Η επένδυση σε νιάτα και ταλέντο και το ρίσκο...

Η επένδυση σε νιάτα και ταλέντο και το ρίσκο...

Η επένδυση σε νιάτα και ταλέντο και το ρίσκο...

bet365

To Gazzetta.gr γράφει για τον Λεάλι που θα πλαισιώσει τον Καπίνο, δίχως όμως να είναι ο αντί-Ρομπέρτο που είχαν στο μυαλό τους αρκετοί. Μία επιλογή που δεν ήταν βάση της αρχικής ερυθρόλευκης λογικής.
Η αποχώρηση του Ρομπέρτο ήταν και είναι πλήγμα για τον Ολυμπιακό όπως και να το δει κανείς. Στο Λιμάνι τόνιζαν εξαρχής πως ήθελαν να κλείσουν έναν τερματοφύλακα που θα πλαισίωνε τον Στέφανο Καπίνο. Κίπερ στιλ... Κάρολ. Έμπειρος που θα μπορούσε να καθοδηγήσει τον νεαρό διεθνή Έλληνα πορτιέρε, να τον βελτιώσει αισθητά και να τον βοηθήσει στις δυσκολίες. Ο Ολυμπιακός επέλεξε ένα διαφορετικό πλάνο απ' αυτό που έβγαινε προς τα έξω και προέκυπτε τα τελευταία 24ωρα.
Πήγε σε έναν νεαρό Ιταλό κίπερ με πλούσιο ταλέντο και μεγάλες προδιαγραφές (σ.σ. και διαρκώς εξελισσόμενος και με πολύ καλή χρηματιστηριακή αξία) αλλά στο... προφίλ και το... στιλ του Καπίνο. Δηλαδή δίχως να έχει τις πολύ μεγάλες παραστάσεις και την ανάλογη εμπειρία (σ.σ. παρότι ανήκει στην Γιουβέντους πήγαινε δανεικός σε πιο μικρές ομάδες) αλλά βασισμένος στις πολύ καλές ικανότητές του και την... δίψα του για να καθιερωθεί μία μέρα στην Γιουβέντους. Την ίδια... δίψα που έχει για καθιέρωση στον Ολυμπιακό ο Καπίνο.
Ο ετήσιος δανεισμός του Λεάλι έχει όμως και αναμφίβολα μεγάλη δόση ρίσκου. Για τον Ολυμπιακό εννοείται. Ρίσκο διότι ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του έδειχνε πως χρειαζόταν έναν τερματοφύλακα με σημαντική εμπειρία που να ήταν πραγματικά στην λογική του αντί-Ρομπέρτο. Για να στηρίξει και στο 100% αγωνιστικά την λύση Καπίνο. Δεδομένα η εμπειρία και οι παραστάσεις του Λεάλι δεν είναι στον βαθμό αυτών που είχε ο Ρομπέρτο όταν ήρθε στην Ελλάδα. Και η μεγάλη πείρα μετράει σε έναν τερματοφύλακα σε τέτοιο επίπεδο.
Στον πειραϊκό σύλλογο αυτό που διέρρεαν πως ήθελαν αρχικά ήταν έναν πορτιέρε που θα βοηθούσε στην περαιτέρω ανάδειξη και καθιέρωση του Καπίνο. Και είναι και ρίσκο διότι πραγματικά δεν ξέρει το πως θα του βγει αυτή η συνύπαρξη. Το πως θα ανταποκριθούν αυτά τα δύο παιδιά μαζί σε επίπεδο Ευρώπης και όταν η μπάλα θα... καίει. Τώρα; Τώρα ο Καπίνο ουσιαστικά θα έχει έναν πολύ δυνατό αντίπαλο για την θέση Νο1 και όχι έναν... δάσκαλο και πρότυπο κίπερ για να δουλέψει δίπλα του ακόμα καλύτερα. Θα είναι διαφορετικά γι' αυτόν, έχοντας έναν βασικό ανταγωνιστή για την θέση Νο1.
Εφόσον ο στόχος του Ολυμπιακού είναι και παραμένει να χριστεί βασικός φέτος ο Στέφανος Καπίνο (σ.σ. με αυτήν την λογική είχε γυρίσει στην Ελλάδα και με την συμφωνία πως εάν έφευγε ο Ρομπέρτο να ήταν ο επόμενος βασικός) με την προσθήκη του Λεάλι δεν είναι καθόλου σίγουρο πως επιτυγχάνεται αυτός ο σκοπός. Πως δηλαδή ο Καπίνο θα μπορέσει να πάρει στα πόδια του τα ματς που θέλει. Και ειδικά από την στιγμή που η Γιουβέντους επέμενε και ήθελε να βάλει ρήτρα συμμετοχών για τον Νικόλα Λεάλι...
Πίσω από αυτήν την κίνηση κρύβεται βέβαια και μία πρόθεση και προσπάθεια του Ολυμπιακού να αγοράσει τον Λεάλι από την Γιουβέντους, όπως είχε γίνει με την περίπτωση του Ρομπέρτο, και αυτό πάλι δεν είναι το ίδιο. Δεν μιλάμε για τα ίδια δεδομένα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο και σαφώς πιο δύσκολο από την υπόθεση Ρομπέρτο να γίνει κάτι τέτοιο. Η Γιουβέντους υπολογίζει τον Λεάλι για το μέλλον ενώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης ο Ρομπέρτο δεν... χωρούσε. Η Γιουβέντους ποντάρει για τα καλά στον 23χρονο ύψους 1.93 μέτρων διεθνή Ιταλό.
Μπορεί να μπήκε στο συμβόλαιο οψιόν αγοράς, όμως στην συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει και ένας ειδικός όρος σύμφωνα με τον οποίο η Γιουβέντους διατηρεί οψιόν επαναγοράς του παίκτη από τον Ολυμπιακό σε περίπτωση που το επιθυμεί. Κάτι που από μόνο του λέει πολλά...
Και επειδή κάποιοι ακόμα μιλούν για τον Ρομπέρτο των 117 ερυθρόλευκων συμμετοχών - του οποίου οι σούπερ εμφανίσεις ειδικά στην Ευρώπη σε πρώτη και δεύτερη χρονιά τον καθιστούν έναν εκ των κορυφαίων κίπερ στην σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού και κάνουν εξαιρετικά βαρύ το... φορτίο του όποιου διαδόχου του κάτω από τα δοκάρια - και ότι ήρθε από τα... αζήτητα στο Λιμάνι (σ.σ. όπου δεδομένα βέβαια και αναδείχθηκε περισσότερο και... εκτοξεύθηκε η αξία του) για να δούμε ενδεικτικά κάποιες χρονιές του πριν τον Ολυμπιακό και με ποιές ομάδες ήταν:
12-13 με την Σαραγόσα: 33 ματς
11-12 με την Σαραγόσα: 40 ματς
10-11 με την Μπενφίκα: 41 ματς
09-10 με την Ατλέτικο: 19 ματς
07-08 με την Ταραγόνα: 28 ματς
Αντίστοιχα ας δούμε τις προηγούμενες χρονιές του Λεάλι:
15-16: Φροζινόνε 34 ματς
14-15: Τσεζένα 29 ματς
13-14: Σπέτσια Κάλτσιο 42 ματς
12-13: Βίρτους Λαντσιάνο 37 ματς

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα