Παναθηναϊκός: H... ακτινογραφία του Κρις Μαβινγκά (pics & vid)

Νίκος Ρόλλας
Παναθηναϊκός: H... ακτινογραφία του Κρις Μαβινγκά (pics & vid)

bet365

Ο Κρις Μαβινγκά βρίσκεται κοντά στον Παναθηναϊκό και το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον 25χρονο αμυντικό που άνηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν, τον ήθελε η Άρσεναλ, αλλά κατέληξε στην Λίβερπουλ.

Την Δευτέρα το μεσημέρι, το Gazzetta.gr σας αποκάλυψε τον παίκτη που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Παναθηναϊκού για την θέση του αριστερού μπακ. Το όνομά του είναι Κρις Μαβινγκά και την σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες αγωνιζόταν δανεικός από την Ρούμπιν Καζάν στην Τρουά. Τώρα ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τον 25χρονο αμυντικό, ο οποίος αν καταφέρει να αποσπάσει τα ανταλλάγματα που θέλει από την Ρωσική ομάδα για να μείνει ελεύθερος (σ.σ δεν υπολογίζεται), θα φορέσει την φανέλα του «τριφυλλιού», καθώς βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, μετά την πρόταση που του έχει γίνει...

Τα πρώτα βήματα
Γεννήθηκε στην πόλη Μου που βρίσκεται περίπου 41 χιλιόμετρα βορειανατολικά του Παρισιού και τα πρώτα βήματά του στον χώρο του ποδοσφαίρου τα έκανε σε ηλικία 6 ετών, παίζοντας στην Κομπ Λα Βιλ. Εκεί έμεινε για 7 χρόνια πριν μετακομίσει στην Σενάγ Μοεσί, από την οποία ένα χρόνο αργότερα έφυγε για να πάει στην Βιγί Σατιγιόν. Σε ένα παιχνίδι με την U-16 της Παρί Σεν Ζερμέν, η εμφάνισή του εντυπωσίασε τόσο πολύ τους ανθρώπους της αντίπαλης ομάδας που του προσέφεραν ημιεπαγγελματικό συμβόλαιο. Η απάντηση που έδωσε ήταν θετική και τον Ιούνιο του 2006 έκανε το μεγάλο βήμα στην γαλλική πρωτεύουσα...

Τα... μάτια της Premier League
Στο στόχαστρο των Αγγλικών ομάδων, είχε μπει πριν καν φορέσει την φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, όπως είχε παραδεχθεί και ο ίδιος. «Η Λίβερπουλ με παρακολουθούσε από όταν ήμουν 16 ετών, αλλά τελικά καταλήξαμε σε συμφωνία το 2009. Αρχικά με πήραν τηλέφωνο για να δουν αν ενδιαφέρομαι, αλλά δεν ήρθε καμία πρόταση. Ήταν απλά για να διερευνήσουν τις προθέσεις μου», είχε πει χαρακτηριστικά. Μάλιστα το καλοκαίρι εκείνο, ενδιαφέρον είχε δείξει και η Άρσεναλ, όμως οι «κόκκινοι» ήταν εκείνοι που κατάφεραν να αποσπάσουν την υπογραφή του...

Ψάχνοντας τον... δάσκαλο
Ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του, θα περίμενε κανείς πως η συμμετοχή του στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας της Παρί Σεν Ζερμέν, θα τον βελτίωνε ακόμη περισσότερο. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, με τον Κονγκολέζο αμυντικό να δίνει την δική του εξήγηση: «Όταν είσαι πιτσιρικάς και προπονείσαι με επαγγελματίες, είσαι πολύ χαρούμενος, αλλά έλειπε η σωστή καθοδήγηση. Δεν είχαμε βοήθεια και στήριξη από τους μεγαλύτερους παίκτες. Δεν μιλάω για ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο Μακελελέ και ο Ζιουλί, αλλά για τους άλλους που νομίζουν οτι επειδή απλά φορούν την φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν έχουν καταφέρει κάτι μεγάλο. Ένιωθα οτι πήγαινα στις προπονήσεις απλά και μόνο για να βγάλω το πρόγραμμα και όχι για να μάθω. Έλειπε η καθοδήγηση».

Στην Λίβερπουλ όμως, παραδέχθηκε πως τα πράγματα ήταν καλύτερα... Πολύ καλύτερα για την ακρίβεια: «Ο Τόρες και ο Τζέραρντ είναι πολύ απλοί άνθρωποι. Δεν ξέρω τι κάνουν τις υπόλοιπες ώρες, αλλά όταν έχουμε προπόνηση κάνουν τα ίδια με τους υπόλοιπους. Δεν θεωρούν οτι είναι πάνω από εμάς. Ο Τόρες για παράδειγμα μας ενθαρρύνει πολύ. Όλοι έρχονται και μου δίνουν συμβουλές».


Η Παρί, η Λίβερπουλ και ο Χότσον
Το καλοκαίρι του 2009 ήταν καθοριστικό για την παρουσία του στην Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς περίμενε να του προσφέρουν συμβόλαιο. Όταν η πρόταση έγινε, αυτή δεν τον ικανοποίησε καθώς είχε ήδη χάσει την πίστη του προπονητικού τιμ από τη στιγμή που το συμβόλαιο του Πολ Λεγκέν δεν ανανεώθηκε. Κάτι που το εκμεταλλεύτηκε η Λίβερπουλ και τον πήρε στο Άνφιλντ για τις ρεζέρβες, ενώ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2009-2010 ο Ράφα Μπενίτεθ τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα. Η αποχώρηση του Ισπανού όμως και η πρόσληψη του Ρόι Χότσον έμελλε να αλλάξει την τύχη του, καθώς ο Άγγλος τεχνικός τον έστειλε ξανά με την ρεζέρβες. Έτσι, τον Δεκέμβριο αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός στην Γκενκ για να πάρει χρόνο συμμετοχής, παίζοντας σε 9 παιχνίδια από τον Φεβρουάριο που έκανε ντεμπούτο με την Βελγική ομάδα.

Επιστροφή στην Γαλλία
Βλέποντας οτι δεν θα κέρδιζε μία θέση στο ρόστερ της Λίβερπουλ, αποφάσισε να αναζητήσει αλλού την τύχη του και η Ρεν του προσέφερε αυτή την ευκαιρία. Έναντι 1 εκατομμυρίου οι «μαυροκόκκινοι» τον έκαναν δικό τους, με τους οποίους μέτρησε 53 συμμετοχές και μία ασίστ στα δύο χρόνια που έμεινε εκεί. Τα ματς του θα ήταν ακόμη περισσότερα, αν το 2010 μαζί με τον Γαν Μ' Βιλά, δεν «συλλαμβάνονταν» να... νυχτοπερπατούν. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Φεντερίκ Αντονέτι να τον βάλει να προπονείται μόνο του.

Ρωσία μέσω Βελγίου
Το καλοκαίρι του 2012 η Γκενγκ καταθέτει πρόταση για την απόκτησή του, εισπράττει αρνητική απάντηση και επανέρχεται με ένα ποσό που έφτανε κοντά στα 5 εκατομμύρια. Μέχρι όμως η Ρεν να αποφασίσει οτι όντως θέλει να παραχωρήσει τον παίκτη, οι Βέλγοι αποκτούσαν Μπρίαν Χαμαλάινεν στην θέση του. Τελικά το ποσό αυτό μπήκε στα ταμεία της Γαλλικής ομάδας, ένα χρόνο αργότερα... Μόνο που αυτή που τα έδωσε δεν ήταν η Γκενγκ, αλλά η Ρούμπιν Καζάν για συμβόλαιο τεσσάρων ετών. Στην Ρωσία όμως ουδέποτε μπόρεσε να προσαρμοστεί, παίζοντας μόλις σε 15 παιχνίδια, με αποτέλεσμα πέρυσι να δοθεί δανεικός στην Ρεμς και φέτος στην Τρουά, με την οποία είχε 23 συμμετοχές και 1 ασίστ.

Διεθνής καριέρα
Σε Εθνικό επίπεδο, ο Μαβινγκά έχει αγωνιστεί στις περισσότερες μικρές Εθνικές της Γαλλίας. Ξεκίνησε από την U-18 και έφτασε μέχρι την U-21, όμως αντιλαμβανόμενος οτι δύσκολα θα έφτανε στην ανδρών, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός οτι ο πατέρας του ήταν από τον Κονγκό και δέχθηκε την πρόταση που του έγινε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της αφρικανικής χώρας...

Ο Μαβινγκά... αυτοσυστήνεται
«Μπορώ να παίξω και ως κεντρικός αμυντικός και αριστερό μπακ. Έχω καλή ταχύτητα και τάκλιν. Μου έχουν πει οτι είμαι καλός στα τάκλιν. Μου αρέσει να παίζω την μπάλα μπροστά. Από εμφανισιακής πλευράς μοιάζω με τον Αμπιντάλ, καθώς είμαι ψηλός και αδύνατος. Ινδάλματά μου είναι ο Σέρχιο Ράμος και ο Τζον Τέρι».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα