Εuro 2016: Τι μας άφησε η πρώτη αγωνιστική (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Εuro 2016: Τι μας άφησε η πρώτη αγωνιστική (pics)

bet365

Η πρώτη αγωνιστική του Euro ολοκληρώθηκε και το gazzetta.gr κάνει ένα μίνι απολογισμό των όσων είδε.

Από τον εντυπωσιακό Μόντριτς που μας άφησε με το στόμα ανοικτό στην πρεμιέρα, το dna των Ιταλών και τις ομάδες-εκπλήξεις της διοργάνωσης, μέχρι τα επεισόδια των Ρώσων με τους Άγγλους στην Μασσαλία και την απογοήτευση του Βελγίου, ήταν κάποια από τα αξιοσημείωματα γεγονότα της πρεμιέρας.

Κροατία-Λούκα Μόντριτς:

Το ταλέντο ποτέ δεν της έλειπε, άλλωστε παλιότερα έχει κατεβάσει ομάδες με παικταράδες που άλλες ομάδες δεν θα δουν ποτέ. Το θέμα ήταν πάντα η νοοτροπία της. Η ομάδα του Άντε Τσότσιτς ήταν από τις ομάδες που έκλεψαν την παράσταση στην πρώτη αγωνιστική με την πειστική της εμφάνιση κόντρα στην Τουρκία. Η «κρβάτσκα» με πρωτεργάτη τον τεράστιο Μόντριτς επικράτησε των γειτόνων μας κι έδειξε ότι αν είναι λίγο περισσότερο προσεκτική και τυχερή μπορεί να φτάσει ψηλά. Όσον αφορά τον Λούκα Μόντριτς τι να πεις. Είναι με διαφορά ο καλύτερος χαφ αυτή την στιγμή στον κόσμο και νομίζω ότι ο Αντώνης Σαούλης που τον είδε από κοντά τα λέει καλύτερα .

Οι εκπλήξεις

Πριν την έναρξη του τουρνουά πολλοί θεωρούσαν ότι ομάδες όπως η Ισλανδία, η Ουγγαρία, η Βόρειος Ιρλανδία, και η Αλβανία θα ήταν οι φτωχοί συγγενείς και ότι δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας τέτοιας διοργάνωσης. Με εξαίρεση την Β. Ιρλανδία (ακόμα και όταν έχανε από την Πολωνία έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει), όλες οι άλλες ομάδες έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Η Ουγγαρία επικράτησε με 2-0 των άλλοτε συμπατριωτών τους Αυστριακών, ενώ η Ισλανδία έκανε το πρώτο μεγάλο μπαμ της διοργάνωσης με την ισοπαλία κόντρα στον Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του. Όσον αφορά την Αλβανία στάθηκε πολύ καλά απέναντι στην Ελβετία παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν για 60 λεπτά περίπου με παίκτη λιγότερο.

Ντμίτρι Παγιέτ

Ο Γάλλος μέσος είναι με διαφορά ο παίκτης που έκανε την μεγαλύτερη αίσθηση την φετινή σεζόν στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ο άσος της Γουέστ Χαμ ήταν αυτός που με ένα τρομερό γκολ έσωσε την Γαλλία από την γκέλα κόντρα στην Ρουμανία. Ο 28χρονος είναι από τους παίκτες που ανά πάσα στιγμή με μια ενέργειά του μπορεί να μας χαρίσει μια ποδοσφαιρική μαγεία. Στα «σφυριά» ήταν η ειδοποιός διαφορά και όπως φαίνεται ο Ντεσάμπ στηρίζει πολλά πάνω στον ιδιόρρυθμο άλλοτε άσο της Μαρσέιγ όπως και όλη η Γαλλία όπως μας μεταφέρει ο Θάνος Σαρρής.

