KC Ρίβερς: Ο «killer» ανιψιός του Μπάιρον Ντίνκινς!

Αντωνία Σπανού
KC Ρίβερς: Ο «killer» ανιψιός του Μπάιρον Ντίνκινς!

bet365

Ο Κέι Σι Ρίβερς βρίσκεται πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον killer ανιψιό του γνώριμου μας Μπάιρον Ντίνκινς.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο κατώφλι ακόμα μιας εντυπωσιακής μεταγραφής, αφού όπως φαίνεται ο Κέι Σι Ρίβερς θα είναι ο νέος κάτοικος του «Νίκος Γκάλης».

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αναμένεται να βάλει στην «φαρέτρα» του άλλον έναν έμπειρο... killer και να γεμίσει την περιφέρεια του με έναν πολύ ποιοτικό παίκτη.

Ο Κέι Σι Ρίβερς γεννήθηκε 1 Μαρτίου του 1987 και μπορεί να παίξει στην περιφέρεια κυρίως στην θέση «2» αλλά και «3».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο μέλος της οικογένειας έρχεται στην Ελλάδα να παίξει μπάσκετ, αφού ο Ρίβερς είναι ανιψιός του «θρυλικού» Μπάιρον Ντίνκινς (μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί σε Πανιώνιο, Παναθηναϊκό, Ηρακλή, Περιστέρι).

Ο πρώην ΝΒΑer με την σπουδαία καριέρα, έκανε πέρασμα και από την Ελλάδα, είναι αυτός που ήταν από κοντά στην εξέλιξη του Κέι Σι.

Η πορεία του έδειχνε από νωρίς τον δρόμο

Ο μόλις 10 χρονών Ρίβερς μιλούσε συνέχεια για τους πόντους που πετύχαινε.

Η μητέρα του ήταν εκείνη είπε: «Η ζωή δεν περιστρέφεται γύρω από εσένα και από τους πόντους που σκοράρεις»

Αυτό έπρεπε να καταλάβει ο Κεί Σι και το κατάλαβε...

Πήγε λύκειο στην Βιρτζίνια, όπου βοήθησε το σχολείο του να κατακτήσει 2 πρωταθλήματα και σε αυτά τα χρόνια το ρεκόρ του σχολείου του 72 - 2.

Παρακαταθήκη που άφησε στο σχολείο του είναι και το ρεκόρ με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σε ένα παιχνίδι όταν πέτυχε 15!

Ο Ρίβερς θα ακολουθήσει το κλασσικό Αμερικάνικο μοντέλο και θα συνεχίσει την πορεία του στο πανεπιστήμιο του Κλέμσον και το «Oak Hill Academy», κολλέγιο που έχει την φήμη του αυστηρού αλλά και του πολύ αποτελεσματικού.

Κέβιν Ντουράντ αλλά και Καρμέλο Άντονι είναι δύο από τους σταρ του ΝΒΑ που έχουν βρεθεί στα ίδια... λημέρια με τον Ρίβερς.

Στα 4 χρόνια που πέρασε εκεί θα έχει μέσο όρο 14,2 πόντους και 6 ριμπάουντ, δείχνοντας από νωρίς την έφεση του στο σκορ και την ποιότητα που διαθέτει στο παιχνίδι του.

Όταν έγινε επαγγελματίας

Το καλό όνομα του Ρίβερς από το κολέγιο δεν θα τον βοηθήσει στο ντραφτ του 2009, όπου δεν θα επιλεχθεί και θα αναγκαστεί να βρει αλλού το συμβόλαιο που θα του δώσει την επαγγελματική του συνέχεια.

Αυτό θα είναι στην δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας και την AB Latina όπου απλά θα αποδείξει πολύ άμεσα ότι το άστρο του «λάμπει» μέσα σε θαμπό τοπίο.

