Ντάνι Ντρινκγουότερ: Η μεγαλύτερη αδικία του φετινού Euro

Κώστας Ζάλιαρης
Ντάνι Ντρινκγουότερ: Η μεγαλύτερη αδικία του φετινού Euro

bet365

Ο Ρόι Χότζον θα εύχεται να μην του ... γυρίσει μπούμερανγκ. Ο αποκλεισμός του Ντάνι Ντρινκγουότερ από την αποστολή της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, όπως αναλύει το gazzetta.gr αποτελεί ήδη τη μεγαλύτερη αδικία ενόψει της διοργάνωσης...

Ο μέσος της Λέστερ, στέφθηκε Πρωταθλητής στην Πρέμιερ Λιγκ με εντυπωσιακές εμφανίσεις και προσφορά με ουσία και αποτέλεσμα στην ομάδα του, πράγμα που τον οδήγησε και στο μπλοκάρι του ομοσπονδιακού προπονητή των «τριών λιονταριών».

Αυτός, τον κάλεσε στην εθνική ομάδα, του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του, προσπάθησε να σχηματίσει άποψη για εκείνον μέχρι ν' ανακοινώσει την αποστολή της Αγγλίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που φέτος θα διεξαχθεί στη Γαλλία, όμως, ταυτόχρονα, περίμενε τον Τζακ Γουίλσιρ και το κατά πόσο εκείνος ήταν διαθέσιμος έπειτα από το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε, χάνοντας το... 98% της αγωνιστικής περιόδου που ολοκληρώθηκε στις αρχές Μαΐου.

Στο άκουσμα πως ο Ντρινκγουότερ έμεινε εκτός αποστολής, μαζί με τους Ντελφ (για τον οποίο είχε γίνει γνωστό λόγω προβλήματος τραυματισμού) και τον Τάουνσεντ (που ήταν θετικός στη Νιούκαστλ, αλλά δεν αρκούσε να... τραβάει μόνος το κουπί για να σωθούν οι «καρακάξες»), προξένησε τεράστια έκπληξη και απορίες.

Αυτές οι απορίες έρχονται να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες βλέποντας τους αριθμούς των παικτών, τους οποίους ουσιαστικά ανταγωνιζόταν ο 26χρονος άσος της Λέστερ...

Σε σύγκριση με τους Έρικ Ντάιερ – ο οποίος θα εμφανίζεται τόσο ως «κόφτης», όσο και ως αμυντικός σε στιγμές ανάγκης λόγω του μικρού αριθμού των παικτών που βρίσκονται στην αποστολή για τα μετόπισθεν – Χέντερσον, Μίλνερ και Γουίλσιρ, ο Ντρινκγουότερ ήταν από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές για την ομάδα του στην Πρέμιερ Λιγκ κι όμως, αυτό δεν φάνηκε αρκετό για να πείσει τον Χότζον.

Λιγότερες συμμετοχές μονάχα από τον νεαρό άσο της Τότεναμ και τριψήφιο αριθμό επεμβάσεων σε αντίπαλο για να κάνει... αυτό για το οποίο πληρώνεται, δηλαδή να κόβει την ανάπτυξη του αντιπάλου και να κάνει το πρώτο βήμα για να ξεδιπλωθούν οι δικοί του συμπαίκτες, ο χαφ των «αλεπούδων» θα μπορούσε να έχει ... παρεξηγηθεί στον μέγιστο βαθμό.

Κι όμως, από την πρώτη στιγμή, η τοποθέτησή του ήταν τέτοια που έδειξε σύμπνοια και απόλυτη στήριξη στην ομάδα με το αγγλικό εθνόσημο, έστω κι αν ο ίδιος θα το κάνει από μακριά.

Με... 3.039 λεπτά συμμετοχής μέσα στην αγωνιστική περίοδο, έναντι 141 του Γουίλσιρ, ο εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της Πρέμιερ Λιγκ για το 2015-2016, είναι ν' απορεί κανείς για τον αποκλεισμό του.

Δείτε τα στοιχεία που έχουν διαμορφωθεί:

 

EURO Τελευταία Νέα