To dna της Ιταλίας

Έχει μια διαφορά από τις χειρότερες ομάδες σε σχέση με άλλες διοργανώσεις, αλλά την Ιταλία δεν μπορείς να μην την υπολογίζεις. Οι «μπλαζέ» Βέλγοι πίστεψαν ότι μόνο με τα ονόματα θα έπαιρναν το ματς κόντρα στην «Σκουάντρα Ατζούρα». Με την τριάδα πίσω των Μπονούτσι-Μπαρτσάλι,Κιελίνι ο Κόντε έχει φτιάξει μια Ιταλία καλά στημένη με τέλεια προσήλωση στο παιχνίδι της.

Πολύχρωμες εξέδρες

Να βλέπεις γήπεδα ντυμένα στα πράσινα της Ιρλανδίας, στα κίτρινα της Σουηδίας ή στα κόκκινα της Ουαλίας δείχνει την δίψα για μπάλα αλλά κυρίως το ψηφιδωτό των πολιτισμών που μπορούν να συνυπάρξουν στις εξέδρες υποστηρίζοντας τις ομάδες τους ειρηνικά χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Τι δεν μας άρεσε

Επεισόδια

Τα επεισόδια μεταξύ Ρώσων και Άγγλων χούλιγκανς στην Μασσαλία όπως ήταν φυσικό επισκίασαν το Euro. Οι χούλιγκανς δέρνονταν κάθε μέρα με την γαλλική αστυνομία ανίκανη να βάλει μια τάξη. Το χειρότερο ήταν ότι τα επεισόδια δεν έμειναν στους δρόμους της Μασσαλίας, αλλά μεταφέρθηκαν και στις εξέδρες του «Βελοντρόμ» μετά το τέλος του αγώνα της Αγγλίας με την Ρωσία.

Ο φαβοριτισμός της Αγγλίας

Για άλλη μια διοργάνωση τα «τρία λιοντάρια» θεωρούν ότι έχουν την ομάδα να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου, και για άλλη μια φορά διαψεύστηκαν από νωρίς. Στην πρεμιέρα έμειναν στην ισοπαλία 1-1 με την Ρωσία πληρώνοντας το γεγονός ότι δεν καθάρισαν το ματς παρά το γεγονός ότι ήταν ανώτεροι από τον αντίπαλό τους. Οι Άγγλοι έχουν ένα θέμα με τον άνθρωπο που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου ο οποίος δείχνει ότι είναι τουλάχιστον λίγος για την εθνική αυτή.

Απογοητευτικό Βέλγιο

Η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς ήταν από τις απογοητεύσεις της πρώτης αγωνιστικής. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που περίμεναν την πρώτη παράσταση των Αζάρ και Ντε Μπρόινε, αλλά κόντρα στην Ιταλία οι «κόκκινοι διάβολοι» εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Φλύαροι έπεσαν στην παγίδα του Κόντε και γνώρισαν δίκαια την ήττα. Καλά τα ονόματα, αλλά καλύτερη η ομάδα.

Τα under

Αν ήμουν φανατικός του στοιχήματος θα χτύπαγα το κεφάλι μου στον τοίχο. Με μόλις δύο όβερ σε δώδεκα ματς (και αυτά στο όριο) φαίνεται πως οι επιθετικοί ακόμα δεν έχουν ανοίξει λογαριασμό. Το θέαμα μέχρι στιγμής-με ελάχιστες εξαιρέσεις-δεν έχει κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα κι εμείς οι ποδοσφαιρόφιλοι ευελπιστούμε ότι αρχής γενομένης από σήμερα θα δούμε πολύ καλύτερα παιχνίδια.

Οι δηλώσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο

Η Πορτογαλία έπεσε θύμα έκπληξης στην πρεμιέρα κόντρα στην Ισλανδία μένοντας στο 1-1. Ένα αποτέλεσμα που δεν άρεσε στον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα την «είπε» στους Ισλανδούς μιλώντας απαξιωτικά γι αυτούς. Θα ήταν προτιμότερο για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να κάνει την αυτοκριτική του γιατί η ομάδα του-που για πολλούς είναι από τα φαβορί-δεν κατάφερε να κερδίσει έναν κατώτερο αντίπαλο αντί να τους μειώνει την τεράστια τους επιτυχία.

 

EURO Τελευταία Νέα