Μόλις σε 10 παιχνίδια θα μετρήσει 24,5 πόντους και 5,7 ριμπάουντ και τον Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου θα μετακομίσει στην Μπενετόν, όπου και θα παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι του 2010 και θα έχει συμπαίκτες τους Ντάνιελ Χάκετ αλλά και τον Νταβόρ Κους γνώριμο μας από το πέρασμα του από την ΑΕΚ.

Ο Ρίβερς με καλά νούμερα θα ψάξει για το... λιμάνι του και θα ταξιδέψει μέχρι την Γαλλία όπου και θα υπογράψει με την Ροάν, στην οποία όμως θα παραμείνει μόλις μερικούς μήνες, αφού ο νέος χρόνος θα τον βρει ξανά στην Ιταλία και την Μπολόνια.

Επόμενος προορισμός... Ρωσία

Στις 29 Ιουλίου του 2011 θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με την Κουμπάν και θα μετακομίσει για λογαριασμό της στην Ρωσία.

Εκεί θα παραμείνει μέχρι το τέλος του συμβολαίου του και τελικά οι εμφανίσεις του θα τον φέρουν στην Χίμκι με συμβόλαιο 2 ετών.

Στην ήττα του Παναθηναϊκού από την Χίμκι (67 - 79) τον Νοέμβριο του 2012 ο Ρίβερς θα μετρήσει μόλις 2 πόντους με 0 στα 3 τρίποντα.

Ούτε εκεί θα καταφέρει να μείνει για παραπάνω από έναν χρόνο και θα ψάξει αυτό που κυνηγούν σχεδόν όλοι οι Αμερικάνοι.

Το όνειρο του ΝΒΑ ήταν... ζωντανό όνειρο και ήθελε να το κυνηγήσει.

Η επιστροφή στην Αμερική θα γίνει εισιτήριο για Ισπανία

Ο Ρίβερς επιστρέφει στην Αμερική και θα ψάξει το όνειρο μέσα από την D - League, με το βλέμμα πάντα στο ΝΒΑ.

Οι εμφανίσεις του θα είναι εξαιρετικές και θα κλείσει την σεζόν με μέσο όρο σε 47 παιχνίδια 15,8 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Αυτή θα είναι και η χρονιά που θα γίνει το διαβατήριο του για την Ισπανία και την Ρεάλ Μαδρίτης.

Θα υπογράψει στις 7 Αυγούστου του 2014 το συμβόλαιο του με την «βασίλισσα» και στο Final 4 της Μαδρίτης που θα γράψει το όνομα του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία της.

Στον ημιτελικό με την Φενέρ θα πετύχει 17 πόντους με 5 στα 6 τρίποντα και θα συμβάλει και εκείνος σε μια τεράστια επιτυχία.

Η Ρεάλ τελικά θα πάρει και πρωτάθλημα και Euroleague με τον Ρίβερς να μαζεύει χρήσιμες εμπειρίες.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 θα κάνει άλλο ένα ταξίδι, αυτή την φορά στην Γερμανία, όπου θα υπογράψει με την Μπάγερν συμβόλαιο συνεργασίας για έναν χρόνο.

Εκεί, θα μείνει μέχρι τον Δεκέμβρη όπου τελικά θα επιστρέψει πίσω στην Μαδρίτη για να ξαναφορέσει την φανέλα της Ρεάλ.

Φοράει τα πράσινα και δίνει λύσεις

Ο Κέι Σι Ρίβερς φαίνεται να είναι πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό και να προσφέρει το πολύτιμο σουτ του στον Αργύρη Πεδουλάκη, που στο Περιστέρι είχε προπονήσει και τον θείο του.

Είναι πολύ καλός spot σουτέρ και μπορεί να παίξει αποτελεσματικά άμυνα, ενώ γενικότερα συγκεντρώνει χαρακτηριστικά που ψάχνει ο προπονητής των «πρασίνων» όπως εμπειρία και ποιότητα.

Λεπτομέρειες απομένουν για να εντάξει ο Παναθηναϊκός στο δυναμικό του έναν έμπειρο παίκτη και οι «πράσινοι» φίλαθλοι να τον γνωρίσουν από κοντά...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα