Με τον Μουρίνιο υπάρχει ελπίδα, γιατί...

Με τον Μουρίνιο υπάρχει ελπίδα, γιατί...

Με τον Μουρίνιο υπάρχει ελπίδα, γιατί...

bet365

Το gazzetta.gr παραθέτει τους λόγους για τους οποίους ο Ζοσέ Μουρίνιο μπορεί να πετύχει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να ... τελειώσουν οι δικαιολογίες περί μεταβατικής περιόδου στην ομάδα.

Το δεδομένο είναι ένα... Η Πρέμιερ Λιγκ την επόμενη σεζόν θα είναι φωτιά!

Με Μουρίνιο, Γκουαρντιόλα, Κλοπ, Ποκετίνο, Κόντε και Βενγκέρ στις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο, στις πρώτες θέσεις θα γίνεται το «έλα να δεις»!

Κι όμως, από τα ονόματα που αναφέραμε, αυτή τη στιγμή, κανένα δεν φαίνεται να τρομάζει τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Μπορεί να σκέφτεται ότι τα εμπόδια έχουν γίνει πλέον αρκετά πιο μεγάλα στην προσπάθεια κυριαρχίας και επιτυχίας στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ωστόσο, είναι τέτοιος και είναι τέτοιες οι καταστάσεις από τις οποίες προέρχεται και τις οποίες έχει προετοιμάσει, που ο «special one» σου δίνει την εντύπωση ότι έχει πολλά στο μυαλό του και θα τα ξεδιπλώσει άμεσα στη Γιουνάιτεντ.

Έτσι, λοιπόν, ο Ζοσέ Μουρίνιο σε κάνει να σκεφτείς ότι θα πετύχει γιατί:

-Ήθελε Γιουνάιτεντ από καιρό: Όσο κι αν το μυαλό του ήταν στην Τσέλσι και δηλώνει πιστός οπαδός της έχοντας ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο με τον σύλλογο του Λονδίνου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπήρχε στα πλάνα του ως μια μεγάλη πρόκληση. Άλλωστε, καλό το στόρι που επαναλήφθηκε όταν επέστρεψε στους «μπλε» του Λονδίνου και πανηγύρισε ξανά επιτυχίες, άσχετα αν έφυγε με άσχημο τρόπο τον Δεκέμβρη του 2015, αλλά η μετά – Φέργκιουσον εποχή στο «Ολντ Τράφορντ» ήταν κάτι απόλυτα δελεαστικό.

-Είναι... πληγωμένο θηρίο: Πολύ σωστά το έγραψε ο Ρίο Φέρντιναντ στα social media λίγα λεπτά μετά την είδηση της υπογραφής του συμβολαίου από τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος ξέρει πως μπροστά του έχει μια μεγάλη πρόκληση, σε τοπ επίπεδο και μια τεράστια ευκαιρία να δώσει απαντήσεις σε ανθρώπους που τον κατέκριναν, τον χαρακτήρισαν αρνητικά, τον θεώρησαν «λίγο» βλέποντας την Τσέλσι να κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στις αρχές του τρέχοντος μήνα, ενώ φυσικά, τα έχει και με τους εκπροσώπους του Τύπου. Συνέβησαν πολλά από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι το φινάλε του περασμένου έτους και ένα εξάμηνο αργότερα, με ύφος στο πρόσωπο που δείχνει πείσμα και πονηράδα – με την καλή έννοια το δεύτερο – ετοιμάζεται για το επόμενο, μεγάλο βήμα.

-Ξέρει από τώρα τι θα κάνει με τον Ρούνεϊ: Ο Γουέιν Ρούνεϊ συνήθισε μια διαφορετική θέση όλη τη σεζόν με τον Λουίς Φαν Χάαλ, αλλά είναι λογικό να θέλει να παίζει στην επίθεση και να «τρέφεται» από τα γκολ. Όσο κι αν το αποδέχθηκε και δεν ήθελε να φέρει αντίρρηση στον Ολλανδό, για το καλό της ομάδας, οι δηλώσεις του πως τουλάχιστον στην εθνική ομάδα της Αγγλίας εύχεται να παίζει στη φυσιολογική του θέση στο προσεχές Euro, κάνει τον Μουρίνιο να έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο. Άλλωστε, ο Άγγλος φορ είναι παίκτης για τον οποίο προσπάθησε ο «special one» να τον πάρει στην Τσέλσι στο παρελθόν κι όχι μόνο μια φορά...

-Ξέρει να εμπνέει και να βάζει ψηλά τον πήχη, όχι να ψάχνει δικαιολογίες: Ένα πράγμα που έγινε στη Γιουνάιτεντ με τους Μόγιες και Φαν Χάαλ, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που προσπάθησαν να κάνουν τον σύλλογο του Μάντσεστερ να ξεχάσει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ήταν πως εκείνοι δεν κατάφεραν να εμπνεύσουν τον κόσμο και να τον κάνουν να ελπίζει σε μέρες χαράς και θριάμβων. Ο Σκοτσέζος είχε ζητήσει πίστωση χρόνου και δεν έβγαλε ούτε μια ολόκληρη σεζόν με την καταστροφική πορεία που έκανε η ομάδα, ενώ, ο Ολλανδός, στα δύο χρόνια που βρέθηκε στον πάγκο, έχει να θυμάται την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ, το Κύπελλο Αγγλίας και τους πιτσιρικάδες που προώθησε στο ανδρικό τμήμα. Ο Μουρίνιο είναι ξεκάθαρος. Δεν ψάχνει δικαιολογίες. Είναι νικητής, θέλει νικητές στην ομάδα του. Είναι δυναμικός χαρακτήρας, είναι άνθρωπος που το ζει αυτό που κάνει, είναι εκείνος που στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου επί αγγλικού εδάφους, έχοντας απλά προέλθει από τεράστια επιτυχία στην Πόρτο, δήλωσε: «Μη με χαρακτηρίσετε υπερόπτη, αλλά είμαι ο special one». Αυτός ο άνθρωπος, μπορεί να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να κάνει αυτά που θέλει και πρέπει...

-Ας είναι και ... ιδανικός για προσωρινή λύση: Η αλήθεια είναι ότι δεν τον έχουμε δει για πολλά χρόνια σταθερό σε έναν σύλλογο. Η τριετία είναι το ... ταβάνι του, αλλά σε αυτό το διάστημα, καταφέρνει να κατακτήσει τίτλους και να κάνει μια ομάδα απόλυτα επιτυχημένη με πρωταθλήματα και τρόπαια. Το έκανε και στην Πόρτο και στην Τσέλσι και στην Ίντερ και στη Ρεάλ και έχει τον τρόπο να το κάνει ακόμα κι αν βρει απλά μια ... χαραμάδα που θα τον οδηγήσει στον θρίαμβο. Αν, λοιπόν, θέλει ν' αποδεχθεί ο ίδιος και οι θαυμαστές του ότι για προσωρινή «λύση», που σημαίνει άμεση αποτελεσματικότητα και παράδοση τροπαίων, θεωρείται ιδανικός, ε τότε ναι. Είναι αυτός ο προπονητής που μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να πετύχει τους στόχους ενός συλλόγου, ο οποίος έχει ανάγκη για ανάταση και για τη διαφορά σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες κακές σεζόν. Και τι καλύτερο αυτή τη στιγμή από την ταλαιπωρημένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ψάχνει τον χαμένο της εαυτό...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα