τα... σημερινά δεδομένα, η διαφορά μας από τις τρεις χώρες είναι 5.575 , 6.575 και 8.300, όμως αν τέλειωνε έτσι η σεζόν, τότε θα ξεκινάγαμε στο -1.475 από την Τσεχία, στο -2.500 από την Τουρκία και στο -2600 από την Ελβετία! Μπορεί, λοιπόν, φέτος να μην μπορούμε να τους ... χτυπήσουμε, όμως είναι στο χέρι μας να μειώσουμε όσο το δυνατόν πιο πολύ την απόστασή μας και σε συνδυασμό με τα παραπάνω δεδομένα, από του χρόνου να ξεκινήσουμε από μία εντελώς διαφορετική αφετηρία.

Τι ζητάμε τώρα!

Πέρα από τα παιχνίδια με τους «Ολλανδούς», αλλά και αυτά των υπόλοιπων Ελληνικών ομάδων, η προσοχή μας εστιάζεται στις αντιπάλους από τις χώρες που κυνηγάμε, την Τσεχία, την Ελβετία και την Τουρκία, στις οποίες «ευχόμαστε» αρνητικά αποτελέσματα.

Ολλανδία για το Europa:
Χέρακλς - Αρουκα

Τσεχία για το Champions League:
Σπάρτα Πράγας – Στεάουα Βουκ.
Βικτόρια Πλζεν – Καραμπακ

Τσεχία για το Europa:
Αντμίρα – Λίμπερετς
Σλάβια Πράγας – Ρίο Άβε
Μλάντα Μπόλεσλαβ – Σκεντιγια

Ελβετία για το Champions League:
Σαχτάρ Ντ. - Γιονγκ Μπόις

Ελβετία για το Europa:
Λουκέρνη – Σασουόλο
Γκρασχόπερ – Απ. Λεμεσού

Τουρκία για το Champions League:
Φενέρμπαχτσε - Μονακό

Τουρκία για το Europa:
Μπουγιουκσεχιρ – Ριέκα

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα