Πέντε παίκτες «κλειδιά» στους πρώτους Τελικούς (vids)

Πέντε παίκτες «κλειδιά» στους πρώτους Τελικούς (vids)

bet365

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς είναι ήδη στο 2-0 με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς κι έπειτα από τους δύο πρώτους Τελικούς το gazzetta.gr βγάζει ορισμένα συμπεράσματα...

Κατά κοινή ομολογία, οι Splash Brothers δεν κάνουν σπουδαίες εμφανίσεις κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Στο Game 1 σημείωσαν μόλις 20 πόντους μαζί, ενώ στο Game 2 βελτιώθηκαν (σ.σ. 18 ο Κάρι, 17 ο Τόμπσον), ωστόσο την παράσταση έκλεψε ο Ντρέιμοντ Γκριν με τους 28 πόντους που πέτυχε! Υπάρχουν, όμως, ακόμα δύο παίκτες... κλειδιά για τους Ουόριορς!

Ο... ΑΧΑΣΤΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΣΑ
Πρώτη αναφορά στον Λεάντρο Μπαρμπόσα. Δεδομένη η αξία του πολύπειρου Βραζιλιάνου, ο οποίος έχει συμπληρωματικό ρόλο στους Ουόριορς. Ωστόσο, με την απόδοση του κόντρα στους Καβαλίερς έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, αφού στο Game 1 είχε 11 πόντους σε ισάριθμα λεπτά συμμετοχής και στο Game 2 πέτυχε 10 πόντους στα 18 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Το εντυπωσιακό, όμως, είναι πως με εξαίρεση δύο τρίποντα στον δεύτερο τελικό (σ.σ. το ένα... σκοτωμένο) ο Μπαρμπόσα δεν χάνει σουτ! Συγκεκριμένα, στο Game 1 είχε 5/5 και στο Game 2 σούταρε με 5/7. Όλα αυτά την ώρα που στη σειρά με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ είχε μόλις 2 πόντους κατά μέσο όρο και τώρα στους Τελικούς μετράει 10.5!


ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ, Ο ΗΡΩΑΣ
Ο Σον Λίβινγκστον είναι ένας ήρωας κι ένας σπουδαίος μαχητής. Ένας σοβαρός τραυματισμός λίγο έλειψε να του κόψει ολοκληρωτικά το μπάσκετ, ωστόσο ο έμπειρος γκαρντ βρήκε τη δύναμη να επιστρέψει. Πλέον είναι ρολίστας, ωστόσο στο Game 1 με τους Καβαλίερς μέτρησε 20 πόντους με 8/10 σουτ και 4/4 βολές, όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Ουόριορς! Όσο για το Game 2; Έμεινε στο παρκέ για περίπου 24 λεπτά κι έκανε άψογα τη δουλειά του με 7 πόντους και 5 ασίστ. Ο Λίβινγκστον έχει δημιουργήσει τεράστιους... πονοκεφάλους στο Κλίβελαντ, αφού κάθε φορά που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, οι αντίπαλοι δεν μπορούν να τον περιορίσουν! Κι εδώ -όπως και στην περίπτωση του Μπαρμπόσα- αξίζει να σημειώσουμε ότι στη σειρά με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ είχε 3.9 πόντους κατά μέσο όρο και τώρα στους Τελικούς μετράει 13.5!

ΕΡΒΙΝΓΚ, Η ΑΠΟΓΟΥΤΕΥΣΗ
Περίμενε τους Τελικούς πως και πως... Έδειχνε έτοιμος με πολύ καλές εμφανίσεις στα playoffs της Ανατολής. Σούταρε με ποσοστό κοντά στο 48% κι ήθελε να δείξει ότι η δική του απουσία πέρυσι ίσως ήταν η πιο καθοριστική για τους Καβαλίερς. Αναφερόμαστε στον Καϊρί Έρβινγκ, ο οποίος απογοητεύει με την έως τώρα παρουσία του στη σειρά με τους Ουόριορς. Στο Game 1 μέτρησε μεν 26 πόντους αλλά με 7/22 προσπάθειες, ενώ στο Game 2 έμεινε μόλις στους 10 πόντους με 5/14 σουτ και παράλληλα μοίρασε μόλις 1 ασίστ! Ο Έρβινγκ δεν δημιουργεί και γενικά δεν βοηθά την ομάδα του... Η μπάλα κολλάει στα χέρια του πολλές φορές κι αν δεν ανεβάσει την απόδοση του, οι Καβς δεν έχουν καμία τύχη.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΜΙΘ;
Στη regular season μέτρησε 12.4 πόντους κατά μέσο όρο. «Διψύφιος» ήταν και στις σειρές με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, τους Ατλάντα Χοκς και τους Τορόντο Ράπτορς. Κόντρα στους Γκόλντε Στέιτ Ουόριορς, όμως, αγνοείται! Ο λόγος για τον JR Σμιθ, ο οποίος στον πρώτο τελικό μέτρησε μόλις 3 πόντους, στο Game 2 σημείωσε 5 κι η γενικότερη παρουσία του είναι απογοητευτική! Ο Σμιθ έχει το ταλέντο να δώσει πολλές λύσεις, ωστόσο για την ώρα είναι... εξαφανισμένος στη σειρά των Τελικών με τους Πολεμιστές του Στιβ Κερ.

Ο ΦΡΑΙ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΛΥΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ...
Δεν ήταν από την αρχή της σεζόν στους Καβαλίερς, ωστόσο στο Κλίβελαντ τον απέκτησαν με την προοπτική να δώσει ορισμένες λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο, κυρίως με το πολύ καλό μακρινό του σουτ. Ο λόγος για τον Τσάνινγκ Φράι, ο οποίος έδειχνε να... ανταποκρίνεται στο ρόλο του. Στη σειρά με τους Πίστονς δεν έκανε πολλά, αλλά έμενε 9.7 λεπτά κατά μέσο όρο στο παρκέ. Κόντρα στους Χοκς ήταν πολύ καλός με 13.8 πόντους σε 19.3 λεπτά, ενώ με τους Ράπτορς σημείωσε 9 πόντους σε 16.3 λεπτά συμμετοχής. Κόντρα στους Ουόριορς, όμως, ο ρόλος του είναι περιορισμένος κι οι Καβαλίερς φαίνεται πως έχασαν μόνοι τους ένα επιπλέον... όπλο! Συγκεκριμένα, στο Game 1 ο Φράι έμεινε στο παρκέ για 7 αγωνιστικά λεπτά (2 πόντοι), ενώ στο Game 2 πήρε μόλις 4 λεπτά συμμετοχής, με τον Κέβιν Λαβ, μάλιστα, να βρίσκεται στα... πιτς! Προφανώς κάτι θα γνωρίζουν ο Λου κι οι συνεργάτες του που δεν τον χρησιμοποιούν, ωστόσο ο Φράι είχε δείξει ότι μπορεί να προσφέρει.

 

NBA Τελευταία Νέα