Παναγιώτης Κονέ: Ολυμπιακός, ΑΕΚ και τώρα Παναθηναϊκός;

Νίκος Ρόλλας
Παναγιώτης Κονέ: Ολυμπιακός, ΑΕΚ και τώρα Παναθηναϊκός;

bet365

Αν τελικά ο Παναγιώτης Κονέ φορέσει την φανέλα του «τριφυλλιού», θα μπει στο private club των παικτών που έχουν αγωνιστεί στις τρεις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Ο Παναγιώτης Κονέ προβάρει τα... πράσινα, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα και ετοιμάζεται να μπει σε ένα κλειστό club ποδοσφαιριστών. Τόσο κλειστό, που αν τα καταφέρει θα είναι μόλις το δεύτερο μέλος του, καθώς μόνο άλλος ένας εχει αγωνιστεί στις τρεις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες της Ελλάδας, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Τάσο Μητρόπουλο.

Πάνε 22 χρόνια από τότε που η απόκτησή του, μετά από απόφαση του Γιώργου Βαρδινογιάννη ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων στους φίλους του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να μην στεριώσει στην Παιανία. Τώρα εν έτη 2016, ο Παναγιώτης Κονέ ετοιμάζεται να επαναλάβει το ίδιο εγχείρημα, με την ελπίδα το πέρασμά του από τους «πράσινους» να είναι πιο επιτυχημένο...

Παίξε νόμιμα με απεριόριστα ειδικά στοιχήματα στη Vistabet!


Κάτι στο οποίο συνηγορεί το παρελθόν, η ποιότητα, το ταλέντο και η προσωπικότητα του διεθνή μέσου που ανήκει στην Ουντινέζε, με την οποία το «τριφύλλι» φέρεται να ήρθε σε συμφωνία. Και στις δύο περιπτώσεις κοινός παρανομαστής είναι μόνο η σειρά των ομάδων... Αμφότεροι ξεκίνησαν από τον Ολυμπιακό, συνέχισαν στην ΑΕΚ και μετά κατέληξαν στον Παναθηναϊκό. Μόνο που ο Παναγιώτης Κονέ ουδέποτε έχει προκαλέσει με την συμπεριφορά του, όπως είχε γίνει με τον Τάσο Μητρόπουλο, ενώ οι ποδοσφαιρικές του ικανότητες γνωρίζουν την καθολική απόδοσή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία.

Ο 28χρονος μέσος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Ολυμπιακό, όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν πείστηκαν για τις ικανότητές του, με αποτέλεσμα το 2004 να τον παραχωρήσουν στην Λανς έναντι 400.000 ευρώ. Το επόμενο καλοκαίρι, κάτω από άκρα μυστικότητα όμως, η ΑΕΚ κινείται για την απόκτησή του και ανήμερα των γενεθλίων και της ενηλικίωσής του, διαρρέεται οτι προπονείται στους Θρακομακεδόνες με τα «κιτρινόμαυρα».

Η είδηση αυτή, προκαλεί την αντίδραση του Ολυμπιακού που προσφεύγει στην δικαιοσύνη, όμως η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ, στις 21 Δεκεμβρίου κατοχυρώνει τον παίκτη στην ΑΕΚ. «Ο εργαζόμενος είναι ενήλικος και έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον εργοδότη του. Είχε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Λανς, κάτι που παραδέχεται και ο Ολυμπιακός. Επιπλέον δεν μπορείς να πάρεις έναν επαγγελματία και να τον κάνεις ερασιτέχνη. Όταν γίνεται από ερασιτέχνης επαγγελματίας, ο ποδοσφαιριστής αλλάζει ιδιότητα.

Εμείς θεωρήσαμε από την αρχή πως διαπραγματευόμαστε με έναν ενήλικο και ελεύθερο ποδοσφαιριστή. Δεν είχαμε τίποτα με τον Ολυμπιακό, δεν μας χωρίζει κάτι. Στο μέλλον θα κυριαρχήσει η λογική ότι η ελεύθερη κυκλοφορία και βούληση του εργαζομένου να επιλέγει τον εργοδότη του είναι κυριαρχική», είχε δηλώσει ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Χάρης Γρηγορίου...

Στην ΑΕΚ όμως, παρά την τρελή αγάπη του κόσμου δεν καταφέρνει να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του. Ο Φερνάντο Σάντος δεν του δίνει χρόνο συμμετοχής, στο δεύτερο μισό της σεζόν 2005-2005, ενώ με τους Λορέντσο Σέρα Φερέρ και τον Νίκο Κωστένογλου που τον διαδέχθηκε, στα επόμενα δύο χρόνια, μετράει 33 συμμετοχές και 3 γκολ πριν το 2008 παραχωρηθεί στον Ηρακλή, όπου έμεινε 2 χρόνια πριν τον αποκτήσει η Μπρέσια (32 συμμετοχές, 1 γκολ, 2 ασίστ) και ξεκινήσει το... ταξίδι του στην Serie A με την Μπολόνια (94 συμμετοχές, 13 γκολ, 3 ασίστ), την Ουντινέζε (38 συμμετοχές, 3 γκολ, 4 ασίστ) και την Φιορεντίνα (1 συμμετοχή)...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα