Παναθηναϊκός: Πριν τον Βάρντι υπήρχε ο Λασέν (pic&vid)

Παναθηναϊκός: Πριν τον Βάρντι υπήρχε ο Λασέν (pic&vid)

Νίκος Ρόλλας
Παναθηναϊκός: Πριν τον Βάρντι υπήρχε ο Λασέν (pic&vid)

bet365

To Gazzetta.gr ξεσκονίζει το παρελθόν του Μεχντί Λασέν που θέλει ο Παναθηναϊκός και θυμίζει αυτό του Τζέιμι Βάρντι.

Μπορεί η περίπτωση του Τζέιμι Βάρντι να θεωρείται μοναδική, όμως υπάρχει και άλλη μία που έχει ανάλογα χαρακτηριστικά. Αυτή του Μεχντί Λασέν, ο οποίος φέρεται να έχει μπει στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού που θέλει να τον εντάξει στο έμψυχο δυναμικό του, προκειμένου να καλύψει το κενό που υπάρχει στην θέση του αμυντικού χαφ.

Κοινός παρανομαστής και των δύο; Το ξεπέταγμα που έκαναν από το πουθενά και η καθιέρωσή τους σε υψηλό επίπεδο, με την διαφορά όμως οτι ο Αλγερινός μέσος δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο πρωτάθλημα, όπως έγινε με τον Άγγλο επιθετικό φέτος με την Λέστερ. Στα συν του όμως προσμετράτε το γεγονός οτι δεν είχε κάποιο μεταβατικό στάδιο, σε αντίθεση με τον πρώτο σκόρερ των «αλεπούδων». Από την 3η Κατηγορία του Γαλλικού πρωταθλήματος βρέθηκε μέσα σε ένα καλοκαίρι να αγωνίζεται στην Primera Division για την Αλαβές, καταγράφοντας συνολικά 19 συμμετοχές.

Γυρίζοντας όμως το χρόνο πίσω, ο 32χρονος μέσος παραμένει ταπεινός για τα όσα έζησε το 2005 που έμελλε να του αλλάξoυν την ζωή. «Οφείλω την καριέρα μου στην τύχη», είχε παραδεχθεί. Κάτι που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα αν αναλογιστεί κανείς τα όσα έγιναν, προκειμένου να εμφανιστεί μπροστά του η ευκαιρία που έψαχνε.

Παίξε νόμιμα με απεριόριστα ειδικά στοιχήματα στην Sportingbet!

Η Βαλένς λοιπόν είχε τερματίσει δεύτερη στην 3η Κατηγορία και είχε εξασφαλίσει την άνοδό της στην Ligue 2, όμως αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αυτά ήταν τόσο μεγάλα που οι ποδοσφαιριστές είχαν μείνει απλήρωτοι για 4 μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν δικαίωμα προσφυγής, προκειμένου να μείνουν ελεύθεροι. Εκείνες τις ημέρες όμως έκανε την εμφάνισή του ο Ντμίτρι Πίτρμαν, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να αγοράσει την ομάδα.

Οι συζητήσεις που έγιναν με τους υπεύθυνους του γαλλικού συλλόγου δεν κατέληξαν σε συμφωνία, αλλά ο Ουκρανός επιχειρηματίας που είχε αγοράσει ένα χρόνο πριν την Ντεπορτίβο Αλαβές ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με τον 21χρονο μέσο, προσφέροντάς του 3ετές συμβόλαιο. «Το έκανε χωρίς να μου ζητήσει να δοκιμαστώ πρώτα. Ήταν ένα όνειρο για εμένα που γινόταν πραγματικότητα», είχε πει ο Λασέν, ο οποίος γλίτωσε από μεγάλες περιπέτειες, καθώς λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν 2005-06 η Βαλενς τιμωρήθηκε για οικονομικούς λόγους και της αφαιρέθηκε το δικαίωμα συμμετοχής στην 2η Κατηγορία: «Μερικοί από τους πρώην συμπαίκτες μου αναγκάστηκαν να παίξουν και πάλι στην 3η Κατηγορία, ενώ άλλοι εγκατέλειψαν το ποδόσφαιρο για να μπορέσουν να έχουν κάποιο εισόδημα. Στάθηκα τυχερός».


Βέβαια δεν ήταν μόνο η τύχη που τον βοήθησε να κάνει καριέρα σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, αλλά και η ικανότητα που διέθετε και διαθέτει. Άλλωστε δεν μπορείς από τύχη και μόνο να αγωνίζεσαι για 8 συνεχόμενα χρόνια στο Ισπανικό πρωτάθλημα και να λογίζεσαι βασικός στις ομάδες σου, έστω και αν αυτές δεν ανήκουν στην κατηγορία που διεκδικούν κάποιο τίτλο.

Την πρώτη σεζόν του στην Αλαβές είχε 19 συμμετοχές, ενώ από την επόμενη που η ομάδα του έπεσε στην Secunda έγραψε 36 που του επέτρεψαν να πάρει μεταγραφή στην Ρασίνγκ Σαντατέρ έναντι 650.000 ευρώ, χάνοντας ελάχιστα παιχνίδια... Το 2009 είχε 4 απουσίες, το 2010 και το 2011 από 5, ενώ οι συμμετοχές του στην Χετάφε που μετακόμισε στη συνέχεια, έμειναν σε ικανοποιητικό επίπεδο, δεδομένου οτι απουσίαζε και για τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Αλγερίας... Το 2012 έπαιξε σε 33 ματς, το 2013 σε 2014 σε 21, το 2015 σε 30, ενώ φέτος 31...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα